11 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapSportLabda11 gólt rúgott a PMFC, és egyet sem kapott!

11 gólt rúgott a PMFC, és egyet sem kapott!

Bár a bajnokságig még néhány hétnek el kell telnie, a PMFC-nél nem várakoznak ölbe tett kézzel. Zajlik a csapat megerősítése, közben sorban játsszák az edzőmeccseket, hogy a patinás pécsi klub elérje célját, megnyerje a harmadosztályt és jövőre az NB II.-ben indulhasson.

Harmadik edzőmeccsén is túl van az NB III. Közép csoport küzdelmeire készülő PMFC felnőtt gárdája. Márton Gábor tanítványai összesen hat felkészülési találkozón lépnek pályára az augusztus 12-i bajnoki előtt.
Ezek közül hármon túl is vannak. A Veszprémmel 3-3-as döntetlent játszottak, Kaposváron pedig 2-1-re győztek a pécsiek, míg a Tolna VFC elleni mérkőzésen szombaton 11 gólt rúgtak és egyet sem kaptak a pécsi focisták. Sorsolásuk még nincs a pontvadászatra, azt azonban lehet tudni, hogy a mecsekaljaiak ismét a Közép csoportba kaptak besorolást többek között a Kozármislennyel, a Dunaújvárossal, a Szegeddel és a Tiszakécskével együtt.

Kilenc játékostól is megváltak az együttesnél, és olyan keretet akarnak kialakítani, melytől joggal várható el a hőn áhított cél, a harmadosztály megnyerése. A munkálatok jól is haladnak, hiszen már hét új szerzeménnyel is megegyeztek, ráadásul egyikük sem zsákbamacska.

Találhatóak köztük bőven olyan nevek, amelyek kedvesek lehetnek a PMFC-drukkerek számára. Ilyen a saját nevelésű Wittrédi Dávid, aki az élvonalban is rengeteg örömet okozott a pécsi publikumnak. A középpályán jelenthet betonkemény biztosítékot a szintén helyi Horváth Adrián, aki a Munkás 2015-ös kizárása után Gyirmóton, majd Kisvárdán futballozott, az első-, illetve másodosztályban. A tapasztalt szűrő már a mecsekaljaiakkal edz, de izomsérülése miatt még nem jutott szóhoz edzőmeccsen. Nem lóg ki a sorból Gőcze Gergő sem, ha azt vizsgáljuk, ki szerepelt már NB I.-es meccsen PMFC-mezben. A hálóőr Kaposvárról tér vissza egykori állomáshelyére. A szurkolók mellett jól ismeri őt Volcsányi Csaba kapusedző is, mivel dolgoztak már együtt. Nagy fogás lehet Mojzer György, a Szigetszentmiklósról érkező csatár, aki rendkívül jól mozgott az edzőmeccseken. A Szekszárdról érkező Puskás Gábort középhátvédként és jobboldali védőként is kipróbálta már Márton Gábor a felkészülési időszakban és egyik pozícióban sem vallott szégyent. Ketten Szentlőrincről csatlakoztak a kerethez. Füredi Szabolcs a középályán, illetve a védelemben lehet segítség. A 21 éves villámléptű, Horváth Péter pedig támadó oldalon bevethető.

A szakvezetés még védő pozícióban szeretne erősíteni, így a szurkolók még arra a csapatrészre várhatnak érkezőt.
–  Közel három hete dolgozunk együtt az új játékosokkal, ez alapján azt mondhatom, az edzéseken mindenki jól melózik, a tréningek minősége javult az elmúlt időszakhoz képest. A csapattagok remekül végzik a feladatukat. Vannak olyan foglalkozások, amitől egy-ketten – még a villámléptűek is – ólomlábakon mozognak, de ezzel nincs probléma, néhány napig még ez lesz a fő irányvonal. De persze rengeteg gyakorlatot végzünk labdával – nyilatkozta a felkészülésről a gárda vezetőedzője, Márton Gábor, aki elárulta, úgy tűnik, a friss igazolások komoly erősítések lesznek.

A vezetőedző azt is megosztotta, hogy régóta figyelték az érkezőket, ezért azt gondolja, tudnak majd újat hozni a PMFC játékába, sokféle felállást szeretnének kipróbálni velük. Külön öröm Wittrédi Dávid visszatérése, vele az előrejátékban is lesz variáció és konkurenciaharc, ami remélhetőleg jól sül el. A tréner bízik benne, hogy úgy tudnak majd nekiindulni a bajnokságnak, hogy elérjék a célunkat, ami nem más, mint az első hely.

[su_box title=”Még három meccs” style=”noise” box_color=”#da091c” title_color=”#ffffff”]A piros-feketék még 3 felkészülési meccsen lépnek pályára a szezonkezdetig. Augusztus 26-án, szerdán 18.30-tól Kozármislenyben, míg augusztus 29-én, szombaton 18.00-tól Eszéken, a helyi horvát első ligás gárda második számú csapata ellen vendégszerepelnek. A főpróbára, augusztus 5-ére hazai pályára keresnek egy külföldi ellenfelet a pécsiek.[/su_box]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő