Kasztráltatna a Jobbik

Törvénymódosítást kezdeményez a Jobbik Magyarországért Mozgalom azért, hogy a jövőben a nemi erőszak miatt elítélt férfiakkal szemben kémiai kasztrálást alkalmazzanak nemi vágyukat csökkentendő – jelentette be Németh Zsolt pécsi jobbikos országgyűlési képviselő.

hirdetés

Mint azt Németh Zsolt elmondta, a párt csatlakozik a Páva Zsolt által felállítani tervezett ötpárti bizottsághoz, amelynek az lesz a feladata, hogy összegyűjtse a közbiztonság növelésére vonatkozó egyes javaslatokat, majd azok alapján – és a rendőrséggel közösen – programot állítson össze.

A pécsi országgyűlési képviselő azt mondta, szívesen csatlakoznak minden olyan kezdeményezéshez, amely a pécsiek biztonságérzetére, a helyi közbiztonság helyzetére pozitív hatással lesz.

Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője hozzátette: ők a bizottságban arra fognak törekedni, hogy a jövőben nagyobb támogatást kapjanak a polgárőr szervezetek, s világítsák át az önkormányzati bérlakásban élőket. Szerinte ugyanis ezen otthonok falai között nagy számban lehetnek bűnözők is. Mint mondta, az az érzésük, hogy a pécsiek sok esetben nem tesznek feljelentést bűncselekmények után, ezért a rendőrségi statisztika sem mutat valós képet.

Németh Zsolt bejelentette: országos szinten is kezdeményeznek lépéseket a közbiztonság fokozása érdekében.

– A következő hetekben a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi a Jobbik. Azt szeretnénk, hogy az intézkedési nemek közé felvegyék a szexuális bűnelkövetők gyógykezelését is, azaz el szeretnénk érni, hogy a megrontás, nemi erőszak miatt elítélteket kémiai kasztrálásnak vessék alá. A kezelésnek az elkövető libidójának csökkentésén keresztül azt előzheti meg, hogy újabb szexuális bűncselekményeket kövessen el az elítélt személy – mondta Németh.

Hirdetés