Vidékre költöznek a tárcák?

 • Szekeres A.

  Nemtudomki ötlete találkozik sok más polgár gondolataival.Több ismerősöm is erről ötletelt szolgálati lakások rendőröknek,tűzoltóknak,művészeknek és az ideérkező befektetőknek ötven fő után egy-egy lakás.Természetesen bérleti díj ellenében.

 • Szőts

  Bocsánat de előttem csak kritikák vannak, segitő szándék nincs. Ötletek kellenének hogy lehetne régiónkat is fejleszteni és nem ajvékolás csak.

 • Banin1985

  Kecskemétre kerül a vidékfejlesztési minisztérium miért is nem csodálkozom ezen?! Az utóbbi években Kecskemét az egykori kis mezőgazdaságra épülő város olyan fejlődést produkált, mint más nagyvárosok sohasem az országban. 2008-tól 2012-ig új autógyár épült mintegy 3500 dolgozót vettek fel. Új hibrid buszok szolgálják ki a város lakosságát, trolibusz üzem beindítása és ráadásul a népesség is folyamatosan növekszik. 2001-ben 107 ezren éltek Kecskeméten 2011-ben már majdnem 112 ezren. Azért elgondolkodtató, hogy nem regionális központról beszélünk mégis példaértékű ez a fejlődés főleg a 156 ezres Péccsel szemben. Érdekes dolog ez kedves Páva úr!

 • nemtudomki

  Adva van a magasház. Nem lebontani kell, hanem felújítani minisztériumnak és szolgálati lakásoknak. Erre nem gondoltak Páváék?

 • Pécset szerető

  Meg sem lepődök, hogy vajon Debrecen és “Videoton városa” miért igen, Pécs meg nem.

  Ez mutatja a város illetve a vezetők súlyát. Ez valahol nagyon szomorú…

 • Csegevara

  Ide a Belügyet!
  2 hét alatt rend lenne.

 • bélagéza

  Továbbá államtitkárt minden járásba!

 • ÉN+Én

  Ha-Ha -Ha ! Kampány üzem — be kapcsolt a zsidesz !!! Hazudni tudnak , főleg a Református : igaz ez náluk , vallási követelmény !!!!

 • Belvárosi

  Ez 400-500 jól fizető állást jelentene a városnak! Igenis harcoljanak a városvezetők, ne hagyják ezt a történelmi lehetőséget elúszni! Szerintem egy Miskolchoz hasonló többpárti összefogás itt is megoldható lenne, bármekkora is az ellentét…Emellett lehetőség nyílna egy nagyobb épület felújítására/építésére pl. A búza téren el tudnám képzelni a befejezett Corso irodaházban…

 • Elég

  Nem jó, hogy minden Budapestre koncentrálódik, de ezt speciel hülyeségnek tartom.
  Viszont, ha ez már így felvetődött, akkor Pécs minél hamarabb kapcsolódjon be a “versenybe”, mert, ha arra várnak, hogy “a kormányzati terv komolyabb egyeztetésére is sor kerül, akkor Pécs érdekében a város polgármesterével, Páva Zsolttal és Csizi Péter pécsi honatyával le tudnak majd tenni maguk is egy javaslatot a kormány asztalára” már késő lesz.

 • Tlaci

  Ha egy irányító rendszert szétszednek, abból csak káosz lesz. Meg jó kis költséghelyek utazásra, szállásra stb. Mindenkinek lesz egy-egy szolgálati lakása minden megyeszékhelyen.
  A németek (bár utálom a példálózást a “bűnös elmaradt nyugattal”) simán összeraktak tizen-x éve mindent Berlinben. Pedig az keleten volt előtte. És innen nézve még működik is a nálunk kicsit nagyobb országban is. De ha már tesszük, tegyük a minisztériumokat autópályáktól és “európától” kicsit messzebb: a való világba. pl. Nyugotszenterzsébet (és itt bocs tőlük).

 • Mami

  Majd, ha Pécsen is egy Kósa Lajos típusú, valódi lobbierővel rendelkező polgármester lesz, akkor talán ide is jut munkahelyteremtő, városfejlesztő beruházásra forrás és akkor ide is költöztetnek valamilyen meghatározó minisztériumot, államtitkárságot.

  Sajnálom, hogy nekünk csak egy ilyen országos szinten jelentéktelen Páva Zsoltika jutott. Nagyon durva, hogy a teljesen balos Szeged is sokkal látványosabban fejlődik.

 • pécsi

  Az hogy munkahelyek jönnek létre igazából szerintem nem teljesen helytálló, mert ahonnan meg elköltöznek ott munkahelyek szűnnek meg, szóval szerintem azzal nem vagyunk nagyon előrébb, függetlenül attól, hogy persze mindenki a saját városában szeretne munkahelyet, de összképileg nem jelent változást. Viszont ha már Debrecen azzal érvelt, hogy a mezőgazdaság központja akkor a pécsi vezetés is harcoljon mondjuk a kulturális államtitkárság leköltöztetéséért, ha már a kultúra városa vagyunk, és a tetejében pécsi képviselő az államtitkár.