hirdetés

Pécsre jönnek a német cégek?

 • Szekeres András

  A középiskolákat is kellene erősíteni!A Széchenyiben volt gépjárműképzés,majd ab****radt.Akik ott végeztek a Mercedeshez mentek Kecskemétre.Ha nincs szakember nincs gyár sem.Továbbá ajánlom a figyelmükbe,hogy mg.-i munkagépek gy ártásában jól állunk,de erőgépekben nullák vagyunk.Traktor kistraktor.

 • mama

  A híradóban én is hallottam az iskola bezárásról csak nem tudom melyik iskoláról van szó????????????????????

 • Kampánymester

  a pécsma.hu… A rohadtul bizonytalanról már ódákat zeng a pécsma, de az iskolabezárás az valahogy nem jelenik meg az oldalon….. Ennyit a pécsma.hu-ról

 • Volt egyetemista

  Ami ami illeti, most már tényleg idecsábulgatna néhány nagyobb termelőüzem.
  Ennek a városnak valami egészen különleges és páratlan atmoszférája van. Ez a hely életem igazi nagy szerelme. Nem érdemli meg, hogy a fiatalság elvándoroljon innen.

 • cave

  a komoly magasan képzett munkaerő a pollackról jön ? hahahaha….

 • S.. Jani

  Egyetértek az előttem szólóval. Ha a város potenciáljához, valamint a betelepülni akaró, tudó akár külföldi multik igényeihez, szükségleteihez szabjuk a képzést (és némi bürokratikus rugalmasságot és gyorsaságot), akkor van esélye Pécsnek. Úgy látom egyébként, hogy a város pozitív irányban fejlődött, de az egyetem még mindig a múltban él!

 • Dr. Göndöcs István

  Már évekkel ezelőtt fel kellett volna figyelni arra, hogy a gépiparban komoly fejlődési potenciál rejlik. Sajnos, a Pólus ágazatok közül kimaradt, és az erre irányuló javaslat sem talált kedvező fogadtatásra. Azonban jobb későn, mint soha! A sikerhez azonban nem elég elmondani, hogy milyen jó egyetemünk van, hanem a szélesebb értelemben vett gépipari ágazatok felé ki kellene tágítani a közép- és felsőfokú képzést (gép-, műszer-, villamos-, elektronikai ipari területek). Jelenleg a hagyományos gépgyártás terén vannak jó cégeink (szerkezetgyártás, alkatrészgyártás, összeszerelés), de őket sem tudjuk ellátni szakemberekkel (legalább is korábban így volt, és nem tudok arról, hogy változások lennének a képzésben). Ez olyan terület, amely szakember- és tudás igényes, és a logisztikai elhelyezkedés nem írja felül ennek fontosságát. A képzésen tudunk változtatni, a földrajzi helyzetünkön nem.