Szerződéseket bont a Tettye novembertől

Felmondja a mellékvízmérőkre vonatkozó szerződéseket a Tettye Forrásház azokban a társasházakban, ahol 60 napon túli tartozást halmoztak fel a lakók. A cég szerint több százmilliós kintlevőségük van, ezeket kell behajtani, mert most azok járnak rosszul, akik becsületesen fizetnek.

Az eddigieknél szigorúbban kénytelen fellépni a Tettye Forrásház azokkal szemben, akik tartoznak a vízdíjjal. Mint lapunk megtudta, az is elképzelhető, hogy egy hónapos türelmi idő után felmondják a 60 napon túli tartozást felhalmozó, mellékvízmérős felhasználók szolgáltatási szerződését novembertől. Egy 1995-ös kormányrendelet teszi ezt lehetővé, mostantól pedig a cég is kénytelen alkalmazni a többi hazai vízszolgáltatónál egyébként bevett gyakorlatot. Egy ilyen szerződésbontás azonban az egész lakóközösséget érintheti majd a társasházakban.

– Nem a mellékvízmérőkre vonatkozó szerződések felbontása a cél, hanem az, hogy megpróbáljuk minél több fogyasztónkkal rendezni a tartozásokat – mondja Csöngei Adrienn.

A Tettye kész a kompomisszumokra

A Tettye Forrásház szóvivője szerint számos kompromisszumot, fizetési lehetőséget, opciót kínálnak a tartozóknak, hiszen a cég érdeke az, hogy az elfogyasztott víz ellenértékét megkapják.

– Amennyiben valakivel szerződést bontunk, a továbbiakban nem fogjuk tudni elvégezni az adott házban a mellékmérők (vízórák) és a főmérő közti különbözet felosztását. Ennek ugyanis az a feltétele, hogy valamennyi mérő hiteles legyen és szerepeljen a nyilvántartásunkban – mondta Csöngei Adrienn.

Mindez azt jelenti, hogyha Pista bácsi nem fizet hónapok óta, a cég felmondja a szerződését, addigi tartozását pedig megpróbálják behajtani rajta. Ha azonban Pista bácsi azután sem fizet, de használja a vizet, akkor az a mennyiség már a főmérőn jelenik meg, azaz a teljes háznak keletkezik tartozása.

– Azok, akik hosszú hónapokon keresztül nem fizetnek vízdíjat és nem élnek az adósságkezelő programunk által biztosított tartozásrendezési lehetőségekkel sem, szomszédaik és az egész közösség érdekeit veszélyeztetik – magyarázza a Tettye szóvivője.

Itt jönnek képbe a közös képviselők, akiknek van jogi lehetősége is arra, hogy rávegyék „Pista bácsit”, rendezze a számlát, illetve fizessen be a közösbe például közös költséget. Tehát megelőzhető, hogy az egész ház szenvedjen egyvalaki miatt, ám csak akkor, ha ebben partnerek a közös képviselők is. A társasházi törvény szerint ugyanis ők ellenőrzési jogkörrel is rendelkeznek, és felléphetnek a társasház nem fizető tagjaival szemben.

– Szívesen segítünk a közös képviselőknek, hiszen ugyanaz a célunk. Mi nem törekszünk feltétlenül a szerződések felmondására, de ha egyik fél részéről sem tapasztalunk együttműködést, akkor kénytelenek leszünk élni ezzel a lehetőséggel – összegzi Csöngei Adrienn.

A Tettye Forrásház azért kényszerül a szigorúbb fellépésre, mert igen komoly kintlevőségei vannak, amelyek csaknem elérik a 400 millió forintot. A cég azt ígéri, csak ahol sokszori próbálkozás után sem járnak sikerrel, ott indítják el a szerződésbontást!

 

 

 • Állítólag

  Te meg tök hülye vagy!

 • állítólag a francia is többet adott a városnak

  a pletykák szerint a Tettye osztaléka kevesebb minta pécsi vízműé volt.

  Igaz ez?
  ha igen akkor minek kellett elfoglalni azontúl hogy haverokkal teleszórjuk é skitalucskázzák alóvét a Keleti Kft-vel
  holdiongos cég ügyvezetői is hűsölnek előzetesben

 • Ronald

  A szolgáltatónak a főmérőig van illetékessége, ha jól tudom. Azaz, az alapján kellene számláznia, amit a házban lévő főmérő mutat. Az egyes almérők, amik a lakásokban vannak csak arra jók, hogy Te tudod, mennyit fogyasztottál. Attól azonban még elfogyott az a mennyiségű víz, amit a főmérő mutat! A közös képviselőnek kellene lakásonként beszedni a pénzt és egyben fizetni a főmérő állása szerint a szolgáltatónak. Persze erre nem hajlandóak. Sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek, de úgy látom, végül is ez a rendszer lesz.

