hirdetés

Ösztönöz az építményadó?

 • Csírkee

  Budapest déli kerülete, 5000nm-es épület, építményadó: 7.9millió/ év! (1998-ban 1.2millió volt évente)
  Az épületnek max a felében dolgoznak már, mert annyira nem megyjól, hogy bővüljön. Bővült bővült évről évre kicsit, de a költségek (inkább adók) jobban emelkedtek.
  Bocsi, de nem akarjuk elbukni amit eddig megkerestünk, ugyan még nem tiszta mi lesz a vége, de ha nem termel a vállalkozás (az épület), akkor pillanatok alatt lenyúlja az állam! Mert közel 8milliót évente kitermelnie egy kisvállalkozásnak csak úgy pluszban, nem semmi! Persze az épület költségeibe be kell számolni az épületfelújítást, fenntartást is!
  Az adó teljesen tönkreteszi a vállalkozást! Köszi!

 • azta

  A spanyol vevő vajon fizeti a Magasház után az ingatlanadót?
  Bontani még senkinek sem sikerült.

 • Szerintem

  Nem a munkahelyeket bontják el, hanem azok “emlékét”. A munkahelyek ugyanis megszűntek attól a pillanattól kezdve, amikor a multi tovább állt olcsóbb munkaerő után nézve… És itt hagyta a romokat.

 • Kosaras

  Szerintem meg teljes vereség, veszteség a munkahelyek elbontása.

 • Roland

  A piac kitermeli, ami kell, és megszünteti, ami nem kell. Gyárak jönnek-mennek, mint ahogy a multik is. Kiaknázzák a lehetőségeket, majd tovább állnak. Ez nem meglepő. Én speciel örülök annak, hogy amit itt hagytak romhalmazt, azt kénytelenek eltakarítani. Jönnek helyettük újak. Flextronics, Huawei, Jabil, stb. Ez a kapitalizmus!

 • Idióták…

  Hát szerintem meg nem a bontásnak kéne örülni, hanem azért kellett volna tenni valamit hogy emberek százai dolgozhassanak benne. Értékesebb a telek… na és?!? Nem lenne értékesebb, ha termelne a MiZo, a Bőrgyár, stb…? Jah, hogy az a pécsi embereknek lenne jó? Én kérek elnézést 🙁