hirdetés

Kilőtték a szökött farkast

 • Peter Szekeres

  1) Elítélem Pécs Város Önkormányzatát, akik az Állatkert igazgatói posztjára olyan pályázatot hagytak jóvá és támogattak, amelynek Szatyor Miklós megfelelt ! Elítélem azokat, akik ezt a kiírást megfogalmazták és a Közgyűlés elé terjesztették. Kíváncsi lennék, hogy vajon milyen végzettségnek, képzettségnek, szakmai tapasztalatnak kellett megfeleli ahhoz, hogy Szatyor Miklós, mint szenvedélyes vadász legyen a pécsi állatkert igazgatója ? Az, aki nagyobb távolságról, távcsöves puskával, magaslesről leli örömét a vadon élő állatok “gyérítésében”, vajon a legalkalmasabb személy-e arra, hogy egy nagy értéket képviselő, felújítás alatt álló állatkert igazgatója legyen ?
  2) Elítélem Szatyor Miklóst és az Önkormányzatot, hogy az Állatkertnek nem biztosít olyan felszerelést (altató puskát) ami nem csak tíz méterről, hanem nagyobb távolságban is hatásosan használható !
  3) Elítélem Szatyor Miklóst, mint Állatkert Igazgatót azért, mert nyilvánvalóan nem volt tisztában a veronai (küldő) állatkert tartási körülményeivel, és – ez már szakmai kérdés – nem volt tisztában azzal, hogy egy fiatal farkas milyen tartási körülmények közül képes megszökni !
  4) A “rettenetes fenevad”- nak ill. ragadozónak titulált szegény fiatal farkas állatkertben született, így sohasem volt módja és lehetősége pl. megtanulni vadászni, önmagát ellátni…Eddigi életében is gondozók, emberek vették körül, akik táplálták és óvták.
  5) Vitéz Szatyor Miklós igazgató végképp alkalmatlan posztja betöltésére, ha 50 lépésre egy ilyen állattal szembekerülve nem az a reakciója, hogy hogyan lehetne közelebb hívni, befogni ( a puskáján kívül ilyen eszköz nem volt nála), hanem kissé sárgás nadrággal, a nagyközönséget védő misszióját betöltve, egyben vadászösztöneinek engedelmeskedve, a farkaskölyköt európai módszer szerint foglyul ejtette, azaz sorozat-lövéssel leterítette….
  6) Nem ismerem az összeget, amennyiért ez a farkaskölyök hozzánk került, de állampolgárként remélem, hogy ez nem az Állatkert veszteséglistáján, hanem Szatyor Miklós fizetési listáján fog megjelenni, mindazon már korábban, az uralkodása alatt elpusztult állatok értékével egyetemben, melyek szintén az ő gondatlanságának rovására írhatóak.
  7) A DN-ben megjelent cikk íróját, minden nagyrabecsülésem mellett, feladata betöltésére alkalmatlannak tartom, különösen ami a korábbi hivatkozásokat illeti, melyek nem felelnek meg az igazságnak….ehhez képest Szatyor Miklós “őszinte sajnálkozása” már csak hab a tortán…
  8) Végül szeretnék gratulálni Szatyor Miklósnak, akinek az eddigi trófea-gyűjteményébe most már egy farkas is beleszámít ! Vajon a következőkben még mennyi, a saját maga vezette Állatkertből szökött állattal fog végezni ???? És a lakosság minden alkalommal meg lesz mentve, Szatyor Miklós pedig egyenesen a mennyekbe száll a környék legfőbb védelmezőjeként…
  9) Elítélem Szatyor Miklóst, aki a megfelelő tartási körülmények kialakítása előtt fogadja az Állatkert részére beszerzett újabb és újabb állatokat, miközben az Állatkert felújítása, bővítése folyik olyan ütemben, ahogy…csak ebből teremtődhet olyan káosz, hogy egyik-másik állat elpusztul…..vagy megszökik.
  10) Tisztelettel kérem Pécs Város Önkormányzatát, hogy az ügy kapcsán pártatlan, gondos és körültekintő vizsgálatot indítson az Állatkert gazdálkodása, működtetése, személyi feltételrendszere, felszereltsége és a felújítás menete vonatkozásában, és a vizsgálat eredményéről tájékoztassa a város polgárait !!!