Továbbra is biztonságban a tömegközlekedés

Mindkét fél nyertesnek tartja magát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Választottbíróság előtt Pécsi Közlekedési Zrt. ügyében zajlott perben. A Pécs Holding Zrt. ügyvédje szerint biztonságba kellett helyezni a tömegközlekedést, a Mecsekbusznál viszont másképpen látják.

hirdetés

A PK Zrt. kisebbségi részét birtokló Mecsekbusz Kft. szerint  Választottbíróság decemberi ítélete szerint ők nyerték meg a pert. Úgy látják, minden szükséges jogi lépést megtesznek annak érdekében, hogy helyreállítsák a törvényes működést a PK Zrt.-ben.

Szerintük a bíróság kimondta, a Mecsekbusz mindig minden helyzetben úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben elvárható. Mint írják, nincs mit titkolniuk, minden iratot nyilvánosságra hoznak, elkötelezettek az igazság teljes körű megismertetésében. Leszögezik azt is, hogy nem okoztak kárt a Pécs Holding Zrt.-nek.

Pécs Holding Zrt. ügyvédje, Szabó Iván szerint azonban elengedhetetlen lépés volt 2011 tavaszán, hogy Pécs megvédte és biztonságba helyezte a város tömegközlekedését. Azt ugyanis komoly veszély fenyegette.

Az ügyvéd szerint a Választottbíróság decemberi ítélete üdvözlendő, amely jogerős ítéletében mondta ki, hogy a Mecsekbusz nem teljesítette a buszpark megújítására vonatkozó szerződéses kötelezettségeit és ezzel szerződésszegést követett el. Ezzel együtt a szindikátusi szerződés továbbra is hatályban van.

Hangsúlyozta: ez azért jó hír Pécsnek, mert ez alapján a Mecsekbusznak haladéktalanul meg kell kezdenie az új buszok vásárlását, hogy a teljes géppark átlagéletkora 10 év alá csökkenjen. Kérdés azonban, hogy ha ezt 2010. december 31-ig nem tette meg, sőt, azóta semmilyen szándékot nem mutatott ennek teljesítésre, hogyan kívánja ezt megvalósítani – mondta.

A Mecsekbusz által hangsúlyozott, a teljes igazság felderítésének szándéka pedig azért is kétséges, mert a cég tulajdonosi köre a homályba vész. A privatizátor társaság tulajdonosi láncolata egészen pontosan a ciprusi off-shore világba, illetve Svájc kantonjaiba vezet – mindez pedig a PK Zrt. volt vezére ellen folyó büntetőügy tárgyalásán is elhangzott.

Az ítélet egyébként nincs hatással a Tüke Busz működésére, azaz a jelenlegi pécsi tömegközlekedésre és a korábban elprivatizált buszpark tulajdonjogára nézve.

Előzményekért: KLIKK!

 • Főlökött

  A témához még csak annyit, hogy az eljárás költségeit a vesztes fél fizeti. A holdingnak 25 misit kell becsöngetnie.
  Akkor ki is a nyertes fél ? Olvasatomban nem a Holding, az biztos.

 • Főlökött

  Üdvözlöm az itt lévőket.

  Nem kell itt semmin sem csodálkozni. Jól-fizetett közszolgák megoldják a problémákat ha kell, még törvénytelenül is 🙂
  Vélelmezem, ha a Mecsekbusz Kft. megkapja az elmaradt 1.400.000.000.-Ft /2006-tól folyamatosan/ elmaradt korrekciós pénzét, visszaállítják a szabálytalanul felmondott közszolgáltatási szerződését, visszakapja a szabálytalanul bérbe-adott 161 db buszát, visszakapja az ingatlanait, stb. stb., nem sorolom, mert kevés lenne a hely rá.

  Na akkor biztonságban lenne a tömegközlekedés, mert a mostani állapot egy orosz rulett-hez hasonló.

  A Pécs Holding képviselője pedig ha hallgatott volna, bölcsebb maradhatott volna, mivel áldásos tevékenységének köszönhető, a jelenlegi állapot. / aki nem hiszi, olvasson utána : Mecsekbusz.eu – honlapon./

  Tisztelettel.

 • Mon$ter

  Felháborító,hogy a Holdong is és a Mecsekbusz is a mellét veri hogy ők nyertek.
  Nem hogy a megígért feladatot elvégezték.
  Könyörgök!UNDORÍTÓ A PÉCSI BUSZKÖZLEKEDÉS!
  Mintaváros Pécs: a MJV-ok közül a miénk a legöregebb buszpark…
  GRATULA!
  A sokat ígérgetett buszok hol vannak?
  Mikor jönnek meg a Volvo-k?
  És még sorolhatnám…
  Az meg más kérdés hogy a Mohácsi útnál 10 percig nem jön semmi utána meg karaván ként vonulnak egymás után a buszok (van hogy 3 is egymást előzgeti)

 • Aha

  Szerződést kötöttek, eladták 82,4 milliárdos kézzel írt számlán) majd visszabérelték! Jó pénzért. Láttunk már ilyet…

 • vén

  nem ellopták, hanem valakivel szerződést kötöttek.

 • BG

  Szerintem a Mecsekbusz, meg a lopós, kiszervezős banda, és az off-shore haverok ne szóljanak egy szót se. Csöndben lapítsanak, majd a bíróságon beszélhetnek. Ellopják egy város összes buszát és még nekik áll feljebb? Ez dühítő pofátlanság.