hirdetés

Hangos pécsi kocsmára panaszkodnak

 • Muehl

  Tegnap este egy kisebb külföldi társasággal betértünk a Szoba teraszra 22:15 körül. Pár perc múlva jött is egy rendőrautó, mert valamelyik életunt szomszéd bejelentést tett.
  Nem volt zene, nem volt kiabálás, csak kulturált beszélgetés.

  A másik oldalon ezek a “személyek” panaszkodnak, hogy nem lehet csinálni semmit a városban és haldoklik Pécs. Köszönet illeti őket, hogy az élet csíráját elfojtják a városban..
  Ha valaki ennyire nem tud együtt élni a belvárosi léttel, akkor mi a búbánatért nem képes kiköltözni falura??

  Pesten a Bazilikánál is van élet, így aki kiadja a lakását fel is hívja a bérlő figyelmét a negatív extern hatásra. Mivel Pécset csak egy egyetem és egy szép belvárosi környezet különbözteti meg Komlótól, érdemes lenne kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Pl.: a vendéglátást. Kíváncsi lennék ki ajánlaná azt a várost ulticélnak, ahol 22 óra után ki kell dobni az embereket a kerthelyiségből, mert valakinek szúrja a szemét, hogy fiataloknak saját, jól működő vállalkozásuk van és szeretik a munkájukat.

 • Punnany

  Minden fiatal a Szigeten és fesztiválokon van nyáron nem lakóházak között dögunalomban. Vigyétek ki Ildikót is lássa milyen a kultura ott röhöghet és ordíthat hasonló kulturájú barátai között senki nem hívja majd rá a rendőröket.

 • egy lakó

  Régóta figyelem a kommenteket de az eddig senkinek nem jutott az eszébe hogy a kocsma körül lakó 50-80 ember jó része felelősségteljes munkàt végez a vàrosba mely soràn akàr emberi életekért is felehetnek köztük a kocsmàban ivókért is és ha ők továbbra is max.4 óràt alszanak a kocsmàzók miatt éjjellente akkor ezek az emberek képtelenek lesznek a a munkàjukra koncentràlni hibàt fognak véteni mert emberek vagyunk is így lassan tényleg nem lesz aki kocsmàba jàrjon….Nem tudom Ildikó mennyire örülne ha példàul egy olyan orvos műtené aki őmiatta hetek óta napi 4 óràt alszik,a gyerekét egy olyan buszsofőr vinné az iskolàba aki hónapok óta napi négyóràt alszik,egy olyan ember szàmolnà a bérét aki szintén 4 óràt alszik és egy olyan taxis vinné haza a buliból aki szintén előtte csak négyóràkat aludt és végül a kórhazba egy olyan nővér osztanà a gyógyszereket neki aki szintén őmiatta hónapok óta napi négyóràkat alszik.Kell a kikapcsolódàs a turizmus de mindennek meg van maga helye és ideje szerintem nem túloztam ez a valósàg ezen mindenki gondolkodjon el……………….

 • Egyetemista

  “akik elmennek pestre meg kulfoldre, mert meg nem multak el 40 evesek, unjak az allando zaklatast, bagz csak siman megoli oket az unalom.” Azért mennek el a fiatalok külföldre mert unják a zaklatást miközben itthon 5hónapon keresztül mindennap hajnali 2h-ig kocsmáznak?Érdekes a fiatalok külföldre nem dolgozni mennek?Talán fordítva kellene itthon kellene dolgozni és külföldön kocsmázni. Bár mielőtt fiatal kimenne külföldre dolgozni kérdezze meg a már külföldön lévő fiatalt, hogy az ottani fizetéséből telne-e 5hónapon keresztül kocsmázni?mert aki a romkocsmába jár imindennap 5hónapon keresztül hajnali 2h-ig itthon az nem dolgozik, csak az a baj hogy aki helyette dolgozik , hogy ő kapjon ösztöndíjat és azt eligya a kocsmába azt pedig nem hagyja pihenni a romkocsma környéki lakásokban. Akinek az az életcélja, hogy kocsmába éljen az menjen csak külföldre mielőbb.

