hirdetés

Kamara: Pécsé a legjobb adórendszer

 • Pécsi vállalkozó

  Na akkor legyünk korrektek: olvasom ma az előterjesztésben, h az Önkormányzat módosítani akarja a helyi ingatlanadó rendeletet…. és kiveszi a kereskedelmi ingatlanok köréből a szállásépületeket, ezáltal azok is az általános 850 Ft/m2 adómértékkel adóznak…. Ha ez tényleg így lesz, akkor egyrészt megmarad az esélye az amúgy “haldokló” idegenforgalom mellett még működő szálláshelyeknek a túlélésre, másrészt ez talán egy pozitív példa arra, hogy az adófizető vállalkozások véleményét is figyelembe veszik! Köszönjük!

 • Re: Böngésző

  Nagyon leleményes vagy, csak a cikk a jövő évről, 2013-ról szól!

 • Böngésző

  51/2011(X.29) önkorm.rendelet + a 4/2012 (I.20)
  Egyedül élő, 62 év feletti nyugdíjasok, havi jövedelem nem éri el a mindenkori öregs.nyugd. 3X-át,- hasznos alapterület 80 m2 alatt.
  Továbbá jelentsék be (!) a mentességre vonatkozó igényt. (stb.)

 • sikfői alecsúszás jelképe

  a kamara ingyenélésének szimbolúma sikfői
  most is közpénmzt csezsnek el az irodaházukra
  ami ocsmány drága lett

  be kellene vallani mennyit költöttek rá a tagok díjából
  tamás akkorákat hazudik klzsterszinten is hogy ide laccháza
  mindenki tudja hogy ingyenélő és arrogáns
  igazi kommunista párttitkár

 • kabaré

  ez szabadrablás
  és arendelete nem ismeri sikfői

  ezt tudjuk a kamarai hirlevélből
  ez a cikk hazugság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ez itt a lecsúszás?
  ez itt az
  apécsiujság tollnokok közpénzen hazudoznak tovább

 • Pécsi vállalkozó

  Emberek!
  Végigolvasta valaki a rendeletet?
  Sikfői Úr (hasonlóan a hivatalos városi kommunikációhoz) a következőt mondja:

  Eddig attól függően, hogy belvárosi vagy külvárosi övezetben volt-e az üzlet, 1000-1200 forintot kellett fizetni négyzetméterenként. Jövőre ez négyzetméterenként 850-ra csökken, míg a termelési célokat szolgáló építmények után majd csak 800 forinttal adóznak.

  Ezzel együtt a hitelintézetek, pénzintézetek, biztosítók, távközlési, energiaellátók, benzinkutak, bevásárlóközpontok, gyorséttermek négyzetméterenként viszont 1700 forintot fizetnek majd.

  Ez a hivatalos verzió! Ezzel szemben például egy 400 m2-es 4 főt foglalkoztató kis családi panzió is 1700 Ft-ot fizet négyzetméterenként a szemben a tavalyi 1000 Ft/m2 és a 2011-es 500 Ft/m2 adómértékkel. Két év alatt ez 3 és félszeres emelés.
  Kérdezném az illetékeseket, az ő értelmezésük szerint egy 8 szobás vendégfogadó minek minősül: pénzintézetnek, távközlési vagy energiaszolgáltatónak, benzinkútnak, esetleg bevásárlóközpontnak…… Miért nem beszél senki arról, hogy 300 m” felett minden kereskedelmi és szolgáltató ingatlan a maximális adót fizeti?????

 • Szomorú

  Sokan vannak, akik semminek nem tudnak örülni. Valamiért mindig sírni kell. Magyar virtus.

 • Antibá

  Kicsit sántít a matekod. Nem? Ha valami 10 éve 200 volt, és most 800-850 lesz, az csak négyszeres szorzó! Szerintem ez jó!

 • Kosaras

  Lehet hogy csökken, de idén 100% al emelkedtek az épitményadók, kb. 10 éve csak 200.Ft volt. Hatalmas siker az üres boltok látványa, a munkaügyi központ zsufoltsága. Felelősen gondolkodó nem beszél mellé. Finoman fogalmaztam. Sajnos mindenhol jelen van a mult.

 • ST

  A Kamara mély se..nyalásba kezdett. Vajon ennek mi az oka. Eddig nagy balosok és libsik voltak, most vajon miért állnak át?

 • pécsi

  Szeretném megkérdezni, hogy durván 93 ezer ft-os nyugdijammal kapok-e kedvezményt a hitellel terhelt lakásomra???