hirdetés

Összevesznek a helyi piacosok?

 • Fodor Ibolya

  És tévedés ne essék, nem a KÉK egyesület, és nem az én érdekeimet sérti, hisz mi ezt önkéntes munkában szombatjainkat feláldozva tesszük, a hajnali kelést az egész napos kint létet, hidegben, forróságban a szervezést, a sok munkát , az asztalok le fel pakolását, a szemétszedést!! Ingyen az ügy, cél szeretetéért !!/köszönet érte minden KÉK-nek ezer 🙂 büszke vagyok rátok!/És köszönet azoknak a termelőknek, és kézműveseknek, akik kijönnek hétről, hétre, mert értik tudják mi a cél, még ha nem is keresik meg némely esetben még a beutazás költségét sem, de bíznak benne, hogy egyre jobb, és jobb lesz, és egyre több pécsi érti meg, hogy a helyi termék vásárlásával, a helyi gazdaságot élénkíti. Mi lehet nekünk ebben érdek? HOGY A PÉCSIEK megszeressék, a helyi, hogy a közösség amivé az idők során vált ez a csapat, a termelők, kézművesek , szervezők csapata együtt maradjon, és maradandót hozzon létre!!A CÉL HOGY A VÁROS MINDEN RÉSZÉN LEGYEN PIAC? HELYI TERMÉKEKKEL!!

 • Szekeres

  Tisztelettel kérdezném,hogy ez nem párhuzamosság?Nekem úgy tűnik,hogy itt nincs piac,vásár,vásárcsarnok és így nincsenek szakemberek sem!Vagy ha vannak akkor miért nem Ők szervezik meg? Lehet,hogy ez csupán pénzlenyúlás illetve egy képviselő próbálja saját magát meg a barátait helyzetbe hozni?Kellenek az új pozíciók ha már ugrik a parlamenti szék.SAjnálom,de én is rá szavaztam hiba volt sőt bűn.Cinkos lettem milliók elherdálásában.Továbbá plagizálásban .

 • Fodor Ibolya

  Egyébként meg rossz az infód! Nem volt nálunk bababőrze!!

 • Fodor Ibolya

  Érdekes lenne ha a 27.-i Tülén lettél volna, ugyanis júliusban nem volt Kossuth téri Tüke piac!!!!!
  Akkor? Kinek dolgozol?
  kedves Mosolymanó..az egymásra szervezésről, és egyebekről talán pont neked nem szabadna szólnod ugye?? Bagoly mondja?

 • pécsi

  Kint voltam a júl.27-i Tüke piacon. Sajnos láttam olyan termelőt, akinek biztosan nem a saját földjén termett a paradicsoma, mert ennyire egyforma paradicsomot és ilyen olcsón őstermelő nem tud termelni. Attól, hogy van őstermelői igazolványa, még nem biztos, hogy termel. Nagyon sokan voltak olyanok, akik tényleg a saját kertjükben termelnek és önkormányzatok is árulták a saját kis terményeiket.

