hirdetés

Helyi finomságok a Nick-udvarban

 • p f

  gondolom, ez a hir nem csak a Pecs varost ismerteknek szol. ha ez valoban igy van, jo lenne tudni hol van ez a Nick udvar. mi lenne ha a jövöben egy meghatarozast adnanak, a kereses megkönnyitesere–ez maguknak is kedvezö lenne.
  mindig lehet tanulni Csepregi Veronika!
  remelem valaszra meltat!

 • Egy olvasó

  Na igen, megint egy nagyon “Bölcs” válasz!
  “Egy nagyon okos ember mondta rég ” ne állj le vitatkozni idiótákkal, mert lehúznak a szintjükre”
  Pár órája ezen az okos szón tűnődőm, és a hozzászólásokban keresem a választ!
  Az érintett hozzászólásokban, kizárólag az egyik fél részéről jött, lekezelő, becsmérlő, bíráló és valótlan állítás! Míg a másik érintett fél egyenes, korrekt választ adott, mások becsmérlése nélkül!Ez tény.
  Tény még az is, hogy, ez valóban érzelmi, és értem intelligencia kérdéseket vet fel az emberekben!
  Valamint, bár nem szívesen teszem, de szükségét érzem némi oktatásnak!
  A Nick udvar a belváros szívében van. Talán nincs is olyan turista aki ha ellátogat kicsi országunkba, ne keresné fel a belvárost!
  Ez turisztikai szempontból mint tudjuk, igen fontos dolog.
  Ők, a turisták viszik csöpp országunk hírnevét a világ minden irányába! A Helyi nevezetességeket, és ebben az esetben a helyi termékek különleges ízvilágát!
  A “gasztro” helyi piac elnevezést, igen jól érthető kifejezés, nem sok ember, akár helyi, vagy külföldi turista van a nagy világban, aki ezzel nem tud mit kezdeni!
  Megítélésem szerint ez megint csak egy buta lejárató próbálkozás volt a megnyilvánulótól!
  Vagy tényleg nem hallotta még a Gasztró szót, de ebben az esetben utalnék az általa olyan bölcsen használt gondolatra!
  “Egy nagyon okos ember mondta rég ” ne állj le vitatkozni idiótákkal, mert lehúznak a szintjükre”

 • Kedves Norbert

  Hagyd, ne vitázz külcsínnel, nem érdemes. Ők nem értik mi a közösségteremtés. Hidd el nincs szüksége a Tüke piacnak arra hogy megvédd. Főként nem tőlük. Az a 6 árus tényleg nem oszt nem szoroz ott ahol múltkor is 43 árust számoltam. És a vidám hangulatot, és a baráti fogadtatást amit kap tőletek a vásárló, az árus. Tényleg nem érdemes több szót pazarolni rá, hisz úgysem értik miről beszélsz. Láthatod.Ahhoz szükségeltetik kötődés, érzelmi, és értem intelligencia.Mi veletek vagyunk nagyon sokan jó pár éve.Az a 6 ember pedig légyen ott. Pénteken, szombaton, akkor amikor akar. Miét is papolsz te heyi termelőkről, az ő munkájukról, amikor még a nevük i “gasztro” helyi piac ,helyi termékekkel, idegen nyelven elnevezve. Ennyit arról hogy mit tudnak az érzésről helyi kötődésről, , arról hogy mit is jelen, kellene jelentenie a helyi termelői piacnak.t. Divattá vált, hát csináltak egyet.Drukkoljunk hogy minél több legyen minden kapualjban nénikék árulják a tojást, és a frissen leszedett kaporcsomagot.Gratulálunk nektek, és szerintem kövesd Orbán Viktor példáját. Egy nagyon okos ember mondta rég ” ne állj le vitatkozni idiótákkal, mert lehúznak a szintjükre”

 • Egy olvasó

  Kedves Norbert!

