Feszítővassal vágták ki a tűzoltót

Teljes útzár van érvényben a Nagy Lajos király útja és a Jókai utca kereszteződésében. Egy tűzoltóautó és egy személyautó ütközött. A balesetben két személy, köztük egy lánglovag  sérült. 

A tűzoltóautó a Bánki Donát utcába, egy lakástűzhöz sietett, amikor a baleset történt. Az autó az Árkád felől érkezett, szirénázva, ám a Jókai utca alsó szakasza felől haladó Opel Corsa sofőrje nem vette figyelembe a megkülönböztető jelzést – mesélte egy helyszínen tartózkodó szemtanú, aki két autóval haladt a tűzoltóautó mögött.

A tűzoltóautó vezetője ki akarta védeni az ütközést, ezért elrántotta a kormányt, és egy oszlopnak csapódott. Az egyik lánglovag beszorult az autóba, feszítővassal kellett onnan kivágni. Az Opel sofőrje szintén megsérült, őt is ki kellett szabadítani az autóból.

Szemtanúk szerint összesen öt mentőautó, és egy gyermekmentő érkezett a helyszínre.

A Bánki Donát utcai lakástűzben két tűzfészket találtak a kiérkező egységek. Az egyik szobában bútorok, és egyéb berendezési tárgyak égtek, a másik helyiségben pedig textíliák lángoltak. Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytat le. A tűz okát a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vizsgálja majd. A lakásból egy személyt szállítottak kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Frissítve (16:20)

A rendőrség sajtószóvivője az imént jelezte kollégánknak, hogy a balesetben nem kettő, hanem négy ember szenvedett sérülést. Két tűzoltó, és ketten a személyautóban.

A helyszínelés még mindig tart, egyelőre nem tudni meddig lesz teljes útzár a Nagy Lajos király útján.

 

Frissítve (18:07)

A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt érvényben lévő teljes útzárat 17 óra 36 perckor feloldották, az útszakaszon a forgalom ismét zavartalan.

A baleset körülményeit – szakértők bevonásával – a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

[frame]

A police.hu közleménye:

Az elsődleges adatok szerint 2013. szeptember 28-án 14 óra 10 perc körüli időben Pécsett a Nagy Lajos király útján egy tűzesethez siető tűzoltóautó eddig ismeretlen okok miatt a Nagy Lajos király útja és a Jókai utca kereszteződésében egy személygépkocsival ütközött, majd az ütközést követően az oldalára borult.

A balesetben több személy sérült, a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes útzár van érvényben. A járművezetőknek forgalomelterelésre kell számítaniuk!

[/frame]

 • Zs.

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

  Lehetne sokáig vitázni ki mit és hogy csinált mit kellene tenni ilyen esetben mind a két félnek, de egyet soha nem szabad elfelejteni tűzoltó bajtársaim nem hiszik, hogy ők hősök csak teszik a dolgukat csendben és alázattal az emberi életek és anyagi javak védelme érdekében. Nem vagyunk Sheriffek Tisztelt K.C. . Nem hordjuk fent az orrunkat, csupán a megélhetésünket szeretnénk biztosítani azzal, hogy minden harmadik nap, távol a családtól kockáztatjuk az életünket Érted is ha úgy adódna. Gondolkodj mielőtt ítélkezel. Kedves K.C. próbáltál már egy 16 tonnás autóval hirtelen manővert végrehajtani? Ha igen akkor tudod hogy örülsz hogy nem lett nagyobb baj.

  Mielőbbi felépülést kívánok az összes sérültnek.

  UI: Nem ártana megtanítani a helyes viselkedést a forgalomban résztvevőknek a kressz tanfolyamon de nem a tanteremben hanem a gyakorlatban. És vizsgázni is kellene ebből. Talán nem lenne annyi “Jaj most mit is kell csinálnom” vezető az utakon.

 • Dave

  Tisztelt NICK!

  Létezik feszítővas, csak a mélyen tisztelt Szerző nem épp arra gondolt. A pontos megnevezését én sem tudom.
  A karambolhoz pedig annyit, hogy engem is került már ki egy BMW-s zöld lámpánál, miután megálltam a közeledő mentő hallatán. A BMW-s természetesen még “befért” a mentő elé, és zavartalanul haladt tovább…

 • aaa

  Az a baj hogy a tűzoltók segíteni menteni mennek, használják a megkülönböztető jelzéseiket de sajnos ennek ellenére sincsen elsőbbségük csak ha közlekedés többi résztvevője ezt megadja neki. Ez olyan 50-50% hibás lesz a végén. Sajnálom a sérülteket. Hosszú procedúra és meghurcolás vár a résztvevőkre. Jobbulást.