 • mosolymano

  Mi személeletformálást szeretnénk elérni a Kertváros panelrészén. December óta működünk a Nevelési Központ mellett, a Mosolymanó Közösségi Piaccal. El is mondjuk a termelőknek, hogy nálunk nem lehet “kaszálni”. Az jöjjön el hozzánk árulni, aki valóban szívügyének érzi a helyi termelői és kézműves áruhoz való hozzájutást. Az árusítás ingyenes, asztalt, kézműves sátrat tudunk biztosítani. A kezdetőktől péntek 14-17 óra között vagyunk nyitva. Mégis volt aki úgyanerre az időpontra szervezett piacot úgyanebbe a városrészbe májusban. Arról nem is beszélve, hogy 8-ai TVT Bababörzénkkel is pont egyidőben szerveztek a Melinda parkba bababörzét.
  Érdekes egybeesések. De mi nem haragszunk senkire. Nincs pénzünk rá, és nem is akarjuk mutatványosokkal vonzóbbá tenni a piacunkat, börzénket. Inkább dolgozunk csendbe. Hosszú távon gondolkodunk. Nincsenek embereink a sajtónál és a Tv-nél, akik folyamatosan ingyen reklámot csinálnának nekünk. És a politikától is igyekszünk (amennyire lehet) távol maradni. Aki segít nekünk, annak mi is segítünk, főleg, ha emberileg meg is érdemli. Aki nem segít, sőt rosszindulatú velünk, annak a sorsát pedig az idő meghatározza, saját csapdájába esik. Én örülők a Tüke piacnak, mert tényleg ők kezdték el ezt a folyamatot. De úgy tudom a Búza téri is sikeres volt, az ASZPIK pedig mindig az. A termelőknek ez jó, és végüis ez a Cél! Nem hiszem, hogy egymás konkurenciái. Szükség lenne tényleg egy civil egyeztetésre, mert soszor előfordul, hogy a civilek pénzt és energiát tesznek egy-egy színvonalas rendezvény megszervezésébe, és a végén nem mennek el a látogatók, mert a város más részében van egy jobb marketinggel elátott rendezvény, ami nem biztos, hogy eléri úgyanazt a színvonalat. A másik összetevő az időjárás, amibe pedig nincs beleszólásunk. Akkor legalább kommunkiáljunk az adott városrészben rendezett, hasonló célközönségnek szóló rendezvények szervezőivel. Főleg, ha a facebookon úgyanazon csoport tagjaiként látjuk is, mikor, hol, milyen programot tart a másik. Köszönöm.

 • egy igazi őstermelő

  Sajnos a tükepiacon is láttam olyan árust,aki előtte való nap tőlem vette!! meg és tovább adta a sajátjaként.Ezeken a piacokon a NAV jól járva,mert nem hogy nyugtát nem adnak,de némelyik árusnak nincs is nyugtatömbje.Csak halkan megjegyzem : láttam már import epret is korábban.

 • Majomparádé

  Majomparádénak üzenem, hogy úgy látszik a szövegértéssel gondjaid vannak, de a Holdingnál biztos szép állásod lehet… egy rekesz nem egyenlő egy tálcával, sok nyugdíjas csak ennyit tud leszedni, a helyszínre cipelni. 1200 Ft vásári helypénznek MÉLTÁNYTALANUL SOK.

 • majomparádé

  “Őstermelő “senki nem mondta, hogy egy tálca cseresznyével bohóckodj kint ,fizetni mindenkinek kell ,ha egy pár zoknit viszel ki akkor is ugyanannyit fizess mint a többi

 • Kistermelő

  Voltunk az ASZPIK-on, voltunk a TÜKE piacon és voltunk a Melinda utcai piacon is árulni nem egyszer. Minden tiszteletem és elismerésem a KÉK egyesületé és Fodor Ibolyáé illetve Balogh Edináé hisz létrehoztak valamit, ami nyugaton már létezik és remélhetőleg nálunk is beérik. Bízom abban – ahogy gondolom ők is – hogy egyre több lesz az olyan városlakó aki tudatosan él, tudatosan vásárol és nem mindegy neki hogy mit eszik, előnyben részesítve a város melletti falvakban megtermelt, előállított áruk fogyasztását. Nagy öröm, hogy már a város melletti települések is ráébredtek arra, hogy lehetősége kell adni a termelő és a fogyasztó találkozásának. Egyenlőre még az optimizmus visz ki minket termékeinkkel, mert sajnos a vevők még nem fedezték fel igazán ezeket a piacokat, de bízunk benne – ahogy Fodor Ibolya is – hogy beérik előbb-utóbb és mi lehetőséget kapunk a tisztességes megélhetéshez, a vevők pedig jó minőségű, friss élelmiszerhez, termékhez. A Pécs Holding kezdeményezése is üdvözlendő, nagyon örülünk, hogy hivatalos helyeken is támogatják a termelői-fogyasztói közvetlen kapcsolat kiépítésének lehetőségét, hisz az itt vásárolt termékek megbízhatóak – legközelebb is szeretnénk eladni a portékáinkat és nem dühös, csalódott vevőket akarunk -, ki tud épülni egy bizalmi viszony a felek között. Ha mindegyik fél jót akar, talán a közös hang is meglesz és a legközelebbi piacok felváltva, időben egymást nem ütve kerülnek megrendezésre mert nekünk is fontos hogy minél több lehetőségünk legyen a termékeink eladására. Nem mindenkinek van lehetősége a vásárcsarnokban asztalt bérelni és a városban sem lehet boltja minden kis- és őstermelőnek, egyéb lehetőségeink pedig nincsenek. Köszönjük minden szervezőnek a lehetőséget és bízunk a közös hang megtalálásában!!

 • Egy kézműves

  Brekk -nek üzenem hogy nem ok nélkül szervezték a civilek a készítőknek ezt a lehetőséget ,mert a “helypénzes ” vásárok szervezői annyit kérnek , hogy a bevételből csak a helypénz jön ki (van mikor az sem ) de aki időt pénzt munkát fektet be nem azért teszi hogy csak a “bérbe adók ” járjanak jól ! Valamiből a kézműveseknek , készítőknek is élni ,rezsit fizetni ,adót fizetni kellene ,de ha a bevételt ,(vagy nagy részét) a szervezőknek fizetik ki akkor ez nem működik !A sok üres bolt is azért van a BELVÁROSBA meg máshol , mert a Holding irreális bérleti díjakat kér nem veszi számításba azt ,hogy sokkal kevesebb bevételre számíthatnak manapság a boltok is !

 • Brekk

  Azt azért tegyük hozzá, hogy az önkormányzat meg jogosan várja el a v agyonkezelőjétől, hogy minél több bevételt termeljen. Csak halkan teszem hozzá, hogy a civil piacosok szerintem még helypénzt sem fizetnek és a szervezők közterület-használati díj nélkül használhatják a Kossuth teret… Egy másik rendezvénynél egy ekkora belváros tér lefoglalása több százezer forintot hozna a városnak, lásd például toros fesztivál. Szóval ezen is érdemes elgondolkodni…

 • őstermelő

  A Pécs Holdingról megvan a véleményem… egy Rablóbanda! Múlt vasárnap a vásárban 50 centi aszfaltcsík-hozzáférésért, 1 rekesz cseresznye árusításakor 1200 Ft helypénzt kértek el!!!

 • Olvasó

  Hát persze, így megy ez manapság…Ami jól megy elvesszük, ha nem tudjuk, hozunk rá egy törvényt és elvesszük úgy.

 • Vacsuti

  Szerintem kézművesnek és vásárlónak egyaránt az lenne a legmegfelelőbb, ha az adott piacon sokszínű kézműves portékával egyszerre találkozhatna, nem kellene számtalan helyszínt meglátogatnia – és nem is fog! Én sem tenném…. 🙁 A legkézenfekvőbb megoldás az időpontok precíz beosztása, akkor a kézműves/kistermelő is el tud jutni mindegyikre és a vásárló egy helyen megtalál mindent, amit szeretne!. Ennyire egyszerű. Csak kommunikálni kellene a magas székeken ülőknek az “egyszerű”, szék és íróasztal nélküli kis szervezőkkel. Kézművesként nagyon alaposan meggondolom kinek a rendezvényére menjek így, de a szívemre fogok hallgatni….

 • Kusz

  Nekünk vásárlóknak csak jó ha minél több termelői piac nyilik. Szerintem nem lehet kisajátitani senkinek a “piac” szót. Régebben a Kossuth téren még sok kereskedőt is láttam kipakolni akik kapát sem fogtak életükben. Most igaza van a Holdingnak minél több annál szinesebb a piac.

 • matador

  Ha nincs saját ötleted , lopd el a másét !
  Tolvajtempó !