  A probléma Önöknek probléma!
  Én mint egyszerű kívülálló, a leírtak alapján alkottam véleményt!
  A véleményem kialakulásában higgye el nekem, az önök reakciója volt mérvadó! És gondolom nem csak engem sikerült meggyőznie erről.
  Mesélhetnék önnek a “konkurencia”versenyképes előnyeiről, de nem teszem, nem hiszem, hogy értené!
  Egy dolog viszont biztos!
  Ha egy új szerveződés 5-6 fővel képes alapjaiban megroppantani egy 4 éve jól működő Tüke-piacot, ott akkor valami hatalmas nagy a baj!
  Azt is el kell itt most mondanom, hogy a baj általában belülről fakad!
  Csak, hogy értse kedves Norbert!
  Az Ön megítélése szerint menjek a NICK UDVARBA!?
  Látja Norbert, ez az a hozzáállás ami többek között riasztja a jó érzésű embereket!
  Valamint a “konkurenciát” nem rossz színben feltüntetve, a termékeit kritizálva kell piaci előnyöket megpróbálni szerezni.
  Ugye kedves Fekete Rigó!?
  A piaci előnyök kiépítésére volt 4 tökéletesnek tűnő mondhatni vetélytárs nélküli évük!
  Ja, hogy a helyzet kényelmébe egy kicsit közben belevesztek???
  Kedves Norbert! Régebb óta van rálátásom a kereskedelemre, nekifuthat ha akar pár potya körnek, de nem fog tudni nekem sok ujjat mondani!
  Remélem nem bántottam meg, és néhány jó tanácsot elfogad tőlem!

  A VEVŐNEK KÜLÖNÖSEN FINOMRA HANGOLT KIS ÉRZÉKELŐ ANTENNÁI VANNAK!

  A VEVŐT MÉG CSAK EL SEM KELL KÜLDENI A NICK UDVARBA!

  MERT A VEVŐ MEGTALÁLJA AMIT KERES.

  MERT A VEVŐ TUDJA MIT SZERETNE!!!

  ÉS MÉG AZ SEM BIZTOS, HOGY EZ ALATT CSAK TERMÉKET ÉRTETTEM!

  A vevő nélkül a piac viszont csak egy tér, nem pedig piactér!

 • Steiner Norbert

  Kedves ” egy olvasó ” ! Az a probléma hogy abszolút nem érti a helyzet lényegét, és ha intelligencia kérdést csinálunk ebből, akkor talán tényleg jobb ha Nick udvart tetszik látogatni!

 • Egy olvasó

  Kedves Wirth Gyula!
  Ha a Tüke-piac és Ön között végigolvasott hozzá szólások alapján kell eldöntenem, hogy melyik termelői piacot látogatom, akkor egyértelműen az intelligencia szintek figyelembe vételével, a NICK-UDVAR mellet döntök.

 • SPARHELT

  Kedves Ibolya és Kedves Hajnali Rigó!

  E bejegyzést követően a vitából kiszállok, mert olyan emberekkel, akik láthatólag fő céljuknak a dühöngést és sértegetést tekintik, nem vagyok képes érvelni. Két záró megjegyzésem a következő: 1) a barátsággal befejezett levelemre ugyan nem az válaszolt, akinek írtam, de ettől függetlenül az öszinte barátságot kiterjesztem a válaszolóra is, akár hiszi, akár nem. 2) Aki figyelmesen olvasta el a Tescora és más láncokra vonatkozó megjegyzéseimet, az láthatta, hogy ezek példák, és arról szóltak, hogy kivel kell versenyeznünk, nem pedig a pártfogásról. 3) Kedves Hajnali Rigó, ha önnek fogalma nincs, hogy miről beszél, akkor jobban teszi, ha nem szólal meg. A fatüzelés előnyeit elsőként Rudolf Steiner írta le, akiről ön bizonyára még nem hallott, de talán egyszer utánaolvas majd. A termékeim árfekvése pedig 400 és 500 forint között van, éppen azért, hogy ne csak a tehetősek vehessék meg őket. Ebből soha nem fogok meggazdagodni, de nem is ez a célom. Ön viszont állít valamit, amiről ön is tudja, hogy nem igaz. Ennek a viselkedésnek a neve hazugság, súlyosabb esetben gonoszság.

