Leszámolnak a gulyás sztereotípiával

 • !!!

  Egyetértek Lacival. Le kell számolni a sztereotípiákkal, de úgy, hogy valós, jelenlévő értékeket -és nem egy illúziót- teszünk a helyükre. Ez a film kidolgozatlan, erőlködve próbál “más” lenni, mint az eddig megszokottak. És szerintem ez a zene is borzasztó, nem emeli azt a “pezsgést”, sokszínűséget, rejtőzködő értékeket, amit láttatni akar.

 • Laci

  Miért kell így megfogalmazni a kérdéseket?
  Ennél jelenleg sokkal jobb lenne, ha csak egyszerűen “Igen” és “Nem” közül lehetne választani!

  Szerintem az elképzelés jó, az elavult sztereotípiákkal ma már nem lehet külföldieket jelentős számban hazánkba csalogatni.
  Ez a film szerintem nincs kellően kidolgozva. Kicsit olyan érzésem van, hogy összecsapott és nem következetes. Vannak benne jó ötletek, de sok résznél túl erőltetett az átmenet.

  A végén a “felejthetetlen arcokhoz” más szereplőket választottam volna, de inkább ezt a részt kihagyom és helyette valami mással zárom le a filmet. Az utolsó kép ami beleégett a retinámba, számomra nem lenne túlságosan csalogató.

  Pár éve készült egy jó imázsfilm, ami helyileg ugyan csak Budapestet mutatja be, de a forgatókönyve sokkal kidolgozottabb. http://www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA
  Engem ez sokkal jobban meggyőzött elsőre is és sokadik ismétlés után is.

 • (1.)

  Google keresőbe írva : Londonban énekel tovább Berger Dalma.