hirdetés

Hulladékudvar: 100 milliót bukhat Pécs

 • mosolymano

  Azt remélem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a társulás többi tagja is belátó lesz, és “csak” a rekultiváció lesz a város kára. Bár én magam részéről biztonságosnak érzem a hulladékudvart, azért úgy vélem, ha a postavölgyike ennyire ellenállnak, nem fogják nagyszámba használni. Lehet rágódni a tájékoztatás hiányosságain, és megsértődni rajta, de inkább a probléma megoldásán kellenne gondolkodni, most, hogy már itt tartunk. Biztos hogy van olyan lehetőség, amivel a legkisebb kár éri a pécsieket (a postavölgyieket is beleértve). Javaslom, hogy akik ennyire nem akarják a hulladékudvart, jelentkezzenek önkéntes munkára a már meglévő elemek elbontásához, az új hulladékudvar felépítéséhez, és az ott élők előzetes tájkoztatásához. Eseteleg postavölgyi mérnökök és LPM-s szakértők is vállalhatnának szakmunkákat ingyen az új helyszín érdekében. A kommunikációnak és összefogásnak nagyobb értelme van, mint annak, hogy a másik felet nem meghallgatva kiabáljuk a saját véleményünket.

 • Még egy postavölgyi

  Ennyit a pénzről. A határidővel kapcsolatosan pedig azt elfelejtik a nyilatkozatokkor hangoztatni, hogy több évvel ezelőtt lejárt a határidő, az építési engedélyt, engedélyeket többször hosszabbították meg. Akkor milyen csúszásról beszélünk a tiltakozás miatt?! Kővári Úr is nyilatkozgat a Radio1-en. Az építkezés előtt ez a fórum is alkalmas lehetett volna tájékoztatásra. Valahogy senkinek nem jutott eszébe. Most meg mindenki Postavölgyre mutogat, hogy a sötétek tiltakoznak. Pedig csak azt a szép környéket szeretnék megóvni, ahol élnek. Tisztán, por- és zajmentesen, kis forgalommal. Nem kell más városrészből okoskodni, hogy mi bajunk a hulladékudvarral. Hadd döntsük már el, hogy minek a közvetlen szomszédságában akarunk, vagy NEM akarunk élni! Meg sem hagyták nekünk a döntés, illetve a véleménynyilvánítás jogát. Azt hittük, demokráciában élünk. Vagy Európában. Ahol nemcsak kötelességeink, hanem jogaink is vannak.

 • HurkaGyurka

  Hát ez így egyszerű,mint Te.

 • Egy postavölgyi

  Akit érdekel a hozzászólók közül az igazság is, az kérem olvassa el a ••••,most megjelent cikket. Abból kiderül hogy a projektben 160 MILLÓ áltt rendelkezésre a lakosság tájékoztatására. Na ebből egy fillért se költöttek az biztos.
  Ha megvan még ez a pénz REMÉLEM IGEN, akkor ez bőven fedezi a 100 MILLÓ veszteséget,és még marad 60 MILLIÓ amiből az új helyszinen lehet tájékoztatni a lakosságot.
  Az ipari parkban erre nem lesz szükség, tehát spóroltunk 60 MILLÓT az ügyön.
  De ha mégis, én 1 MLLIÓÉRT vállalom a tájékoztatást bármelyik körzetben.
  Amúgy ha valaki nem tudná VESZÉLYES hulladéklerakóról van szó. Egyébként nem csak postavölgyiek tiltakoztak, nem 30 hanem több száz ember, a környező lakótelepek lakói is. Őket is ugyanúgy érinti ! Kedves polgártársak mielőtt másokat megbántanátok tájékozódjatok!

 • naja

  Re:Dóczi Tamás
  Gratulálok a sokak által nem ismert csak félelmet keltő szavakhoz! Lehet nem ártana ismerni, hogy mit jelentenek, és milyen követelményei vannak egy európai színvonalú lakossági hulladékudvarnak. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, amikor valaki azzal riogat, hogy “tudtad a Balaton csaknem kétharmada dihidrogén???” aztamindenit!

 • Dóczi Tamás

  Tisztelt pécsi polgárok! A hulladékudvarban nem ártatlan anyagokat gyűjtenek,hanem többek között citotoxikus és citosztatikus gyógyszereket, nikkel – kadmium és higanyt tartalmazó elemeket, klór-fluor-szénhidrogéneket tartalmazó kiselejtezett berendezéseket, növényvédő szereket, ólomakkumulátorokat, szerves oldószereket, illetve más veszélyes anyagokat tartalmazó festék- vagy lakk-hulladékokat, termékként tovább nem használható gumiabroncsokat, toxikus anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékokat, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket, szilárd porózus mátrixot (pl. azbeszt) tartalmazó fémből készült csomagolási hulladékokat, kiürült hajtógázos palackokat, stb. Megnéztem az EU-s program keretében Szegeden és Győrben épített hulladékudvarok elhelyezését. Javasolom a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-nek, a projekt gazdájának, valamint a Biokom Kft.-nek is, hogy ők is tegyék meg ezt! Gondolom nem fog meglepetést okozni számukra se, hogy ott egyetlen hulladékudvart sem telepítettek kertvárosi házak torkába!
  El tudják képzelni, hogy Pécs testvérvárosaiban, pl. Grazban, Fellbachban, Lahtiban, Tucsonban, Lyonban, vagy akár Eszéken ilyen logikátlan és polgáridegen építés előfordulna?
  A probléma megoldás első lépése mindenkor a felelősök megnevezése! Ki tervezte, ki fogadta el, ki a beruházó? Vállalja szakmai tevékenységét és anyagi következményeit!