  Üdvözlettel: Wirth Gyula

 • Hajnali rigó

  Mi a fenét törődtök TÜk_KÉK-ek ezzel a Sparhelt árussal, olyan csillagászati árakon adja a cuccait, hogy a kutya nem veszik max. a belvárosi sznobok, majd ecce-ecce megkóstolják hogy elmondhassák “voltam a Nick udvar gasztropuccos pijacán.Pécs nagy többsége még kóstolónak sem tudja megvenni. És ők akarják elcsábítani az embereket a multiktól. Ezen a sparheltes pasin annyira látszik, hogy a meggazdagodás a célja.Nehogymáá nekem valaki bemesélje hogy ezrekbe kerül egy üveg /vagy inkább fél üveg/lekvár, és a hülyítése merthogy fatüzeléú kályhán főzi, meg azért más az íze.Most komolyan ennyire baromnak nézed a vásárlókat?

 • Fodor Ibolya

  Jajj majd elfelejtettem:Barátsággal :Fodor Ibolya 🙂 / ez kb annyira őszinte mint az öné 🙂

 • Fodor Ibolya

  Kedves Sparhelt!
  Kívánunk sikereket, és virágzó Nick udvart.Tisztességes üzletpolitikáról pedig szóljon az akiben van tisztesség.Kérem a Tükét ne hasonlítsa a Tescohoz, mert ez esetben halvány elképzelése nincs miért is jött létre az első helyi termelői piac 4 éve. És ne oktassa ki kedves kollégámat aki hétvégente önkéntes munkában szeretettel van ott minden piacon és igencsak jó kapcsolatot ápol az árusokkal. Mert tudja kedves sparhelt a helyi termelői piacok közösségekké érte, és közösségi terek lettek, barátságok köttettek árusok-árusok, és vevők-árusok között. És a cél ez is volt. Dehogy gondolom hogy szeretett Tüke piacunkat bárki is be tudná dönteni, az annál sokkal kiforrottabb és sokkal jobban szeretik, törzsvásárlók, és a kedves árusaink. De Ön ezt nem tudhatja, hisz nem tartozik közéjük. 🙂 Kívánok tehát önöknek sikeres piacozást szívből, hiszen minél több piac jön létre a Pécsiek annál többen válnak egészséges, tudatos vásárlókká../ha ez önnek mond valamit/A kioktatást hagyja másra, nem hiszem hogy van hozzá erkölcsi, illetve jogalapja….Tudja akit itt próbál félvállról oktatgatni, az szívból, egy fillér haszon nélkül eszi a dolgát a piacokon..Ön? Na akkor most nézzen a tükörbe kedves Sparhelt…

 • SPARHELT

  Kedves Norbert!

  Az első, amire rá kell világítanom, hogy akkor kell piacot rendezni, amikor ez a vevőknek a legjobb. És a vevők cseppet sem meglepő és elítélendő módon pénteken és szombaton szeretnek leginkább vásárolni. Ezért valamiféle összeesküvés-elméletet sejteni és azt sugallni, hogy a játék arra megy, hogy valakinek bosszúságot okozzunk, nem logikus és nem elegáns. Erről nincs szó, a vevőket szeretnénk jól és egyre jobban kiszolgálni, ez minden. Aki rám hallgat, ugyanígy cselekszik.
  A második dolog, amit csendben megjegyzek, az az, hogy Nick-udvarban összesen hatan vagyunk. Tegyük fel, hogy ez a hat termelő elvész a Tüke-piac számára, ami nem biztos, hogy igaz, mert van olyan, aki eddig sem járt oda. De beszéljünk hat termelőről: ha ennyi elég ahhoz, hogy megroppantson egy korábbi jó kezdeményezést – hát, akkor öszintén szólva nem hiszem, hogy elég erősek voltak az alapok. Ha persze fontos célunk, hogy minden pohárban vihart kavarjunk, akkor ez a pohár mindenképpen alkalmas erre.
  A magam részéről tényleg őszintén kívánom, hogy éljen és virágozzon a Tükepiac. A leghelyesebb, ha energiáit a vevők kiszolgálására fordítja, ők pedig el fogják dönteni, hogy mikor, hol és mit szeretnének vásárolni. Elnézve egyes hipermarketek és hard diszkontok pénztáránál a sorokat, azt gondolom, hogy van még kit elhódítani, illetve nagyobb kistermelői kínálat és komfortosabb vásárlási körülmények közepette sokan jöhetnek át önként.

