hirdetés

Megszűnik az egyvonalas, de jön a kismama bérlet

 • Háborgó

  Miután elvették anyám rokkantnyugdíját, havi 30ezerért takarít négy órában (még örült, hogy 50 fölött talált munkát…). Neki a nyugdíjas bérlet után jó volt a vonalbérlet, mivel csak munkába használja. Ezek után vegyen a fizetése egyharmad részéből bérletet, hogy gyakorlatilag 23000 forintért dolgozzon.
  Tényleg nagy megterhelés lehet a Tüke busznak havi 200 egyvonalas bérletet eladni.

 • Laci II

  Szintén a 4-es járatra volt és van vonalbérletem és csak a Vásárcsarnoktól a Műjégpályáig használom,munkába járás miatt miért is fizessem ki a teljes útvonalra szóló bérletet!?
  Nem Pécsett lakom,csak a munkába járáshoz kell!! Nesze nekem munkahely és segítség a munkához…. 1 000 000 új munkahely … bla-bla… hiszen ezt is megnehezítik!!!
  Úgy hiszem majd gyalogolok !! Így nem,hogy több bevétel nem lesz,hanem még kevesebb is és nekem meg több marad!!! Mert Magyarország,jobban teljesít!!!

 • Kavicsos

  MÉG, kedves gyalogos! -MÉG!!!!
  …de már nem sokáig 😀

 • Gyalogos

  Nekem is vonalas bérletem volt a 44-sre, de most már úgy is mindegy, mert az új menetrendben eltörölték a kora reggeli és a 22 óra utáni járatot, így ezentúl gyalog járok. Ez legalább ingyen van!

 • vackor

  Kedves Béla!

  Ti eddig is ingyen utaztatok, úgy járkáltatok le-fel a buszra mindenféle igazolás nélkül.
  Na ezt a jövőben is megtehetitek.

  Tisztelettel:
  Tüke busz

 • Hajléktalan Béla

  Kedves TükeBusz! Érdeklődöm, hajléktalanbérlet mikor lesz? Mi sokkal kevesebbet keresünk mint a kismamák és méltánytalan hátrányt szenvedünk el az élet minden területén. Miért diszkriminálnak bennünket maguk is?

 • Nyugdijas ..volt PKZRT. dolgozó..

  2013. Januárba elvették az országos bérletet a cégnél ledolgozott 38év munkaviszony után és csak Tüke busz bérletet kaptunk , aki vidéken lakik ,az vegyen jegyet a távolsági buszra ,ha felszállunk a távolsági buszra van olyan buszsöför aki nem tetszését nyilvánitja ki ha felmutatjuk a Tüke bérletet . Többek nevében kérem a vezetöséget ,hogy legyenek szivesek ezzel is ,valami megoldást találni. Köszönettel.

 • vica

  Nagyon nem örülök neki mivel vonalas bérletem van azt is elég nehéz kigazdálkodni három gyerek mellett, az egyikkel állandó orvoshoz járás tartós beteg volt elvették az utazásiját, de ugyan akkor szedni -e kell a gyógyszereit ami havi szinten 6000.-Ft ( asztmás).

 • vackor

  pécsi, megelőztél, pont ezt akartam írni.
  Nem hiszem, hogy az eladott bérletek csak 3-4%-a az egyvonalas. Nálunk a családban fele-fele arányban van. Aki egy busszal eléri a munkahelyét, nem hiszem, hogy áldja a Tüke busz nevét az 1300Ft-os különbözetért. A meghosszabbított útvonalak költségét most ezzel a + pénzzel akarják kompenzálni.

 • Anyuka.

  Tök jó nekem vonalbérletem van. Most ha akarok ha nem 1400 forinttal fizethetek többet. ******!

 • Kavicsos

  Csak úgy megjegyzem Csizi Úr busz vásárlást emleget. Ez egy tipikus Fideszes hazugság, amit ezek szemrebbenés nélkül tudnak művelni. Jelenleg a Tüke busznak legjobb tudomásom szerint egy darab busza sincs. Az új Credo-k is bérelt járművek amik a bérleti szerződés megkötése óta egyszer nem voltak rendesen kifizetve. Szóval ez az egész egy nagy bla bla, hablaty. Pusztuljon már ez a rohadék város vezetés. Laci bácsi kéne ennek a városnak isten nyugosztalja. Ő úgy tudta tömni a zsebét hogy a másikat is hagyta élni. És így senkit nem zavart. Rend volt és tisztaság, de ez már csak a múlt! 🙁

 • pécsi

  Természetesen a vonalas bérletet használják, hiszen sokaknak csak a munkába járáshoz kell, egy adott vonalon. Most pedig majd meg lehet venni a drágább bérletet, ha kell, ha nem. Ezt hívják bújtatott áremelésnek…

 • Jani

  Én csak munkába járásra használtam a 21-es járatot a budai vámtól a vásárcsarnokig,ami nyáron forró volt és büdös,télen jéghideg,és büdös.A rövid táv miatt anyagilag így sem volt nagyon kifizetődő,de a környezet védelme miatt választottam a tömegközlekedést.Ez most elmúlt,inkább szennyezek!!!

 • (X)

  Tudom, hogy lenne előállítási költsége, de sokan tudnának örülni annak, ha lenne nyugdíjas jegy is ! (előre megváltott jegy)

 • Laci

  bienga!

  Ha a teljes cikket elolvasod, akkor ott van a válasz is arra, amit most feszegetsz.

  ” A vonalbérletek eredeti szerepe egy térben korlátozott szolgáltatás nyújtása volt. Az új járatok viszont – mint például az új 4-es vonal, s a jövőre bevezetni tervezett több másik – átszelik a várost. Így az új hálózat jellemzői miatt korlátozott szolgáltatásról már nem lehet szó”

 • bienga

  Tisztelt Szerkesztők!

  Nagyon nagy tévedés az, hogy senkinek nem hiányzik majd a vonalas bérlet. A 4-es vonalra például igen sokan váltanak egyvonalas bérletet, hiszen végig lehet vele utazni Uránvárosból a Keleti-városrészbe, mind Hősök terére, mind Újhegyre. Akinek a város más peremterületein nincs dolga, annak ez pont megfelelt. A 2-es vonalra is megérte váltani, annak aki csak ezt a vonalat használta, de tudom, hogy a 32-es, és 33-asra is többen váltottak ez idáig vonalbérletet. Ha eltörlik ezt a fajta bérletet, akkor azoknak, akik eddig egyvonalas bérletet váltottak havonta 1350 Ft-tal kell többet fizetni. A 4-es vonalon kellett volna az utasokat megkérdezni, biztos akadt volna olyan utas, akinek ilyen bérlete van. Bérletvásárláskor is több embert láttam, hogy a 4-es vonalra vált bérletet.

 • Rolcsó

  Na most először érzek valami pozitív változást (az új buszok óta) a pécsi tömegközlekedésben.