 • 1 vélemény

  Nyugalom emberek !
  Vezérünk lehet, hogy ezeket az adósságokat is át fogja vállalni mint az önkormányzatokét !! Mert ez igy lenne tisztességes ! Segitség meg fog érkezni !!
  Mondjuk azt sem vágom miért csak azok végtörleszthették a deviza hiteleiket kedvező árfolyamon vissza akiknek volt pénzük ?? A többiek — köztük én is — miért nem törleszhetem a havi részletemet a kedvező árfolyamon pl 10 évig ?? Csak annak jár kedvezmény akinek van pénze ??
  Vissza vízhez : ezzel szerintem elindul a lavína, ja akkor én sem fizetem meg hasonlóak, a többi lakó pedig a magasabb ( nem fizetők után leosztot ) számlákat meg nem tudja fizetni.
  Köszönjük tettye, köszönjük zsóti ……………

 • szemle

  Nem értem !
  Miért nem mennek be a nemfizető lakásába hivatalos úton és raknak be szűkítőt a rendszerébe.
  Már megint a kollektív büntetés van kilátásba helyezve, hol a fenébe tanulták ezt meg, hogy az embereket így kell büntetni.
  A javasolt végrehajtás pénzbe kerül (ügyvéd, végrehajtó) az eredmény kilátástalan. Miért nem a szolgáltató teszi ezt meg.

 • nevem senki

  én nagyon sajnálom azokat az embereket akik valamiért nem tudnak fizetni de lehet hogy a számla helyet én is költhetném másra a pénzt…..mert ha ez így megy lassan a ma még fizetők ,holnap már szintén nem fizetőké válnak mert ez van nem csak vízzel de a közös költséggel- a biokommal stb ami szintén nagyon drága.miért csak a lakosságra hárítják át? Az mért nem jut eszükbe alacsonyabb árréssel számolni?????????????? Lehet hogy egy-két vezető nem jutna átlagon felüli jövedelemhez????

 • Üdv.

  Szerintem ez nem kollektív büntetés, mégha annak is tűnhet! Én inkább abban lárom a problémát és ezt érintették itt, hogy vannak, akik rendesen fizetnek és vannak, akik nem, ez utóbbiakat azonban eddig le se sz..rta senki! És ez a baj! Mert ha teszem azt a közös képviselőnk nem jópofizna, hanem behajtást indítana ezek ellen, akkor megoldódna (így vagy úgy) az ügy! Sajnos az nem a szolgáltató hibája és nem tehet róla, hogy a társasház mint olyan jogi közösség. Közös udvar, közös szemét, közös víz! Ez van sajnos! Ezt kell megoldani.

 • Re: volver

  Amúgy sem számít, ugyanannyi az egy főre jutó fajlagos költség, ha egy vagy két lakás nem fizet egy tízemeletesben. Nem a víz drága (ld. vízkészlet hozzájárulás a számládon) hanem a csövek meg a tyúkmozgású nénik az ablak mögött, a gázvezeték mellett lángvágó csőszer jános és persze a menedzserek zsíros tokája. Persze a felhasználók által befizetett díjak jelentik a költségvetésük nagy részét, ebből tartanak fent, fejlesztenek, stb. Akkor van gáz, ha valaki nem tud fizetni, mert mittomén megszorult (a torkán a fogpiszka), bárki kerülhet gödörbe. Értem is a kedves közszolgáltató vállalat felháborodását és követelését, de miért, ó miért nem tud az önkormányzat szociális alapon (korrupció, bőrszín kizárva) támogatást nyújtani szerencsétlen fizetésképteleneknek, és ha már helyi a köz szolgáltató és nem mocskosimperialista nemzetközi vállalat, miért nem tud az önkormányzati díjtámogatási lehetőségekről tájékoztatást adni. Amolyan preventív módon. DE neeeheem, inkább preventív módon pofánb@ssza az egész lakóközösséget. REND kell ide elvtársak, meg kollektív büntetés!

 • Revolver

  Kérdezném nagy nagy tisztelettel, hogy engem miért kell hogy érintsen ha a szomszédom nem fizet és tartozik? Mi közöm nekem hozzá? Én fizetek rendesen, de ezek szerint ez nem fog számítani!

 • Belvárosi

  Mi éppen 1 hónapja rúgtuk az eddigi közös képviselőt, mert ugyanez volt a probléma. Mi fizettünk rendesen, és minket cseszegetett, ha netán csúsztunk náhány napot. Ebből (is) lett elegünk. Az új – egy hölgy – azóta 5 szomszéd ellen adott be fizetési meghagyást, vagy mit. A lényeg, 3-an már fizettek!!!! Rúgjátok ki a képviselőt és vegyetek fel egy újat!

 • Atomanti

  A mi közös képviselőnk a közös költséget sem hajlandó behjatani azoktól, akik tartoznak!!!! Név szerint ismeri, ismerjük őket, mégsem történik semmi! Még egy rohadt felszólítót sem hajlandó írni. A vízdíjat akkor hogyan fogja behajtani? Vagy hajtsam be én?