hirdetés

Pécs: mindent lát a SZEM

 • Bodnár Antal SZEM Pécs Vajda János utca.
 • Bodnár Antal SZEM Pécs Vajda János utca.

  “Talán az emberek másképp látják mint a hatalom??”
  – Nem nem látják másképp. Csak tudatosan másképp gondolkodnak saját biztonságukról. A mondás aszt tartja ” Sok lúd disznót győz” Hála istennek a becsületes jó szándékú emberek még mindig többen vannak mint bűnözők.

  “És a matrica majd megállítja a bűnözőket?”

  – Remélem igen! Mert ahol a SZEM figyel ott a bűn elkövetője nem érezheti biztonságba magát,mert sohasem tudhatja mikor ki látja épen, amikor elakarja követni cselekményét. Pista bácsi és Marinéni is biztonságosabban éli minden napos életét ott ahol a SZEM figyel. Mert őrá is épen úgy figyelnek a szomszédai mint ő a szomszédaira.Bár milyen meglepő is bárkinek, mobil telefonja még az időseknek is van.A segély hívó számokat meg már óvodásokkal is meg tanítják az óvodákban.Sőt a rosz és a jó szándék közötti különbséget is ott kezdik tanítani. A közbiztonság mint fogalom nagyon tágan van meg határozva.De talán érthető a köznek a biztonsága a jelentése. Tehát egy adott földrajzi területen élő emberek biztonsága.A közbiztonsághoz mivel a köznek a biztonsága mindenkinek a tőle elvárható módon hozzákel járulnia.A közbiztonságának védelme éppen ezért nem csak a rendőrök feladata.Egyedül az állam nem képes ellátni ezt a feladatot, ezért mindenkinek segítenie kell azért,hogy biztonságosabban élhessük meg minden napjainkat. Minden embernek családja után otthonának biztonsága és lakó környezetének nyugalma a legfontosabb.Ezért nekünk akik ezt szeretnénk elérni cselekednünk kell.Hát a SZEM éppen az a program ami igazán nem kerül senkinek semmibe, és e cél csak így érhető el ha összefogunk.

 • Kosaras

  Olvastam hogy Pécs biztonságos, a gyilkosságok meg a “pech” kategóriába tartoznak. Akkor minek Szem? Talán az emberek másképp látják mint a hatalom??

 • Zsatonmágus

  És a matrica majd megállítja a bűnözőket? Kötve hiszem. Pista bácsi és Mari néni néz majd az ablakból, aztán behúzza a függönyt és leereszti a redőnyt!