 • Nekromantik

  Láma kedves, igaza van. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem kellenek szórakozóhelyek, mert az emberek arra szavaztak 2010-ben, hogy otthon főzhessék és ihassák a nemzeti pálinkát a Királyi TV1 előtt, miközben Orbán Viktor megment bennünket a dekadens Nyugat újabb jóléti összeesküvésétől.

 • DemonLama

  Zarjatok be oket is. Meg minden helyet,ahol 10 utan emberek vannak. Aztan irany haza fikazni azokat,akik elmennek pestre meg kulfoldre, mert meg nem multak el 40 evesek, unjak az allando zaklatast, bagz csak siman megoli oket az unalom.

 • Polgár

  Virágnak Pécsett a Zsolnay negyedben biztosítják a helyi amatőr és országos profi művészeknek a bemutakozási lehetőséget azért építették nem egy romkocsmába olajos hordón,Építésznek Sándor Ildikó a működési engedély megszerzésénél megtévesztette hatóságot mivel azt mondta nincsenek lakások a környéken!!! ez belvárosi védett lakóövezet nem csak kriszbaiék hanem még több száz ember lakik környéken akik köztük egyetmisták is akik reggel 8-ra járnak dolgozni és napi 8óra munka után még ellátják a férjüket a gyereküket és a háztartást és nem kíváncsiak Zoe külföldi művész barátaira akik unintelligens módon űvöltenek miután minden más szórakozóhelyről kitették őket mert senki nem viseli az ordítozásukat és az ott lakók és boldogan szeretnék élni saját családi életüket saját otthonukban mert ők nem a kocsmából élnek és Sándor Ildikó nem ad kenyeret családjuknak.

 • Péter

  Épitésznek: Nem csak egy ott élőt zavar a zaj, hanem két épülettömb lakóit, kb. ötven embert. Ez kb annyi mint a kocsma férőhely engdélye. Az ábra tehát hogy ötven ember a város másik végéből vigad, ötven több évtizede ott élő meg szenved. Miután ötvenen jól szórakoztak, hajnalban hazamennek 2 órakor és csendesen álomba merülnek délelőtt tizig vagy délig. A másik ötven meg alszik három órát mert reggel dolgozni megy.
  Zoenak: Nem az a baj hogy van egy kulturális találkozóhely, ahonnan a világ minden részéről eljönnek a barátaid, hogy a pultossal elbeszélgessenek amit sehol a világon nem tehetnek meg, hanem hogy a világ problémájának megoldása hangos ordibálássá fajul és erősödik az elfogysztott tudatmódositók hatására. Amit zenéléssel is fokoznak,mert ez is hozzátartozik az elmélyült vitához. A probléma az, hogy a zeneszolgáltatásra nincs engedélye az üzemeltetőnek, ahogy a melegkonyhát igénylő főzéshez sem. A nyitvatartási engedélyt sem lépheti át önkényesen. A rendőrség sem azért tett több mint 30 esetben feljelentést a hatóságnál, mert indokolatlan volt a kihivásuk. Ennek ellenére miért nincs bezárva a helység? Talán valaki egyengeti vagy terelgeti mint kanász Sánta Ildikó ügyeit a hatóságnál? Mennyit ér 50 ember nyugalma egy tisztviselőnek? Legyen romkocsma 23 óráig ez lehetne egy kindulási alap, 22 óráig zenéléssel. Igy mindenki kompromisszumot
  köthetne.

 • építész

  szerintem a Krizbaiék nyugodtan bekussolhatnának már, mert minden hatóság, hivatal és építész tisztában van azzal, hogy az a két ablak jogtalanul, és engedély nélkül épült oda, nem is lehetne hálószoba, szóval ebben a történetben csak ők szívhatnak, de nagyon nagyot. jó tanács: talán először gondolkodni kellene, mielőtt felkeresi a médiát – amivel egyébként már saját magukat teszik nevetségessé. pont.

