hirdetés

Kutyachip: év végéig melegen ajánlott

 • Vali

  Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi a felső korhatár, ameddig kötelező a chip? 12 éves a kutyus, tehát akkor neki is be kell ültetnünk?

 • Ramíra

  Szerintem sem fogják nagyon sokan chipeztetni a kutyájukat.
  Viszont az állatorvos e miatt nem olthatja majd be a kutyát.
  Tehát a probléma még nagyobb lesz, mivel így tuti nem fogják ezek
  az emberek beoltatni sem veszettség ellen sem más betegségek ellen a kutyákat.
  Annak ellenére, hogy a chipezéssel egyet értek, szerintem nagyobb a kára mint
  a haszna. Lehetett volna ezt sokkal átgondoltabban és jobban is megszervezni.
  Én is úgy látom, hogy a chip legyen kötelező és ingyenes. Innen aztán már ehetne “építkezni”!

 • Ramíra

  Én 2012. augusztusban chipeltettem be a kutyákat és még most sincsenek regisztrálva.
  A regisztrációt a neten is le lehet ellenőrizni.
  A másik, hogy öreg tetovált kutyám van törzskönyves, tehát regisztrált. Vajon azt miért
  is kell chipelni?
  Chip ellenőr:http://www.petvetdata.hu/

 • hkj

  az nem baj..hogy inkább kiteszik az utcára kutyákat,mint hogy bechipezzék..ez nem állatkínzás..emiatt fog több állat elpusztulni…sugárzik az értelem..gratula..

 • Kata

  Ja és mi van azokkal a kutyákkal,amikkel a csövesek koldulnak az utcákon – én most néztem egy szerencsétlen kiskutyát az egyiknél és gondolkodok,hogy elhozom tőle, mert jobb sorsra érdemes – nagyon fél attól az embertől látszik rajta – azokkal ki törődik? Hol vannak az un.”állatvédők” ilyenkor – ezek a kutyák éheznek és jó,ha nem ütik-vágják őket amikor részegen fetrengenek a fene tudja hol és milyen körülmények között.

 • Kata

  Én most kaptam egy édes kis 4 éves kutyust az ünnepek alatt és nincs benne chip – most remélem már csak nem fognak “megbüntetni” azért,hogy a hó végén lesz csak neki beültetve,mert akkor lesz fizum előbb nem telik rá?!!!

 • agi

  A bűntetés hogy történik? Ha január 1-ig nem visszük el, akkor küldik a bűntetést rögtön?

 • Andi

  Ki gondolja komolyan, hogy így mindenki akinek van kutyája el fogja vinni és chip-et rakat bele? Sokan sajnos inkább megölik, vagy utcára rakják szegény kis szerencsétlen jószágokat!
  Ezt nem így kellett volna! Hány roma fogja elvinni a kutyáját???? Erre szerintem mindenki tudja a választ! A chip-eket ingyen kellett volna beadatni minden kutyába, így valószínűleg a kisebbség is elvitte volna a kutyáját! Ezek után pedig ha kóbor kutyát találnak, vagy bántalmazottat, és egyértelmű a chip alapján beregisztrált gazdi felelőssége, ne fogják vissza magukat a büntetés kiszabásában! Igenis így lehetett volna minden kutyában chip, de a mostani felállás szerint elég kevés rá az esély! Aki foglalkozik a kutyájával, szereti tényleg gondját viseli és családtagnak kezeli, az úgyis beadatja a chip-et viszont mivel becsben, szeretve van a kutya valószínűleg bántani sem fogja! Mi lesz azokkal a kis szőrmókokkal akiket nem szeretnek, nem fogják megadni az adataikat és ezzel saját maguk alatt ásni a fát??!!?? Nekem ez a véleményem!

 • Propaganda és a háttere.

  Ez csak rávezető, h belénk is beültethessék.
  http://www.youtube.com/watch?v=v8d_XxsskzU

 • z

  Annak a ****nak kéne beültetni aki kitalálta.!!!!!!!

