hirdetés

Életveszélyes az e-cigi?

 • Hoki

  Az a legfőbb bajuk ezzel az egésszel, hogy nem vetettek ki adót a nikotinos termékekre, mert ha sokan áttérnek erre az analog cigi helyett, akkor az pénz kiesés a kedves államnak…. (én, mint dohánygyári dolgozó is inkább e-cigit szívok pedig bent ingyen lenne a cigi. Mostanra eljutottam odáig, hogy undorodom a a hagyományos cigi szagától is.)

 • Anna

  Ezek szerint csak külföldön vehetek magamnak e-liquid-et ?! Na ne már !!!

 • Szyd

  egy csomó mindent be lehetne tiltatni, amit ha nem megfelelően használunk, halálos az emberre…és ha már itt tartunk, egy igazi e-cigis értékesítő a következőt mondja: az elektromos cigaretta sem egészséges, csak sokkalta kevésbé károsabb, mint a hagyományos cigaretta, és mind emelet nincs környezetkárosítás. Aki meg olyan buta, hogy utcai árusoktól, meg ilyen amolyan piacokon vásárol, annak úgy kell (mintha a tőlük vásárolt dvd lejátszók, meg egyéb kütyük jók szoktak lenni..) . Amúgy minden ami nem tiszta levegő az káros a tüdőre, tehát a magyarországi “minőségi” buszokat is belehetne tiltani.

 • közödeszed

  ezek hülyék..ne idd meg és nem halsz meg…mellesleg elég gáz már a cikkben használt készülékek képe is..ego-t 650+vision v3 patron

 • dömdödöm

  3 tonna paradicsomban is halálos dózis van.

  Akkor most tiltsák be szépen az utcán kapható e-cigit, minket meg hagyjanak élni.

 • tiszibácsi

  Cave!

  Az én patronomba, amivel éppen gőzölök, 1,2 ml e-liquid fér. Ez átlagos méretnek mondható. A folyadék erőssége 6 mg/ml. Szerintem ez is megfelel a nagy átlagnak a felhasználók körében. Egy ilyen patronnal naponta maximum 4 adagot tudok elpöfékelni. Egész napra, fokozatosan elosztva. Kiszámoljam? Ugye nem kell, te sem gondoltad komolyan, amit írtál!

  Nem beszélve arról, hogy én tudom, hogy miből mennyit viszek be a szervezetembe. Ha nem bíznék meg a “boltosban”, vannak könnyen elérhető módszerek a nikotintartalom pontos megállapítására házilag is. Nos? Ezt mikor tudod megtenni a dohány alapú cigarettánál?

  Okos ember nem vesz ilyet az aluljárókban, a naív(buta?) meg még a fagyállót is megissza.

 • tahepa

  Cave

  A cikkben hol olvastad hogy tiszta nikotint gőzölnek el az e-cigi használók? Tipikus ahogy hozzászólsz ahhoz amiről a legkisebb infód sincs. A net világában még neked sem okozhat problémát több oldalról megismerni azt amiről most információk hiányában írtál. Hajrá…nem fog fájni…:)

 • Knti

  Cave!

  Vegyünk egy konkrét példát:

  Egy 80 kg-os ember halálos nikotin adagja 72 mg. Magyarországon 24 mg/ml -nél erősebb likvidet nem lehet kapni. Ebből pontosan 3 ml-t kellene elszívnia EGYSZERRE! (A nikotin halálos dózisa 0.9 mg/kg) (Persze meg is ihatja, vagy magára is öntheti, de ez nem számít normális felhasználásnak.) Egy átlag vaper NAPI fogyasztása valahol 2-5 ml között van. Ne felejtsük el, hogy a nikotin felezési ideje a szervezetben 2 óra. Igen, létezik olyan patron amelyikbe ez a 3 ml beletölthető (sőt nagyobb is), de ez nem egyszerre “gőzölődik el”. Tehát majdnem “igazad” van. Ha nem is az e-cigiben (akkumulátor, kazánrész), de a patronjában valóban halálos dózisú nikotin lehet (belefér), csakhogy ezt meg kellene inni, mert elszívni egyszerre nem lehet. Mi viszont nem isszuk meg és nem öntjük magunkra.

 • FireDragon

  Kiegészítés:
  amúgy meg ha ilyen (ferde) tényeket szeretnél közölni,legközelebb jobban nézz utána a dolgoknak.Nem tiszta nikotint szívunk!! 🙂

 • FireDragon

  Kedves Cave

  Én inkább az ecigiforum.com-ot ajánlanám mint információs forrást és nem azokat amiket linkeltél.A valósághoz sokkal közelebbi tényeket olvashatsz ott több száz embertől akik használják az ecigit és még nem nyírták ki magukat.

 • f

  Egy karton cigarettában is halálos adag van….

 • Rolee

  Nem nyalogatni kell a likvidet meg nem is felszívni egy fecskendőbe és belőni magadnak….
  Hanem megrendeltetése alapján használni!
  Magyarul beletöltöd a kis patronodba és elpöfögsz vele 3 napon keresztül!

 • cave
 • cave
 • dodi

  CAVE!
  Honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy az e-cigiben többszörös haláldózis van?
  Esetleg 1-2 példát tudnál, aki ez miatt halt meg?

 • cave

  az a baj a tiszta nikotinnal, hogy 30-60 mg! a halálos dózisa, akár bőrre cseppenve is, tehát egy e-cigiben többszörös halálos dózis van