 • BK

  Onnan kezdődött a történet, hogy megpróbáltak titokban lenyomni valamit a torkunkon…
  Az, hogy ezt megpróbáljuk megakadályozni, nem a mi hibánk. Egyértelmű kellett volna, hogy legyen, hogy ez a városrész nem hagyja szó nélkül, hogy a fejére sz@rjanak. Javaslom a döntéshozóknak következő helyszínnek az itt hozzászóló becsmérlők közvetlen környezetét.
  A határidő rövid, a pénzt azért bukja a város mert 2008 óta nem sikerült nekiállni. Ha előbb kiderül, lehetett volna idő a létesítményt Gza, Most, vagy Kertvárosi ablaka alá építeni..

 • Olvasó

  Akkor bukjon!

 • re Ibolya

  Kedves Ibolya! Ugye a Vízmü eistandot is úgy gondolja, hogy fizesse ki a Fidesz, mert igy lenne igazságos.

 • Falusi

  Alig várjuk az aszfaltozást. 12 éve. De csak hulladékudvart kapunk kamerával, kivilágítva, aszfaltozott utakkal. Akkor örüljünk ennek?

 • mixer

  Sok sikert a tiltakozóknak !
  Amikor majd az utcájukat aszfaltoznák , remélem sikerül megakadályozniuk a környezetszennyező munkavégzést is .

 • Zozo

  Jellemző a városvezetésre! Hozzá nem értők gyülekezete!

 • Rádiné Tóth Eszter

  Milyen harminc emberről beszélsz te tudatlan! Ezt érted is csináljuk,hogy ne lehessen végre a MAGYAR EMBEREKKEL azt tenni amit csak akarnak! Vagy talán ennyi idő alatt már megszoktad?

 • fodor ibolya

  Háááát nem egyszerű eset. Anno a rossz döntés /nem is tudom miért ide jelölték ki a területet/ most pedig Meixner képviselő úr könnyelmű kijelentése…van egy áthidaló megoldás. fizesse az MSZP a pártkasszából…az ő rossz döntésük, vállaljanak érte felelősséget 🙂

 • Falusi

  Igen ott volt. 2008-ban is és e hét kedden is. És elmondta, hogy Postavölgy mint helyszín nem hangzott el egyszer sem, csupán annyi, hogy Pécs területén 3 hulladékudvar fog épülni. Ezzel az erővel akár az Ön háza mellett is épülhetne. Illetve azt is elmondta Meixner Úr, hogy elhibázott döntést, döntéseket hoztak. A helyszìn sok tekintetben inkább határérték, mintsem elfogadható. Évekkel ezelőtt valaki kijelölte, az építési engedély és a határidő is több ízben lejárt. Tollerre is mutogatnak, állítólag 2005-ben ő jelölte ki. Az azóta eltelt 8 év alatt is bőven közölhették volna az itt élőkkel. Valahogy senkinek sem jutott eszébe. Ha idejében tudjuk, előbb mondhattunk volna nemet. De vagy nem érdekelte a kivitelezőket, vagy puszta felelőtlenségből nem tették meg. Most meg nagy mellénnyel kijelentik, hogy a postavölgyiek miatt bukhat a város. És nem azok miatt ugye, akik átgondolatlanul kezdenek neki egy ekkora beruházásnak. Előre gondolkodni kellene, illene pláne
  ilyen beosztású, döntéshozó pozicióban.

 • refalusi

  100 millió: úgy tűnik ezek a tények, a többi melllédumálás. nem tudtak róla, meixner az ön szomszédja nem? hát mért nem kérdezi meg, miért nem szólt a 2008-as közmeghallgatás idején??? Mi az hogy ő nem tudott róla??? ott ült a közgyűlésben basszus.

 • kertvárosi

  Meg lehet fizetni a 100 milliót kedves postavölgyiek, remélem ez nem az én pénzemből meg majd…

 • Falusi

  Kedves városi! Köszönjük a ,,falusi,, minősítést. A helyzet az, hogy nagyon szívesen leválnánk a városukról, így legalább itt maradna az a sok iparűzési és egyéb adó, amit a helyiek az Önök városának fizetnek. Nem látunk belőle semmit, kivéve most a hulladékudvart. Fenti cikk és a nyilatkozó fejlesztési igazgató is a postavölgyiekre hárítja a felelősséget. A lakossági fórumon kiderült és elismerték, hogy nem volt előzetes tájékoztatás, Postavölgy mint helyszín egyetlenegyszer sem hangzott el, az itt élők erről csak az építkezés megkezdése után 2 héttel kihelyezett tábláról értesülhettek, hogy itt mi is épül. Az itt élőket nem tájékoztatták, meg sem kérdezték. Akkor ki a felelős? Épeszű ember pár ezer forintot sem költ feleslegesen, nemhogy ennyit, aztán majd lesz ami lesz. Az emberek torkán úgyis lenyomhatunk mindent. Sem a cikkíró, sem a fejlesztési igazgató nem jelent meg a lakossági fórumon. Utólag könnyű mást okolni, befeketíteni. Javaslom, ajánlja fel saját telkét, háza melletti területet új helyszínként. És kívánom, ne kelljen arra ébrednie, hogy otthona közvetlen közelében hasonló beruházás épül az Ön tudta nélkül.

 • most

  gondold meg, hogy ezt a pénzt mennyi értelmesebb ügyre lehetne költeni, normálisak ezek a falusiak, válljanak le pécsről,és szevaasz, ez egy város. fura de a tesco parkolóból ömlő szennylé nem zavarja őket pedig az 50 méterre van tőlük.

 • Gza

  Harminc barom károgó ember miatt nehogy már bukjon 100 milliót a város, ez felháborító!!! Komolyan azért fogok tüntetést szervezni több ezer pécsivel, hogy nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát!