hirdetés

Mit tanultak a baranyai zsaruk a cigányoktól?

 • Erzsi pécsről

  Olyan helyen lakom ahol a lakosság nagy része roma nemzetiségű.
  Aki be akar illeszkedni a társadalomba,igen is harcol azért hogy tiszteségel ,becsülettel éljen,és a gyerekeit is így neveli,pedig nincsenek,egyszerű helyzetben az előítéletek miatt.Minden fán van férges gyümölcs,és a legtöbbjük tisztább mint bármelyik magyar család.Bármikor be lehet menni hozzájuk,rend van tiszták a gyerekek.Törekednek arra hogy elfogadják őket,és ez így helyes.Ezek a családok példát mutatnak mindenkinek.Sajnos a mi kis országunkban hatalmas a faji megkülömböztetés,és ha egy roma család szerepel a hírekben mert nem tudnak viselkedni,akkor mindenki általánosít.Ellenben ha ezt egy magyar család teszi mindenki mélyen hallgat és nem szitkozódik.

 • x

  Eléggé ismerem, hogy milyen színvonalú az oktatás. Egy szép kifényezett elméleti részt megtanítanak, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. Nem is a cigányok bűnöznek, hanem a mélyszegénység, nem? A mélyszegénységben élő (sok esetben mélyigénytelen) cigányok azért bűnözek, mert mélyszegények és senki sem fogadja el őket? Ne vicceljetek már! Adj egy cigánynak 100 milliót, becsületes ember fog válni belőle? …-t. Ne legyünk már naívak.

  Az a cigány, aki ki ki akart törni valamennyire a mélyszegénységből, az képezte magát, tanult, szakmája/diplomája van és hasznos része a társadalomnak. Vagy ha neki nem sikerült ez, a gyerekét kötelezte arra, hogy nem cseszheti el az életét úgy, ahogy ő is tette. A középszintű oktatás és 1 szakma mindenkinek ingyenes, ha valaki úgy tanul, az egyetem is. Erről ennyit.

  Nincs élet szaga mindent a kultúrára, az elnyomó többségre (manapság már szinte mindent tolerálni kell, még az anyagyilkosságot is…), a mélyszegénységre fogni…

 • vackor

  Szerintem a rendőrök meg már tapasztalatból ismerik a cigány kultúrát.

 • Cím

  Legyél szemfüles, élelmes???????????????????????

 • a medve nem játék

  Pontosan mi a szomorú?

 • BrumBrum

  Ez nagyon-nagyon szomorú………..