1,9 milliárdot kap a pécsi kosárlabda-akadémia

Fotó: MTI

A kormány 1,9 milliárddal támogatja a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia fejlesztését – adta hírül az MTI.

A pénteki Magyar Közlöny olvasható határozatok szerint a pécsi kosárlabda-akadémián épül egy új csarnok, három 30×16 méteres pályával, 400 ember befogadására alkalmas állandó lelátóval, kiszolgálóhelyiségekkel, valamint bővíthető mobil lelátóval. Ezek mellett építenek majd a működéshez kapcsolódó szállás- és kiszolgálólétesítményeket is, illetve felújításokat végeznek el. A kormány ebben az évben és 2015-ben összesen 1,9 milliárd forintot biztosít erre.

Kosárlabda - Rátgéber László kosáredzést tartott gyerekek

A kispesti Magyar Futball Akadémiához kapcsolódó beruházások között szerepel több pálya is, valamint az akadémia kiszolgálásához szükséges kiegészítő infrastruktúra megépítése. Erre az idén és jövőre összesen 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

Mindkét akadémia esetében az építtető a Nemzeti Sportközpontok, amelynek vagyonkezelésébe kerülnek az ingatlanok.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

18 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az lenne a jó, ha meg is érkezne (és nem a zsebekbe) a pénz; bár egy normálisabb uszodára és fedett jégcsarnokra is elkélne némi segítség…

  2. szoval fejlesztes ez alatt a kormany nem jott ide nagyon

  3. Félreértés helyett. A narancssárga a rátgéberesek szine . Nem pártpolitika.

  4. Még el sem kezdték az építést, de te már tudni véled, hogy kit mennyiért fognak majd beengedni. Gratulálok hozzá, további jó fintorgást, de azért próbáld néha szekfűs szemüveg nélkül is szemlélni a valóságot.

  5. Tényleg nagyszerű dolog, és remélem meg is épül. vIszont. Nem Rátgéber úr nyerte el a támogatást, hanem a Rátgéber Akadémia, hogy teremtesenek Pécsett is lehetőséget kisgyermekek sportolására. Azt ugye olvashatjuk hogy milyen nagyszeű dolgot teremtett meg a pécsi edző az elmúlt évben. Emlékezetem azonban nem csak a tegnapra, hanem a tegnap elöttre is kiterjed, arra 4 évvel ezelötti időre is, amikor hathatós önkormányzati támogatással betereltek mindenkit a Rátgéber teambe, függyetlenül hogy ezzel megszüntették szinte a PVSK utánpótlását. Eddig ugye nem jött be az a gondolat, hogy a PVSK-t is kicsinálják, mint szegény lánycsapatot, ezért vakathatják is a fejüket hogy mi legyen. Megmondom. Az legyen, hogy egy közpénzen épült csarnokba igenis ne csak narancssárga kisgyerekeket engedjék be, hanem minden pécsit. Nem kéne a gyerekeket megkülönböztetnünk. Sajnos ez, mármint hogy a PVSK-okat is beengedjék edzeni – ingyen – nem fog megvalósulni, mert a cél szentesíti az eszközt, és azzal sem törödnek hogy pécsi és pécsi kisgyerek között nincs különbség.

  6. Aki ezt túl tudja űberelni, annak csak azt kívánom hogy jól kösse fel azt a bizonyost ! Lászlóval szembe igen-igen nehéz dolga lesz, viszont nagyon jó indulási pont, hogy ilyen nagy KOSÁRLABDA szakemberrel szemben, kell hogy bebizonyítsa, hogy idáig el lehet jutni a sportága területén. Ez hatalmas dolog a városnak, és a sportágnak, meg a hosszú-hosszú évek kimagasló munkájának ! Mert azért 1.9 milliárddal,
    nem nagyon szoktak mostanság, erre mifelénk csak úgy dobálózni.
    Nagy-nagy elismerés, és meghajlás, előtte.
    Gratulálok, és köszönjük !!!!

  7. Nem kötekedni akarok,igazán örülök a sikernek,de a 400 ágyasra most költenek 15 milliárdot.Tehát történik más is,máshol is fejlesztés.És ha az Árnyas u.-ból visszamennek a 400 ágyasba akkor végre meglesz a Kertvárosi rendelő is!Megegyszer gratula a kosarasoknak!

  8. Az alázatos munka, a szorgalom, a tudás és a szakmai profizmus eredménye. Rátgéber 2 milliárd forintot hoz Pécsre. Sok Rátgéber Lászlóra lenne szükségünk.

  9. Ne politizáljunk….. ez k–va nagy dolog. Végre valami Pécsre érkezik. Gratula Rátgéber

  10. Nagy öröm ez minden pécsinek—- Rátgéber újból bizonyítja nagyságát. 2 milliárdos csarnokot hoz Pécsre!!!!!!! Politikusok ti mit csináltok? Ha kivesszük az EKF-et, akkor mi érkezett Pécsre? Ez az utóbbi 30-40 év legnagyobb projektje ami Pécsre érkezett.

  11. Ha ez is úgy valósul meg, mint az elkerülő, akkor nincs miről beszélni. Hiszen kampány van.

  12. 4 évig semmi, aztán /április 6/ és minden épül, szépül! Térjünk
    vissza mindnre szeptember táján.

  13. Le a kalappal, végre valaki valamit hoz Pécsre!!!!! Nem emlékszem mikor volt ekkora ( 2 milliárdos ) sport-beruházás Pécsett. Gratula Rátgéber- Akadémia

  14. Ez jo hir ha nem arrol szol hogy a tobbi kosarast es az utanpotlasnevelo pvsk kuzarva es csak ratgeber lesz benne a lenyult tasival.

    Allitolag a vasarter melle epul a reg szennyviztisztisztiro helyere. Allitolag ott sok foldmunka lesz. Kerdes az eredeti ktgvetes ami 2,5 md nem fog-e hianyozni.

    Jo lett volna felujitani a sportcsarnkot is.

    A focit is nagyon tamogatni kell Pecsen.

Comments are closed.