Telepítik az újabb pécsi csodatraffipaxot

Kozármislenynél figyel ez a kamera

Újabb pécsi útszakaszon építik a szakemberek a Baranyába tervezett új, fix telepítésű traffipaxok egyikét. Olvasónk fotóján jól látszik, hogy a Zsolnay Vilmos úton, a 6-os főút Pécsről kivezető szakaszán helyezik el a konzolszerkezetet.

Az új, fix telepítésű okos traffipaxok – hivatalos elnevezéssel komplex közlekedési ellenőrzési pontok – közül egyet már felszereltek Pécs határában, a Kozármisleny felé vezető út egyik szakaszán. A másik pécsi masina telepítését szerdán kezdték el az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásában.

cikkbe1

A “mindent látó” berendezéssel a sebesség mellett a forgalmi jelzőlámpákra vonatkozó előírások betartását, az esetleges sávelhagyást, és egyebek mellett a biztonsági öv használatát is ellenőrizni tudják.

Olvasóink és a Traffi Hunter adatai szerint így a Baranya megyébe telepíteni szándékozott hat csodamasina közül már négy eszközt szereltek fel kijelölt helyükre. Az 57-es út kozármislenyi, már említett szakaszán kívül a 6-s főút Szigetvár felé vezető részén és Mecseknádasdon, a 6-os főút Jókai u. 8. alatti szakaszán is láthatók már az új eszközök, bár beüzemelésükre az év végéig várni kell.

cikkbe2

A Pécsen a Zsolnay V. út és a Schroll J. út kereszteződésében lévő ellenőrző pont a várost elhagyó közlekedőket szemléli majd.

Azok az autósok, akik elkerülnék a csekkbefizetéseket, azok a már említett Traffi Hunter internetes oldalán követhetik nyomon egy folyamatosan bővülő térképen, hogy mely településeken s mely útszakaszokon telepítettek fix (vagy mozgó) traffipaxokat. A lista még közel sem teljes, de azt bárki kiegészítheti az okostelefonokra is optimalizált alkalmazás révén.

 • Tóth László

  “csodamasina” Ez mit jelent? Valami varázsláda? Bűvészdoboz? Szerintem ennyi erővel egy sima “buta”mobil is csodatégla lehetne.
  Egy egyszerű műszaki eszköz. Mellesleg tök fölöslegesen nézi az övet is. Mi köze hozzá bárkinek, hogy valaki beköti-e magát vagy sem. Magánügy a hülyeség – autón belül. Nem veszélyeztet mást csak magát. De mint tudjuk a szabály az szabály – még ha felesleges is.

 • Zsolt

  Végképp nem értem ilyen sok felesleges pénzünk lenne? Ha a városból kifelé vezető rész mondjuk 50 méterrel hátrébb kerül akkor nem kell 5 db berendezés csak 2 db….Mivel ahol most van ott 5 sávot kell figyelni… Vajon ez miért jobb?

 • Fóris Béla

  Ezek árát a kórházi ellátásra kellett volna költeni, a kórházakban moslékot adnak a betegeknek!