 • Jani

  Nálunk az egész faluban,2500 ft/db ( chip+beültetés+regisztrációs díj)

 • Jani

  Kedves Béla ,olvasom itt a firkantásod,itt nem csak a cigányokról van szó,ugyan úgy a magyarok sem oltassák be a kutyákat ,aki szereti az állatokat az törődik vele,legyen az bármilyen származású ember,ezzel a törvénnyel azt fogják elérni ,hogy sok szerencsétlen állatot meg fognak ölni a gazdájuk ,inkább ezt a megoldást fogják választani minthogy fizessenek,én nagyon szeretem az állatokat,ezért is sajnálom ezeket a szerencsétlen állatokat akik erre a sorsra kerülnek. Én gondozom a kutyáimat,rendszeresen etetem őket,oltások stb ,de sajnos nem mindenki teszi ezt meg.

 • Béla

  Az Állategészségügyi hatóság még a kötelező veszettség elleni védőoltás beadásának sem tud érvényt szerezni.
  Lássuk már be hogy a cigányok több tízezerre tehető kutya állománya soha nem volt beoltva veszettség ellen.

 • Balu

  Állatvédelmi bírsággal büntethető minden állatorvos, aki megtagadja a chipbeültetést 3.500 Ft-ért és csak drágábban ültetné be. Jogász barátomnak az állatorvos visszafizette a különbözetet, mikor panasszal ment vissza hozzá, hogy drágábban chippelte be a kutyáját, mint a törvényileg maximált ár!

 • Mónika78

  Akkor most hogy is van ez?
  Én 5500 Ft-ot fizettem, mert az állatorvos kevésnek tartotta a 3500Ft-ot!

 • Ratkó

  Amennyiben a chip projektet kitaláló a saját gyermekeinek ,előttem beülteti a fent nevezett eszközt ,talán én is meggondolom,hogy a gyermekemkénz szeretett kiskutyámnak ezt beültessék. A tiz éves kistestü kutyusom éjjel -nappal velem,velünk van, mindenhová magunkkal visszük. Gyakorlatilag teljességgel kizárt ,hogy egyedül bárhová is el menne.
  Lehet,hogy ezután jön a zsidó, szoci,vagy fideszes chip ?

 • Roni

  Szerintem tegyük közzé az orvosok nevét, akik többet kérnek! Tegnap telefonos érdeklődésemre a mi állatorvosunk 6.000.- Ft-ot mondott a chip beültetés áraként.
  Kisnyugdíjasként hányan fogják szerintetek kedvencüket chippel elláttatni?

 • ZZs

  A sajtóközlemény linkje a chippelés szabott áráról:
  http://os.mti.hu/hirek/79843/a_videkfejlesztesi_miniszterium_kozlemenye

  Tehát a chippelés szőröstül-bőröstül max. 3.500 Ft. lehet. Aki állatorvos megtagadja a chippelést+ regisztrációt 3.500 Ft.-ért és ennél magasabb árat kér az a chippelés szabályait leíró állatvédelmi törvény szerint büntethető!

  43. § (1) Aki tevékenységével vagy mulasztásával az állatok védelmére, kíméletére vonatkozó jogszabály vagy hatósági határozat előírását megsérti vagy annak nem tesz eleget, magatartásának súlyához, ismétlődéséhez, és különösen az állatnak okozott sérelem jellegéhez, időtartamához igazodó mértékű állatvédelmi bírságot köteles fizetni.

 • ZZS

  A Vidékfejlesztési Minisztérium 2 napja kiadott sajtóközleménye mást ír, mint amit itt a cikkben olvashatunk. A 3.500 Ft-ban benne van a chip ára, a beültetés díja és a regisztrációs díj is!!!!!!!!!! Nehogy már bárki is többet fizessen!

  “….. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kimondja, hogy a chip beültetéséért legfeljebb 3500 Ft-ot lehet kérni az állat gazdájától. Ez az összeg magában foglalja a chip és a beültetés díját, valamint az országos eb-adatbázisba való regisztrációt is.
  Budapest, 2012. november 19.

  VM Sajtóiroda
  sajto@vm.gov.hu
  061/795-2137″

 • http://www.pecsma.hu/wp-content/uploads/szerkesztok/korb_zoltan.jpg Korb Zoltán

  Országos jogszabályról van szó, azaz minden hazai kutyatartóra vonatkozik az új szabály januártól.

 • xy

  Vidéki falvakban is kötelező a chip beültetés, vagy ez csak Pécsre vonatkozik?