hirdetés

Úttörő pécsi kutatás a gyermekekért

 • Pippo

  Hazánkban is bemutatták a meddőségkezelés egyházilag elfogadott, természetes módszerét!
  2011. november 24-én a budapesti Sapientia főiskolán, 25-én pedig – két püspök jelenlétében – a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján ismertették a NaPro Technológiát. A meddőségkezelés természetes módszere Európában már nem új, ám hazánkban eddig nem alkalmazták.
  Budapesten főleg az érintettek számára hirdették meg az előadást, amelyen Phil Boyle, a NaPro Technológia európai központjának vezetője és Tadeusz Wasilewski nőgyógyász számolt be tapasztalatairól. Wasilewski doktor 1993 és 2007 között Lengyelország első, lombikeljárással foglalkozó klinikáján dolgozott, ahol mesterséges megtermékenyítéssel segítette gyermekhez a meddő párokat. E területen komoly szaktekintélynek számított. 2007-ben azonban orvosi és erkölcsi meggyőződése más irányba terelte. Több hónapos keresés, kutatás és tanulás után rátalált a NaPro Technológiára, és 2009. február 1-jén Lengyelországban elsőként nyitotta meg e természetes módszert alkalmazó meddőségi klinikáját. Wasilewski a lombikeljárásokról, illetve saját szakmai döntéseinek folyamatáról, lelki, anyagi, emberi következményeiről is beszélt.

  A pécsi konferenciát szakemberek számára hirdették meg. Bódis József egyetemi rektor bevezetője után Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense szólt a család és az élet értékéről. Kiemelte, hogy az Egyház nem ellenzője a technikának, ill. a technika fejlődésének, de ezek céljának mindig az életet tekinti. Az emberi élet soha sem alacsonyodhat eszközzé, még jó cél érdekében sem – hangsúlyozta.

  Ezután került sor az ír Phil Boyle előadására, aki nem erkölcsi oldalról, hanem szakmai érvek alapján mutatta be a szakembereknek a NaPro Technológiát. Esettanulmányokkal igazolta, hogy a technológia komoly eredményeket ér el a meddőségkezelés terén, sikeressége összehasonlítható a jelenleg Magyarországon alkalmazott mesterséges technológiák arányszámaival. Magáért beszél az adat, hogy Írországban már 1300 gyermek fogant és született NaPro-val; a szülők közül 250 pár többszöri sikertelen lombik után érkezett a programba. A NaPro „kedvenc kategóriája” a PCOS okozta meddőség; itt tudnak a legnagyobb arányban segíteni, mert a tüneteket meggyógyítva elősegítik a normális ciklust a természetes foganáshoz. Noha a NaPro a párokat együttesen kezeli, a férfiakat sem hagyja magukra; százezres spermiumszámmal is elértek már természetes várandósságot.

  A konferencián a családreferens püspök mellett jelen volt Udvardy György pécsi megyéspüspök is. A két egyházi vezető jelenléte nemcsak emelte a konferencia rangosságát, hanem a magyar katolikus egyház érdeklődését és támogatását is jelezte a meddőségkezelés erkölcsileg elfogadható és az emberi szervezet számára ártalmatlan módszere iránt.

  További információ: http://www.fertilitycare.net/NaproHu.htm