hirdetés

Botrányos buszeladás 2.0

 • szelvedo

  KEdves matek!

  Jelenleg a Pappasnal a Mercedes Conecto szelvedojenek ara, netto 690 ezer Ft. Igy a kozel millios “talalgato” nem beszel felre….

 • pontosítás

  A szélvédő cserére az indok leginkább az, hogy ha olyan sérülés keletkezik rajta, ami a sofőr látóterében zavarhatja a kilátást (pl. repedés), akkor a kresz értelmében cserélni kell. Egyszerűen fogalmazva minden olyan esetben cserélni kell, ha a sérülés miatt pl. nem menne át egy műszaki vizsgán. Ez ugyanígy van egyébként a személyautóknál is.

  A Mercedes-es javítási szerződéssel több baj is volt. Az volt benne, hogy amíg vannak a PK Zrt-nek buszai, addig csak náluk lehet, és az ő díjszabásuk szerint javíttatni.Ez kb. 300 millió éves extra kiadást jelentett a PK Zrt-nek, és ez volt az egyik oka a buszok “kiszervezésének”, mert így lehetett felmondani velük a szerződést (nincs busz, tehát nincs javítás). Nyilván sokak zsebéből hiányozhatott ez a pénz, és érdekes módon csak amikor ez a pénz már nem ment a javítócéghez, akkor kezdte zavarni a városvezetőket a dolog.

 • matek

  Azért azt megkérdőjelezném, hogy milliós költségbe kerül egy szélvédőcsere. Nem lehet, hogy ez a tanú kissé nagyot mondó? Vajon milyen beosztásban volt akkor ennél a cégnél?

 • szőcsnek

  azt kérdezd ki volt akor a NAV Dél-dunántuli régiójának igazgatója aki befogadta és hova tünt nagy csaba aki a megbízott volt büszügyben?a polgármestert akkor is pávának hívták ha jól emlékszem.

 • szöcs

  A NAV hogy fogadta be a milliárdos kézzel irt számlát? Annak is tört volna le a keze aki megirta.

 • pontosítás

  A pontosság kedvéért a Pécs Holding választott bírósági keresetének a tárgyalásán a bíróság már vizsgálta, hogy kinek felróható a buszbeszerzés elmaradása. Megállapította, hogy a Mecsekbusz mindenben a tőle elvárható módon járt el, és a buszbeszerzés elmaradásáért a városháza a felelős. Ezen meglepődhet az ügyész, de csak a saját tudatlanságát reklámozza ezzel.

  Akinek esetleges haszna lehetett volna az ügyletből az három csoport. Egyrészt a pécsi emberek, az utazóközönség. Másrészt a haszon 40%-a a PK Zrt-t illette volna meg, ami szintén pécsi érdekeltség. Harmadrészt a befektető is kapott volna az esetleges haszonból (ezt még ki kellett volna termelni, és az új buszok lízing díjainak a figyelembe vételével anyagi haszonra a befektető csak 5-6 év után számíthatott volna), de ő biztosította a szerződés szerint a 9 millió EUR pénzbeli önrészt a buszbeszerzéshez. Az ügylet azért nem jött létre, mert a városháza az írásbeli ígérete ellenére nem biztosított a befektető 9 millió EUR összege mellé ingatlan fedezetet, amit a bank elvárt.

  Ennek az újságnak nyilván nem a tények objektív ismertetése a feladata (ez minden írásából kiüvölt), de az olvasóközönség érdemel annyi tiszteletet, hogy ezen tényeket objektív módon megismerhesse

 • nagy lehet a baj

  Nagyon ugy tunik, hogy vm gond van a pecsi korzetekkel fidesz oldalon ha csak ilyen talalgatasok jonnek.

  Komoly info nincs a kezben mert nincs is mirol de erzik, hogy tenni kell valamit mert a pecsi hanhgulat kifejezetten rossz.

  A problema csak az higy ez egy varosi penzbol fenntartott ujsag.
  Ha irna a fideszes ugyekrol is, akkor ok.

  De nem ir.

  Ez a valodi kettos merce.

 • Mi lenne ha ?

  Ezek a dolgok magukért beszélnek, “senkisem tudott semit” (régebbi nyilatkozatok). De azért, csak-csak kiderűlnek a disznóságok, és a már-már elképesztő méreteket döntögető sumákolások ! Vajon miért is gondolnánk mi Pécsiek, hogy a házunk körül, rendben vannak a dolgok ? Hát kiábrándító, de sajnos ez a város sem különb, az egész országos átlaghoz képest, ( pedig Én, még bíztem benne egy ideig, hogy talán …..!) persze, nagy-nagy TISZTELET, és kalap emelés, meg lóbálás, a kivételeknek !!!! És ami a legnagyobb arcátlanság netovábja, annó (biztos, sokan emlékeznek még rá) a hangzatos figyelem felkeltő matricákra, a buszok ajtajaira ragaszva, hogy vigyázzunk a járművekre, mert mondván, hogy a mi pénzünkből vásárolták nekünk !!!!! Hát akkor most hogyvan ez pár év elteltével ?????? Miért is vannak a bírósági tárgyalások ??????