 • fodor ibolya

  És tévedés ne essék, nem a KÉK egyesület, és nem az én érdekeimet sérti, hisz mi ezt önkéntes munkában szombatjainkat feláldozva tesszük, a hajnali kelést az egész napos kint létet, hidegben, forróságban a szervezést, a sok munkát , az asztalok le fel pakolását, a szemétszedést!! Ingyen az ügy, cél szeretetéért !!/köszönet érte minden KÉK-nek ezer 🙂 büszke vagyok rátok!/És köszönet azoknak a termelőknek, és kézműveseknek, akik kijönnek hétről, hétre, mert értik tudják mi a cél, még ha nem is keresik meg némely esetben még a beutazás költségét sem, de bízunak benne, hogy egyre jobb, és jobb lesz, és egyre több pécsi érti meg, hogy a helyi termék vásárlásával, a helyi gazdaságot élénkíti. Mi lehet nekünk ebben érdek? HOGY A PÉCSIEK megszeressék, a helyi, hogy a közösség amivé az idők során vált ez a csapat, a termelők, kézművesek , szervezők csapata együtt maradjon, és maradandót hozzon létre!!

 • fodor ibolya

  Na igen…Barna Béla igazgató Úr! Az egyetlen és hivatalos piac csakis a Holdingé lehet…Lendületet a termelőknek, és a kézműveseknek már megadták a civilek, akik már több mint 2 éve azon dolgoznak hogy felkeressék, és lendületbe hozzák őket, és teszik is ezt sikeresen.
  Nem beszélve arról, hogy egy a cél, ugyanazt a célcsoportot mozgatjuk, ha rászervezünk egymásra, semmire nem jó, hisz az árusok egyszerre két helyen nem lehetnek!! Nem hiszem hogy konkurálni akarnak a civilklek, hisz az árus és a vevő dönteni fog. Mindenesetre nem tartjuk túl tisztességes +lendületbe hozásnak” azt a módszert, hogy kijönnek a Tüke piacra, és egyenként megszólítják az árusokat, ott címlistát gyűjtenek erről nem értesítik azokat a civileket akiknek nem kevés önkéntes munkába, és benzin, telefonköltségbe került a felkutatásuk anno, és mindezek után közlik velük, hogy önök ezt sokkal profibb módon meg tudják szervezni, menjenek oda!!!Önök szerint ez tisztességes módszer?
  Ráadásul önök teszik ezt nem kevés fizetésért a Patrónus Kft-vel egyetemben.
  Valóban helyzetbe kell hozni a helyi termelőket, és szemléletváltással rábírni a Pécsieket hogy a helyt fogyasszák…de kérem…a másikat nem eltiporni, figyelmen kívül hagyni. Nem hiszem hogy szimpatikus módja ez a piacnyitásnak. Lehetett volna segítséget kérve , összefogva egy nagyon szuper piacot azon a napon létrehozni, a Tükével, és az Aszpikkal összefogva . Mert tudja kedves Barna Béla lehet hogy önök sokkal profibb piacot nyitnak, de nem lesz benne lélek, nem lesz közösség, nem lesz élet!! Mert a civilek által üzemeltetett piacoknak ez a lelke!!!És ez a “felsőbbrendű vagyok” hangnemű nyilatkozat mely szerint az Önök piaca az első, és egyetlen legális piac…hát kérem…..Majd az idő eldönti..hónapokig a Tükét szerették volna magukévá tenni, mikor mondtuk vigyék, /mert közösen szerették volna hogy a rendezvények is megmaradjanak/egyedül nem kellett?Most ugyanazon időpontban nyitnak egy másikat mint az aszpik…ám legyen. De a cél tényleg az lenne, hogy egyre több piac nyisson, a város különböző részein, és más más időpontban, hogy akik megszerették a helyi termékeket, azok minél többször, minél több helyen hozzájussanak.
  Kívánok sikereket……..