hirdetés

Jobbik: kártérítést az áldozat családjának!

 • igazság

  Orsós Imre.
  Köszönöm, igaza van.
  Hozzátenném a cigány szomszédom véleményét: egy ilyen gyilkos a Kris romanit érdemli. Szemet szemért, fogat fogért. Faji vallási, nemi hozzátartozástól függetlenül. Minden tettünk visszhangozzék az örökkévalóságban!

 • Kiss Béla: Érdekes névválasztás

  “Kiss Béla (1877 – 1915. február 5. ?) külföldön is hírhedtté vált 20. századi magyar sorozatgyilkos volt, aki a magyar rendőrség feltételezései szerint legalább huszonnégy áldozattal végzett.” (wikipédia)

 • Orsós Imre

  A gyilkosságot,az ember élet kioltását lehet bármivel bélyegezni,a lényegen nem változtat! ÖLT!!! Jogtalanul elvette az embertől azt amit soha semmilyen kártérítéssel pótolni nem lehet! Lehet ezt mindenféle marhasággal kimagyarázni: “kéjgyilkosság”, “sorozatgyilkosság”,”megélhetési bűnőzés”…stb!
  Gyakran elgondolkodom.eljátszom a gondolattal,hogy mi lenne ha visszahoznák a halálbüntetést! Komolyan mondom nagyon jó lenne,csupán egy a “bibi”! A Magyar Jog annyira hiányos,kétértelmű,hogy sok “ártatlan embert is halálba küldene! De még a halálbüntetés sem enyhítené a hozzátartozok fájdalmát egy családtag,barát,ismerős elvesztése!
  Jómagam azt vallom,hogy az ilyen nyomorult embereket nem megölni kell,hanem sóbányába,kőbányába küldeni 50 évre,napi 10-12 órát melózni kenyéren és vizen!.Szenvedjen élete végéig,mint az az ókori személy aki büntetésül a Golgota hegyére kellett követ cipelnie!

 • pécsinő

  Kiss Béla.

  Csatlakozom! Szép volt!

 • Kiss Béla

  Pralipe meny te a cigány védő jó ***** anyádba

 • béla

  pralipe menny te a jó ***** anyádba

 • Lukácsnak, Zorro

  Pralipe-nek igaza van, nem említhető egy lapon egy brutális sorozatgyilkosság és egy alkalmi fojtogatás. Az igazságszolgáltatásnak pont az a dolga, hogy ne a hozzátartozók szubjektív, érzelmi optikáján keresztül nézzék az eseményeket, hanem a jog objektív racionalitásával hozzon ítéletet. Márpedig objektíve nézve ég és föld a két eset.

 • Lukács József

  Pralipe: Majd ha a családodból ölnek meg valakit,akkor mondd, hogy egyszerű kéjgyilkosság! Akkor tegyél különbséget gyilkos és gyilkos között!

 • kertvárosi

  Pralipe, vagy prozac!
  Hála Istennek 1945. óta nem írtak le sorozatos rasszista gyilkosságot. Bár, az ötvenes, hatvanas években börtönöztek be, és gyilkoltak meg embereket ilyen olnyan elítélendő indokkal. Sajnos.
  De. Soroljam a cigányok áldozatait? A közvélemény előtt nem ismert nevek (Ne rágjuk a Cosma, a Kata, vagy a Páva ügyet). Idősek, munkában megfáradt polgárok. Volt, kinek kitépték a kezéből a táskát, és úgy ellökték, hogy meghalt. Vagy agyonszúrkálták saját otthonában. Volt, akit “csak” megfojtottak, vagy agyonvertek, de van olyan is, aki túlélte, de azóta nem mer utcára menni. Én valaha liberális voltam, de már látom, belátom, hibáztam.
  Ne a Németh Zsoltot szidalmazd ember, gyere pl. Meszesre lakni! Ne félj, áldozat leszel te is hamar…. Biztos másképp gondolkodsz, mint azt most az “aranykalickádból” teszed.

 • Pralipe

  Lassan mondom, hogy Németh Zsolt is megértse: a romagyilkosságok áldozatai azért jogosultak a kártérítésre, mert példanélküli a magyar kriminológiában az ehhez fogható, brutális, rasszista sorozatgyilkosság, ennélfogva kárai is meghaladják a szokásos emberölések traumáit. Bándy Kata meggyilkolása – az áldozattal és családjával való minden együttérzés ellenére – egy egyszerű kéjgyilkosság volt, ami nem hasonlítható össze az előre kitervelt, aljas indokból, katonai eszközökkel, folytatólagosan elkövetett romakivégzésekkel. Aki tud, hasonló súlyú rasszista sorozatgyilkosságról Magyarországon, az nevezze meg az esetet. Kiváncsian várom a javaslatokat.