 • Kosaras

  Nem értem az előző k.c. t hisz talán az Opelesnek kellett volna elsőbbséget adni. Kiváncsi lennék ha a te vagy az ő háza égne akkor is megállitanátok e a piros lámpánál a tüzoltókat?

 • K.C.

  Látszik, h. a tüzóltó úrak igen cs. bekébzeltek! Talán néha ellnörizi kéne öket! Vagy már úgy vannak mint az A. seriffek??!!

 • NICK

  Alapból több szer vonult a lakástűzhöz -5-6 autó ezt is beleértve-. Sajnos nem tudom, hogy mennyire volt lemaradva esetleg később riasztva, de mindenképpen a szirénahangok alapján 3-4 perccel nem lehetett jobban lemaradva. Aki ennyit nem hall/lát az bizony a vizualitás terén halmozottan korlátozott. Elővenném a háziorvost, hogy milyen is volt az a látás vizsgálat? Korlátozások stb?
  Erre ennyit tudok mondani, hogy megérdemli a civil, hogy szenvedjen és elmenjen a vezetéstől a kedve! (lehet szapulni az empátiámat)

  A sok okos ebből diplomázottaktól kérdem, hogy egy 16 tonnás monstrummal hogy korrigálja ezt? Benne van a sofőrbe, hogy sietni kell, alapból komolyabb káresetnek indult, mivel személy és volt az égő lakásban, az idő ilyenkor leírhatatlan. A t. civil ha ennyire nem képes, hogy nézzen és LÁSSON IS, esetleg a fülét kipucolja, hogy halljon pluszba, szomorú. Az ilyen nem gondokodik csak megy az orra után.

  Mielőbbi felépülést a tűzoltóknak!

  (UI. szerknek: mi az a feszítővas? Ilyen nem létezik)

 • firefighter

  Mondjuk úgy többeknek intézem a hsz-t, aztán ki-ki szemezgesse ki a rá vonatkozót 🙂

  Először is ha feltételezem hogy 50-60 km/h sebességgel közlekedve látom hogy zöldre vált a lámpa és még átférek akkor pont elég közel vagyok ahhoz hogy HALLJAM a szirénát ( a jóval erősebb kürtről nem is beszélve ). Másrészt az ominózus kereszteződésben talán az is furcsa lett volna hogy a szemből érkezők miért nem “jönnek-mennek” !

  A férfi-nő kérdésbe ne menjünk bele. Balfékek vannak és mindig is lesznek, kortól és nemtől függetlenül, ezek kiszűrése pedig a hatóságok és az oktatási rendszer feladata lenne !!!
  Pl: a rutinvizsga visszaállítása
  vezetés elmélet, mint önálló vizsgatárgy
  közlekedési kutúra tanítása óvodás kortól az általános iskola végéig

  Ahogy a képeket elnézem ez a fecskendő nem haladt valami nagy sebességgel, ugyanis ez a konstrukció felmálházva, mindenféle oltó-, hajtó- és kenőanyaggal feltöltve, 6 fős személyzettel veri a 16 tonnát !!! Tehát a kis Corsa-nak lett volna ideje lehúzódni, lassítani, stb .

 • hőstündér

  édesek vagytok,ahogy vitáztok a női-férfi sofőrökön,és,hogy kinek van elsőbbsége!!nekem azt tanították,hogy akkor van elsőbbségem,ha azt meg is adják!
  pont tegnap találkoztam egy női sofőrrel,aki nem tudta,hogy nekem van elsőbbségem,és amikor előzékenyen elengedtem,még mérges is volt,mert nem találtam ki,hogy merre akar kanyarodni..de remélem,hogy csak a keze volt a kormányhoz ragasztva,és azért nem tudta használni az irányjelzőt,a sebváltót,és a kézmozdulatot,amivel megköszönhette volna.
  aztán néhány órával az incidens után,kisteherautóval merészkedtem közútra,ahol nagyobb követési távolságot hagytam,mert az autó tele volt rakománnyal,és tapasztalatom szerint nem úgy fognak a fékek ilyenkor,mint amikor üres a raktér..
  néhány uriember,ezt nem tudván,bepofátlankodott elém,úgy hogy a féktávolságom szinte 0-ra csökkent.elgondolkodtató,ha esetleg fékezni kell,és ledarálom őket kit hoznak ki felelősnek??hát engem,mert nem tartom be a féktávot!és persze,mehetett volna a NŐ duma.
  most akkor melyik nem képviseli a jó sofőr kategóriát??
  az én véleményem szerint,néhány nő vezessen háztartást,néhány férfi szamarat,és a frontérzékenyek is járjanak busszal.

 • Coalhouse

  J.L helyesírás nyista? Az általad vázolt -kissé zavaros- gondolatokból egyetlen dolgot hagytál ki: vezetés közben nem csak a hallásunkra hagyatkozunk, hanem néha-néha a látásunkra is. (tisztelet a kivételnek, aki vakon, csak hallás alapján, denevér-üzemmódban levezetett már 150 000 balesetmentes kilométert). Tehát, attól, hogy zöldön mész keresztül, erőteljesen ajánlott elnézni azon irányokba, ahonnét -többek között- megkülönböztetett jelzést használó gépjármű érkezhet. Amúgy meg a KRESZ-nek szabályai vannak, a fizikának pedig törvényei; ha birkaságból nem is engedi el a fecskendőt, legalább a közel 16 tonnát (és az ezzel járó kellemetlen mellékhatásokat) tisztelje benne…

 • prohászka

  Nyuggerektől elvenni a jogsit, azonnali hatállyal!

 • FireStar

  J.L!!

 • FireStar

  Mielött fikázod a Tűzoltókat elötte olvasgasd a KRESZ könyvet “L”! A vezetés elmélet, bizalmi elv részét ajánlom figyelmedbe, ami a teszt kérdések között is szerepel vizsgán! Hordozd a világát nem tudó Corsást a tenyereden okostojás!

 • L

  Megkulønbøztetett jelzesel halado jårmu csak akkor haladhat åt TILOS jelzesen miutån meggyøzødøtt arrol, hogy a tøbbi – a forgaloman resz vevø, elsøbb****el rendelkezø jårmu – lemondott az elsøbbsegerøl… A szabåly egyertelmu es logikus..

 • kaktusz

  Talán vásárfia.

 • erik

  Mindegy milyen nemű vagy származású,de honnan van jogosítványa?

 • kaktusz

  Látom kicsillagoztátok. Szóval a másik pécsi hírportál szerint női sofőr volt.

 • kaktusz

  A ******** szerint női sofőr volt!

 • J.L

  Ja…a lánglovagokra is vonatkozik a KRESZ!!!!! Még ha megkülömböztetett jelzést használnak is!!!!
  Egy kersztezödést mindig ovatosan kell megközelitten! Ha a személyautonak zöld jelzése van ami általában 30 mp-g tart és az minimum 50 m. tehát ha 40 m-re volt a kersztezödéstöl nem is hallhatta szirénát, ha be vancsukva az ablakja!!! Tehát mind a kéfél hibás Tiszet lánglovagok!
  Mert ha a lánglovag mondjuk pilóta és személy autóval közleketik és közeleg egy lezárt sorompohoz akkor meghuzza a magassági kormány????

 • Horváth Lászlóné

  Férfiak!!! Túl sokat képzeltek magatokról!!!

 • reBandi

  Nem biztos, hogy nő, ez a viselkedés jellemző a fiatal vagánykodó gyereksofőrökre is!
  ” Csak nem fog egy tűzoltó elöl félreállni … “

 • XYZ

  Az indexen már fel is borult a tűzoltó… 😉
  http://index.hu/
  belfold/hirek/
  2013/09/28/
  felborult_egy_
  tuzoltoauto_pecsen/

 • Pilot

  Tuti hogy nő. Csak azok vezetnek így. Vagy egy kalapos nyugger.

 • BI

  Ezek tipikus hímsoviniszta megjegyzések. Mellesleg hol lehet azt olvasni, hogy női sofőr volt???

 • Bandika

  Nőnek fakanál való a kezébe, nem kormány!

 • MZ/X

  A tipikus bal**** nő. Így szelektálódnak. Csak vissza ne adják a jogsiját mert veszélyes.