Jó üzlet a pécsiek hiszékenysége

  • Vajon “trükk”-e ?…

    Bár családi házas részen lakom, igyekszem az általam ismert – egyedül élő – idősebb emberekkel “beszélgetni”- ill. rájuk / házukra is figyelni,- stb. Épp’ kb. 2 -3 napos történet, amikor a 70 év feletti néni említette, hozzá becsengettek, és érdeklődtek : lakik-e az utcában “siketnéma” (?) vagy beszédhibás ember, mert ők ajánlanának segítséget neki(k).
    A ” dolog érdekessége” : bár én is alig mozdulok ki otthonról… hozzám “ilyenek” nem csengettek be… (holott pl. kutyánk sincs) – ) az említett néninek van) – stb.
    De kb. így jártam a tv.antennát “ajánlókkal” és az ereszcsatorna és redőny “szerelőkkel” is… kik már eleve nem voltak “bizalomkeltők”… de az egy más történet.

  • Egyszerű

    én csak a postásnak nyitom ki az ajtót, ha egyedül vagyok otthon. A lakás az magánterület, nem engedek be senkit, csak barátokat, rokonokat, lehet ilyen-olyan igazolványa, hozhat ilyen-olyan terméket, lehet az akár a legmagasabb beosztásban is. Egyébként pedig a mai világban – gondolhatod, hogy nem mai nő vagyok ha így írom – felháborítónak tartom azt, ha kioktató hangon beszélnek velem hivatalos helyen, úgy, mintha nem ő lenne a közszolga, aki segíteni szándékozik, hanem felettem állónak érezteti, képzeli magát, vagy úgy van kioktatva, hogy ilyen stílusban beszéljen , olyan adatokra kíváncsiak, amihez szerintem semmi közük. A tisztelet megadása helyett okoskodás, tudálékoskodás, megalázást kapunk sokan. a tudásszintjük ezzel szemben átlátszóan alacsony, nem csak a segítőkészség, hanem sokszor az alapvető tudással nem rendelkeznek ahhoz, hogy munkájukat el tudják végezni egyes dolgozni tudók, akik mivel még van munkahelyük – igaz sok esetben nem a tudásuk miatt – ítélőképességük is sekélyes.