 • zoe

  rengeteg külföldi művész barátommal járok erre a helyre, köztük amerikaiak, spanyolok, angolok, írek, franciák, szlovákok, és még sorolhatnám… nagyon szeretjük ezt a helyet, főleg azért, mert az a szintű eszmecserélés, ami a szoba teraszon folyik a négy ott dolgozó lánnyal, magyarul is, és angolul is egyaránt, az más pécsi közösségi találkozó helyen elképzelhetetlen lenne. a szoba terasz olyan közeg, ahol a legszerényebb, ugyanakkor a legkreatívabb társaság verődik össze, köztük fotósok, zenészek, festők, világjárók és utazók, egyszóval értékes emberek. és ezek az emberek, köztük én is, csak egy hibát követünk el: hogy jól érezzük magunkat, mert boldogok vagyunk, és nem őrülünk bele a mindennapok monotonságába, és ez bizony szúrja a szemét a rosszindulatú népnek, akik sajnos nem tudnak túllépni saját korlátaikon. azt azért még hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem hangos ez a hely, elég csak végigmenni a király utcán és az ember máris kapásból tíz helyet fel tud sorolni, ahol zaj van. ez lenne a lényege egy magát kulturális központnak hirdető városnak, bár biztos vagyok benne, hogy egy-két éven belül egy átlagos, unalmas város lesz pécs, mert a lakók tönkre fogják tenni az összes potenciált.

 • virág

  kíváncsi lennék, hogy a romkocsma közönségét eltartó vidéki Péter több kultúrát hozott-e ebbe városkába, mint az elkanászodott vásárosdombói falusi Ildikó. jobb lenne, ha utána nézne, hogy pécsi viszonylatban ki adott eddig helyi amatőr és országos profi művésznek bemutatkozási lehetőséget, amiért meg annyian hálásak ennek a két kreatív lánynak.

 • papr

  vajon az önkormányzati illetékes et. hogy veszi figyelembe a szomszédok érdekeit, mikor kiadja az engedélyt?

 • Viri

  Én dolgoztam olyan helyen, ahol a szórakozó hely egyik fal közös volt a lakókkal. Őket is sokszor zavarta a zaj. A megoldás a következő volt minden esetben: Átjött vagy másnap megemlítette, hogy legközelebb legyünk kedvesek jobban odafigyelni a hangoskodásra, megállapodtunk, hogy mekkora az a hangerő zene ügyben, ami számára is elviselhető és kész. Az ordítozó népet amúgy sem nagyon kedveltük, van különbség az üvöltözés és a jó hangulat között. Balaton part, forgalmas hely és mégis meg lehetett oldani, a mai napig meg lehet.Viszont mindkét félnek kell törekedni. Nem csak azért is piszkálódni a lakók részéről és a tulaj részéről meg a tolerancia kellene az aludni vágyók irányába..

 • Pufi

  Ami ellen nem tudsz tenni, abban részt kell venni. Pl. 3 éve Montenegróban a hotelszobám ablaka alatt minden este szabadtéri dizsi dübörgött. Hát ott voltam minden este addig, amíg úgy el nem fáradtam, hogy már nem zavart tovább a tucatuca. Vagy másik megoldás: füldugó. 1400 ft 4 pár, ez elég lehet akár fél évig is.

 • Zsu

  Azért egy jól működő vendéglátóhely is elég jó kis adókat fizet, meg egy csomó embert foglalkoztat. Nem konkrétan a Szobára gondolok, hanem általánosságban. Az ilyen begyöpösödött alakok miatt van hullaszag ebben a városban. Mert még a Hangulatsziget záróestéjére is rendőrt hívott valami barom 22.10 perckor. Persze, igazad van, ne történjen semmi! Nem kellenek fiatalok és turisták. Mindenki feküdjön le aludni 10-kor!

 • Péter

  Egyetértek kell éjszakai élet a Sándor Ildikó ablaka alatt, meg a Te ablakod alatt az enyém alatt legyen csend mert aludni szeretnék, mert másnap dolgoznom kell 8 órát, mert valakinek el kell tartani adójából a hajnali négyig orditozó romkocsma közönségét. Aki elkanászodott az a vásárosdombói falusi hölgy lehet ebben a történetben.

 • Zsu

  Márpedig a belvárosban igenis kell, hogy élet legyen! Éjszaka is!

 • polly

  Nos, a történelmi belváros nem feltétlenül jelent vigalmi negyedet (ezt a “mégis mit gondol, aki a történelmi belvárosba költözik” kérdésre szántam válasznak). Mi is 10 évig éltünk a történelmi belvárosban, és mi a történelmi része miatt választottuk.

  Tapasztalatból mondom tehát, hogy elég, ha egy romkocsmányi ember normál hangon beszélget éjnek idején a teraszon ahhoz, hogy a hálószobádban úgy érezd magad, mint egy méhkasban. Persze kocsmába nem suttogni megy az ember, pár másodpercenként felnyerít valami barom egy jó beszólás hallatán.

  A belvárosnak részei az ott lakók is, nemcsak az üzletek, szórakozóhelyek. Ha mindenki elköltözik, akkor csak egy szellemváros marad, pusztuló, üresen tátongó rém romokkal.

  Mi 10 évig laktunk a belvárosban. Próbáltunk alkalmazkodni, nyáron esténként klímáztunk ablaknyitás helyett, de elég volt. Az ember vagy megszokik, vagy megszökik.

 • Egyetemista

  Nem értem miért akarják elhagyni az egyetemisták az országot, ha ilyen jó ösztöndíjakat kapnak,hogy május óta mindennap hajnali 2h-ig van miből fröccsözni nekik?mert nem hiszem, hogy minden egyetemistának gazdagok a szülei és azt se hiszem , hogy az az egyetemista aki minden nap a romkocsmában hajnali 2-ig űvöltözik az ő saját kulturáját így hirdetve reggel 6-kor felkel – mint a többi ott lakó aki hogy 8-kor el kezdje napi 8órás becsületes munkáját amiből eltartja a gyerekeit meg a feleségét meg esetleg idős szüleit ami egyetemistának valószinűleg nincsen mert napi 4óra alvás mellett nem tudná ellátni munkáját miért is akar külföldön munkát vállalni??? és ez a kulturára vágyó egyetemista miért is nem megy a Zsolnay negyedbe amit nekik építettek hogy kulturált körülmények között szórakozzanak abban a 2hónapos szabadságukban ami a környéken lakó állampolgárnak csak max 2hét mert ha többre mennének kirúgnák munkahelyükről őket ? és akkor ki fog romkocsmai “kulturált” egyetemistáknak ösztöndíjat termelni???

 • Szekeres András

  Világváros haggyá má sok turista mennyen má !

 • cave

  magyar alkoholistába magyar páleszt
  már nem káros a szesz ?

 • Csönd legyen, de bevétel is?

  Kedves “…” 😀 😀 Szívből jövő jó kívánságaimat fejezem ki neked! 🙂 Látogass el abba a kocsmába, biztos közel vagy hozzá, és igyál egy fröccsöt az én egészségemre is! 😀 😀 😀 Szép jó éjszakát kívánok neked és sok sikert a vállalkozásodhoz, a munkahelyedhez vagy a nyugdíjadhoz! 🙂 Szevasz!

 • Kedves Csönd Legyen, De Bevétel Is?

  Nem találtak ki semmi újat…romkocsmát üzemeltetnek…van belőle pár…nem lesz nagy tragédia, ha be kell zárniuk…majd az a 40 szerencsétlen törzs arc a csinos teraszon sírdogál egy darabig…

 • Csönd legyen, de bevétel is?

  Megadta nekik a működési engedélyt az illetékes szakhatóság???? Akkor??? Egyébként pedig nem kellene megszólni senkit, aki műanyag pohárból iszik bármit is. Ezek szerint, akik a “rossz” fröccsről beszél, már járt ott. Nekem spéci nagyon is tetszik, hogy két nő próbál kitalálni valami újat, de ez a város megöli azokat, akik “mások”, mint a többség, azaz nem olvad be a szürkeségbe! Ez – szerintem – méltányolandó, nem pedig elítélendő.
  A zajfogóról, meg arról, hogy egy vállalkozásnak ezt ki kell tudni “bírni.”.. nos, azért megnéznék egy “Kockázat elemzést”, hogy hogy is készítik el, amikor a városvezetés … ó! hovatovább az országvezetés sem tudja, hogy holnap éppen milyen új adó lesz, akkor hogy is kalkulálja be az áraiba. Mert ugye, a kedves vendég nem venné jó néven, hogy kéthavonta módosulna az étel/ital árlap?

 • Kedves Csönd Legyen, De Bevétel Is?