  Barátsággal

  SPARHELT, azaz Wirth Gyula

 • Steiner Norbert

  Kedves ” Sparthelt”. ! Nem az a gond hogy több a termelői piac, hanem az, hogy egymásra szerveznek időpontot! Lásd… ott lett volna a csütörtök, a kedd a hétfő, amikor sehol máshol nincs rendezvény! 4 évvel ezelőtt, mi voltunk azok , akik faluról falura járkáltak, azon törekvés céljából, hogy megteremtsünk Pécsen , egy mai napig jól működő termelői és kézműves vásárt és ezek után még csak meg sem említett minket Tüke Piacot senki.Csak egészen véletlenül a Patrónust és a Nick udvart.Mi a Pécsieknek, Pécsiekért dolgozunk, mert nem kis háttérmunkát igényel maga a szervezés sem. Nem feltétlenül tarom egy elegáns dolognak, azt hogy körbejárkálok az árusok közt,és elcsábítom őket máshova, úgy hogy ugyan abban az időpontban tartom a sajátomat!

 • SPARHELT

  Mint a Nick-udvar egyik (büszke) piaci szereplője, a következőket gondolom:
  1. Aki igazi, lelkes, őszinte és elkötelezett híve annak a mozgalomnak, amelynek eredményeként örvendetes módon egyre több lehetősége adódik az egyre nagyobb számú, tiszta, egészséges élelmiszer előállító kistermelőknek, az most velünk együtt örül, hogy a város szívében, az érintettek példaértékű összefogásával létrejöhetett egy kicsi, de nagyon bájos piac.
  2. Csak Pécsett 4 Tesco áruház működik. Nem azért, hogy egymással versenyezzenek, hanem azért, hogy minél közelebb jussanak a potenciális vevőikhez. Ugyanez igaz az Interspárra, Aldira, Lidlre és a többiekre. A különböző láncok szerencsére egymással is kell, hogy versenyezzenek, amiből a vevők mindenképpen profitálnak. A kistermelőknek pedig, akik nagyságrendekkel értékesebb élelmiszert képesek előállítani, mint amit az említett láncok bármelyike forgalmaz, szintén nem házon belül, egymással kellene marakodniuk, hanem azokkal versenyezniük, akik eltérő értékrend mentén dolgoznak.
  3. Ha több a piac, és több a vevő, akkor kistermelőből is egyre több lesz – különösen olyan körülmények között, ahol egyelőre (reméljük sokáig így is marad) nincs különösebb gátja az üzletágba való belépésnek. Hogy ezen körülmények között miért gondolja bárki, hogy csak és kizárólag ő képes és/vagy ő van felhatalmazva arra, hogy akár piacok szervezésével, akár más módon ösztönözze a kistermelők számának és forgalmának gyarapodását, az nagyon félreértett valamit a világ működéséből, és erősen hiányosak a kereskedéssel kapcsolatos ismereti.
  4. Minden Nick-udvaros kistermelő nevében mondom, hogy mi tényleg örülünk annak, ha mások is sikeresek, mert az a mi malmunkra is hajtja a vizet. Gondolkodjunk el azon, hogy Budapesten a Múzeum körúton miért van 14 antikvárium egymás mellett sorban? 10-15 évvel ezelőtt emlékezetem szerint csak egy volt, az, ami akkoriban “Központi antikvárium” névre hallgatott. Ez utóbbi most is megvan, de ki hiszi azt, hogy azóta az egy tizennegyedére esett vissza a forgalma? Ha így lenne, már régen bezárt volna.

 • Fodor Ibolya

  Igen kedves Vásárló!

  Jobb helyeken meg van ennek a módja! Lásd:Keszthely, Badacsony, és a példaképünk Lenyeltóti is, de sorolhatnám…Csak valahogy nálunk vannak egyenlőbbek az egyenlők között, és a civilekért, a civil kezdeményezések felkarolásáért sajnos valahogy nem áll ki senki.

 • Sireta

  Ki a célközönsége a piacnak? Azért kérdezem, mert az emberek nagy többsége a munkahelyén ül ebben az időpontban…

 • Vásárló

  Jó dolog ez, nem is lenne vele gondom, amikor ráérnék – egyszer biztosan meg is nézném magamnak…. DE!!!! Amikor egy-egy árust megszoktam a Kossuth téren, és rendszeresen megyek a termékéért, mostantól keresgélnem kell majd, mert eltűnt a megszokott helyről és megszokott időben? Nekem arra sajnos nincs időm. Biztosan megvan annak a módja, hogy ne szervezzenek a piacok egymásra időpontot, én azt sem bánnám, ha minden nap lenne valahol, szerintem a vásárlók zöme így van ezzel. De az árusnak sem hiszem, hogy mindegy lenne, hogy hány vásárlót veszít el egy-egy helyváltoztatás miatt! Okosan kellene ezeket rendezni, mindenki örömére, elégedettségére.

 • Árus

  Kell piac! Kell sok piac! Őstermelőként azonban nem oszthatom meg az árum nem állhatok én az egyiken a fiam a másikon, hogy egyszerre két helyen legyek… A TÜKE jól működik, a vásárlók is megszokták már hogy pénteken ott vagyok reggeltől késő délutánig. Kell az új helyszín egy másik napon!

 • Tükepiac árus!

  Kérdezem én, hogy aki például sunyi módon megy ki egy piacra, elcsábítani az árusokat, miért nem zárják ki a piacról ? Én nem gondolom ezt egy fair dolognak! De bízom benne , hogy én, és sok más árus társam hűek maradunk a Tükéhez! Nem az a baj hogy több a piac, hiszen ez nekünk kistermelőknek jó, csak ne egy időpontban , hiszen osztódni még nem tudunk, így egy időben , két helyen sem tudunk lenni! Mindenesetre én szeretném megköszönni , hogy van ez a kezdeményezés ( Tüke ) és marad is ! Sok sikert a szervező csapatnak!

 • Tüke Piac

  Egyébként gratulálunk, mert a hely és a gasztripiac, vagy helyipiac, vagy akárminek is nevezzük nagyon jó, kell hogy legyen akár minden nap….Mert el kell jusson a Pécsiekhez a tartósítószermentes, adalékanyagmentes helyi gasztronómiai élmény, a Barannya Íze , Pécs kistermelőinek terméke..Csak ne nézzünk már egymáson keresztül!! Rossz szokás, merjün k együttműködni a Pécsiek miatt, a Pécsiek érdekében…!!

 • Magyar

  Külföldön ragyogóan müködnek az ilyen jellegü piacok, minden nap más helyen és multik parkolójába is vannak!! Örülök az ilyen kezdeményezéseknek, de kellene bio piacot /ellenőrzöttet/ is létrehozni.

 • Tüke Piac

  Nehéz lett volna szólni? Hogy nem segítenétek? Hisz tiétek 4 éve működik!!vagy hasonló, adnátok árus listát? ÁÁÁÁÁÁÁ nem..odamegyünk összegyűjtjük sunyiba a neveket aztán rászervezünk a másikéra..gratulálok….lehet hogy túl sokat várok emberektől?Több tisztességet?

 • Tüke Piac

  Jó lenne együttműködést tanúsítania a piacszervezőknek. A Tüke piac minden héten szombaton került megrendezésre a Kossuth téren, Uránvárosban, és a Kertvárosban. Jött a Patrónus-Holding piacszervezése, kijöttek a piacainkra leszervezték az árusokat, és ugyanúgy szombaton ránk szerveztek!A Tüke szervezői “oikos enged….” péntekre tették át piacaikat, hogy a Pécsiek ne lássák kárát a rászervezésnek, hisz ugyanazok az árusok több helyen nem lehetnek egyszerre…erre most jönnek és péntekre szerveznek a belvárosba piacot?Jah, hogy nekik lehet mert ők a hatalom? A Tüke csak egy alulról szerveződő, és önkéntes munkával létrejött és szervezett piac? Nem kapunk érte milliókat?Miért nem lehet a piacokat úgy szervezni, hogy minél több legyen minél több helyen és időben? Múlt pénteken az Uránvárosi piacunkra jött ki levadászni az árusokat az egyik képen látható szervező…No komment…ezért mennyit akasztanak?