hirdetés

Tüntetők várták a Momentumot Pécsen

 • Heindl Péter

  Ott voltam, és tényleg baromi sokan voltunk. Kisebb csoportokra osztottak minket, úgy lehetett beszélgetni. Voltak előre felírt témák, de hozzá lehetett szólni az elején bármiről.
  A mi csoportunkban megkérdeztem, és aztán mások is forszírozták a kérdést: “Oké, nyerni akartok a választáson, de ebben az antidemokratikus, aránytalan választási rendszerben hogyan?”
  A csoportmoderátor Momentum-vezető válasza: “Ha a Fidesz pozíciója meginog, viszonylag kis fölénnyel elsöprő győzelmet lehet aratni, pont az aránytalan választási rendszer miatt.”
  Újabb kérdés: “Jó, de az ellenzék demokratikus fele sokszínű és jó is, hogy az. Nem kell mindenkinek vagy LMP-snek, vagy Momentumosnak, vagy MoMá-snak, vagy urambocsá’ (hát van, akinek olyan az ízlése) valamelyik 2010 előtt uralkodó párt egyikének a hívének lennie. Sokfélék vagyunk és így van ez jól. De akkor hogy akarjátok Ti egyedül legyőzni ebben a 2011-ben ránk erőszakolt választási rendszerben a Fideszt?”
  Válasz: “Akkor most már beszéljünk a helyi oktatási problémákról!”
  Kérdés: “De hogyan akarjátok a közoktatást megváltoztatni, ha nincs válaszotok arra, sőt nem is akarjátok azt a kérdést megvitatni, hogy miképpen lehet leváltani a jelenlegi kormányt és egyúttal megdönteni a NER-t?”
  Válasz: “Akkor most már tényleg beszéljünk a helyi oktatási problémákról!”
  Aki ott volt, mondja, ha szerinte netán félreértettem valamit! És akkor azt még meg sem kérdeztük: “És ha nem adtok erre választ, akkor netán Ti is csak be akartok ülni egy velejéig antidemokratikus választáson némi pozíciót nyerve a többiek mellé örökös díszellenzékinek az Orbán-rendszer törvényességét igazolni?”
  Szóval van még tennivalója ennek az új pártnak is azért, hogy igazolhassa a hitelességét és a demokrácia iránti elkötelezettségét! Szerintem.