hirdetés

Villamost kapott a város

 • Ecki

  Nagyon hiányolom, hogy senki nem említi meg a villamos rövid történetét, és jelenlegi szerencsés helyzetét, illetve hogy miként kerülhetett ide. Hogy a Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület nem kevés fáradozása, és anyagi ráfordítása révén jöhetett létre ez a kocsi, jelen állapotában. Ha ők nincsenek, akkor valószínűleg már az enyészeté lenne.

  http://www.mavite.hu/

 • Kedves Csornai-Kovács Beatrix!

  Köszönjük mindkét verziót, nagyon épületes gondolatokat olvashattunk…talán azért kell csak 5 percet várni Budapesten, mert valamivel több ember torlódna fel 10, vagy akár 15 perc alatt…Gondolkozzon kedves Beatrix! Ha Pécsre látogat, közlekedhet biciklivel is, hogy a barátainak ne kelljen furikázni a kis popiját!

  Üdvözlettel:
  Kovács Lászlóné Erzsi

 • Csornai-Kovács Beatrix

  Nekem tetszik. Én még utaztam rajta, s igen sajnáltam, hogy megszüntették. Nagyon kellene a városnak most is egy villamos, mert a közlekedés-lássuk be- tragikus!!! A buszok fél-egy óránként járnak,nincsenek összehangolva a különböző városrészek jártai, a belváros megközelíthetetlen , az autósokat “kitiltották”, szóval egy csődtömeg a közlekedés. Hozzá még a jegy ára??!!!Ilyen árak mellett talán szolgáltatni IS kellene…Nem???
  29 éve vagyok fővárosi lakos, s bár imádom /imádtam a szülővárosomat, egy “rettegés” a hazalátogatás.Ha nem volnának segítőkész autós barátaim, sehova se tudnék (Pécsett) eljutni.Tragédia, ami itt közlekedés címszó alatt megy.

 • Csornai-Kovács Beatrix

  Én még utazhattam rajta, s nagyon sajnáltam, hogy megszűnt.Ahogy elnézem ma Pécs közlekedését,igazán jót tenne újra a városnak egy villamos!Mert az autókat teljesen kiűzték,a tömegközlekedésről meg ne is beszéljük.Imádtam a szülővárosomat, de nem bánom, hogy 29 éve Budapesten élek, mert itt VAN tömegközlekedés, 5 percnél többet nem kell várni egy járműre sem. Ezzel szemben Pécsett, ha nem lennének autós barátaim, sehova se tudnék eljutni.TRAGÉDIA, ami Pécsett folyik!!!Nem kellene megreformálni???A jegy ára az égben,
  szolgáltatás meg nuku. Lesz valaha változás????

 • vackor

  Szerintem jó ötlet.

 • Pécsi Lakos!

  A villamos facebook oldala: https://www.facebook.com/pecsivillamos lehet csatlakozni, így minden programról, rendezvényről, időben értesülhetnek, történeteket írhatnak és olvashatnak a villamosról 🙂

 • Herkóné Dömölki Piroska

  Nem tudom minek ez a felhajtás?! Bókay úr már állított ki villamost a Búza téren,egy darabig nézegettük majd eltűnt! Villamossal találkozott már mindenki ha nem is Pécsett, aki meg utazott villamoson Pécsett annak meg megvannak az emlékei meg a véleménye!

 • Palotai András

  Szépen felet ujitva a kocsi.Szerintem érdemes lenne elgondolkodni mielőbb ujrainditani a villamos kőzlekedést Pécsen.Megvan a maga hangulata és a korhű élménye.