  Azt üzenem ezeknek a vállalkozóknak, amit egy fergeteges mesében hallottam. “Választották volna jövedelmezőbb szakmát paraszt!!!

  http://youtu.be/yKbqKLpNvUg

 • Csönd legyen, de bevétel is?

  Arra lennék én kíváncsi hogy 1.) akik e történelmi belvárost választják élő- és lakóhelyükül mégis mit gondolnak?
  2.) akik a Rákóczi út legforgalmasabb helyét választják élő- és lakóhelyükül miért nem reklamálnak, hogy korán járnak a buszok, korán jár a kenyeres autó… ?
  3.) akik a történelmi belvárost választották, hányszor reklamálnak azért, mert havas a járda, kátyús a gyalogos közlekedésre alkalmas közterület stb.
  4.) akik ezekre panaszkodnak fizetnek-e helyi iparűzési adót???????????????
  5.) tudják-e hogy azoknak a vállalkozók(ások)nak, akik a történelmi belvárosban PRÓBÁLNAK üzemeltetni – nem csak vendéglátó – irodákat, kocsmákat, galériákat stb. mennyi álmatlan éjszakájuk van azért, mert nem kapják a “fix fizetésüket”, hanem törik a fejüket, hogy milyen újat mutathatnak, ami még nincs e városban és megfizethető…
  6.) … és sorolhatnám még.
  Régen miért nem volt ez probléma? Miért nem látják ezek az emberek, hogy azokból a vállalkozókból “élnek” akik ellen acsarkodnak, feljelentgetnek????

  Mi mondjuk, hogy “mediterrán város”????? Hol???, Nézzünk egy KULTURÁLT mediterrán várost! Ők tudják, hogy valamit, valamiért!

  A város vezetésének kellene hatékonyan fellépni, azaz: ha a belvárost választotta lakóhelyül… zajjal jár! Ha a Corvin Ottó utcát, nem biztos, hogy teljes vagyonával ér haza….

  Ez az én véleményem! 🙁

 • azta

  Kérdés!
  Ugyanezt kérdezem én is, ahogy a “bútorzatot” a Tv-ben láttam. Nem tudom ki érzi jól magát ebben a a tetves, redvás, retró környezetben.

 • MonteCristo

  Sok az okos ember itt,kiváncsi lennék véleményükre akkor is,ha az ô szomszédságában lenne ilyen zajos romkocsma!

 • Kérdés

  Ez a hely a Coultour Café utódja?

 • Szerinted….

  Azon a helyen, ahol olajoshordó az asztal, raklap a pult, műanyag pohárból kell inni az ócska fröccsöt, és nem veszik észre napokig, h ótvar az utcai “itallap”, ott van pénz hangfogó bármire????? Dontinkszó

 • Digby

  A hangszigetelésről még nem hallott senki? Elég korszerű hangfogó falak, paravánok, sátrak léteznek, egy szórakozóhelynek ki kell tudnia termelnie az ilyen kiadások árát. A lakóknak pedig tudni illene, hogy egy egyetemmel rendelkező, turisztikai célpontként jelentős település belvárosa bizony némi zajjal jár. Kell, hogy legyen értelmes kompromisszum a felek között.

 • ikrek

  Ez Pécsi pecialitás! Magán területet is simán elfoglal a város ha az nekik úgy tetszik! Tönkre ment a közúti hidjuk nembaj használják a másét és nem érdekli őket, hogy az nem közúti hídnak épűlt indok nincs pénz a városnak és olyan emberek költö oda akik közel vannak a tüzhöz (nem kis fizetéssel) és nekik nem kell utkapcsolat elég ha használják a más területét. Itt se lehet aludni a zajtól a rázkodástol és ami a legrosszabb a szobábba betoduló kipufogó gáztól. Na ez az igazi elképzelhetetlen állapot amikor az ember egészségét is minden zokszó nélkül addig veszéjeztetik amig el nem pusztúl!

 • Bob

  Szerintem meg ne nevezzük randalírozónak egy legálisan működő hely vendégeit.

 • Emma

  Szerinted akkor tudnak aludni, ha kapnak egy rakat pénzt???!!!

 • Hotter

  Szerintem meg vizzel lelocsolni az éjjeli randalirozókat…

 • Pufi

  Tejelni kell az elégedetlenkedő lakóknak. Csak így működik.

 • aha….

  igen….és?