hirdetés

Reagált az állatkert igazgatója, miért kellett lelőni a farkast

 • Kovács Krisztián

  A farkas ha éhes leszarja hogy ember kecske macska vagy mi kerül az útjába. Préda és kész. Egyébként csak egy girhes farkas volt van belőle elég . Gondolom ez a sok köcsög aki ide írogat,és védi a farkast mind vegetáriánus

 • Ferencz Baskó

  Értem én, hogy nagyon keményen tartod a véleményed és megingathatatlan vagy. A baj tényleg az, hogy nyilvánvalóan semmilyen logikus magyarázatot nem fogsz elfogadni.

  No de itt van valami Horkai Zoltán, akit Farkasemberként ismerünk. Tudom, hogy a véleményeden ez sem változtat, de van egy rövid cikk az ORIGO-n, amit érdemes elolvasni…

  Idézet a cikkből:
  “Horkai Zoltánt Farkasemberként ismerik, de néha őt is megtámadják a gondozott ragadozók.
  Hozzátette, 19 öltés van az arcában, olyan farkas harapdálta össze, amit régóta gondoz, ismer – a lelőtt farkas is lehetett volna olyan domináns egyed, ami bárkinek nekimegy, ha módja van rá.”
  „Menjenek a p…ába a magukat állatvédőnek tartó méregzöldek, csak egy laikus idióta gondolhatja, hogy az igazgatót ki kellene rúgni, vagy hogy az állatot el lehetett volna kábítani” – fortyant fel az állatkoordinátor.
  Kiszámíthatatlan volt
  Szerinte Szatyor Miklósnak nem is kötelessége ismernie minden gyűjteménybe vett állat viselkedését, és a jelek alapján joggal gondolhatta, hogy a farkas életveszélyt jelent. Ez ugyanis nem a Kárpátokból áttévedt, az emberektől alapvetően félő vad volt, hanem olyan ragadozó, aki megszokta a közelségünket, reakciói pedig kiszámíthatatlanok.
  Az ismerősnek is nekimennek
  „Miklós hozzám fordult először, hogy mit tegyen, én sem tudtam jobbat mondani neki” – mondta az Origónak Horkai Zoltán.

  Részemről talán ennyi
  http://www.origo.hu/itthon/20151103-farkas-kiloves-pecs-allatkert-szatyor-miklos-igazgato-ragadozo-allatvedo-horkai-zoltan.html

 • Pettermann Péter

  Igen, van.

 • Miklós Varga

  Hát melyik? Amelyik nem eszi meg a nagymamát, és nem rág meg 4 gyereket, holott ugyanazon körülmények között nőtt fel, s ugyanabból a fajtából való? Értem én, hogy nem akarsz magadnak ellent mondani, de belátni ésszerűbb, mint hülyét csinálni magunkból.

 • Fati Ma

  Ez nem az a farkas volt.

 • Fati Ma

  1. Nem felejtettem ki semmit az idézetből. Lásd fentebb. 2. A farkas ösztönei között nem szerepel, hogy emberre támadjon. 3. Einstein idézetével Én is egyetértek.

 • Miklós Varga

  “1995. december 29-én este hét óra után néhány perccel egy üldözőcsoport kilőtte a műszaki főiskola környékén a több órán át kószáló, szökött farkast.

  Az agresszíven viselkedő, egyéves európai farkas december 28-án délelőtt tört ki ketrecéből a Mecseki Kultúrpark állatkertjében, majd elkóborolva négy gyermeket és két felnőttet támadott meg. Egy idős hölgy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

  A mentők sérültet vittek el a tévétoronytól, a Dömörkaputól, az állatkert kapuja mellől, egy megmart személyt pedig a helyszínen elláttak. A gyerekeket a Gyermekkórházban ápolják, sérülésük súlyos, életveszélyes.” (DN)

 • Miklós Varga

  Van önnek fogalma arról, hogy egy farkas mennyi utat tesz meg 10 perc alatt?

 • Ferencz Baskó

  Nem hiszem el, hogy még mindig a szelídségen rugózol. Továbbá mindig kifelejted az idézetből, hogy “de az ösztönei működnek”.

  “A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.” Albert Einstein

 • Fati Ma

  Többségében egyet értek Veled, egy dolgon nem tudok tovább lépni. Hogyha szelíd a farkas, akkor miért kell lelőni? De ha nem volt az, akkor miért mondta ezt Szatyor? De Én már csak ilyen érzelgős vagyok. Örülök, hogy “találkoztunk”. Megyek, készítem a vacsorát. Szia!