hirdetés

Felesleges az óraátállítás?

 • monstersteve

  De az már nem mindegy mennyiért számol az adott szolgáltató.
  (nappali/éjszakai áram)
  Lehet számolgatni, hogy kinek kerül többe. A szolgáltatónak vagy neked !

 • Laci

  Eredeti időnek! – Tudom hogy a téli az eredeti, de akkor is nagyon nyomasztó ez a 16 órai sötétedés…Mi vagyunk a legkeletibb csücske az időzónának, 2500 km-re nyugat Spanyolországban is még ez az idő van…

 • Ámuló Gerinces

  Tudomásul kell venni, hogy a modern világ alapja az energiafogyasztás. Az energiafogyasztásból befolyt pénzek tartják fenn a jóléti társadalmakat, azok nélkül a mai jóléti világ nem létezne. Ergo minél nagyobb a fogyasztás, annál több pénze van a rendszernek. Tessék csak bele gondolni, mi lenne a következménye, ha többé nem tankolnánk, vagy nem használnánk elektromos berendezéseket. Nem véletlenül tesznek keresztbe minden olyan próbálkozásnak, hogy az egyén saját maga legyen képes ellátni önmagát energiával – kivéve a méregdrága, nagy biznisz, szinte semmire sem jó, semmire sem elég megoldásokat, mint a háztartási napkollektor. Ennél fogva azt sem kell elhinni az energialobbinak, amit kérdez, nemhogy azt, amit állít.

 • eredeti idő

  Nos röviden valójában miért is van szükség az óra át állításra????

 • rottitomi

  Igazából csak kéne (nektek is) egy társadalmi célú rövid ismertető reklámkampány ezzel kapcsolatban, mert ahogy látom, teljesen az ellenkező oldalról gondolkoztok. Úgy meg tényleg nem lehet megérteni. Ez nagyon jó dolog, érdemes utána nézni. Vagy leadni a tv-kben, rádiókban, hogy miért is van rá szükség.

 • eredeti idő

  Lacinak ! _ De a téli az eredeti idő……….De szerintem is kamu a megtakarítás a sötét órák száma nem változik…..

 • Réka

  Ezt a 100-120 Gwh, 5-6 milliárdos megtakarítást más szakemberek már rég vitatják a társadalom változó életmódja miatt…

 • Laci

  Tele van előnyökkel???
  Nem elég, hogy ősszel órákkal rövidülnek a nappalok, az átállítás még egy lapáttal rátesz,és az amúgy is depresszív téli napokat érzetre még rövidebbé, sötétebbé teszi, a leglogikátlanabb döntés, végleg el kéne törölni a télit!!!!

 • lacibácsi

  Ez egy nagy marhaság, nem azért kapcsolok villanyt mert azt mutatja az óra, hanem mert sötét van, Mindegy, hogy hány órakor sötétedik.