6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaA kontinens legjobb vízihokisai a Hullámfürdőben

A kontinens legjobb vízihokisai a Hullámfürdőben

Január 28-án, szombaton Vízihoki Klub Európa-bajnokságot rendeznek a Hullámfürdőben. A 9.00-19.00 óra közötti eseményt ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

Hétvégén tizennégy ország huszonhat vízihoki-csapata mérkőzik meg egymással a két méter mély Abay Nemes Oszkár Sportuszoda alján.

A férfiak mezőnyében tizenhat együttes méri össze tudását, a hölgyeknél tíz gárda csap össze. Olyan nemzetek klubjai is ellátogatnak a kontinensviadalra, amelyek ebben a sportágban nagymenőnek számítanak, mint például a franciák vagy a hollandok.

Azokból az országokból, ahol nincs még nagy hagyománya a játéknak, a klubok legjobb vízihokisaiból álló nemzeti válogatott érkezik Pécsre. Magyarországon csak pár városban tartanak vízihoki-edzéseket, így a budapesti, a kaposvári és a pécsi klubok játékosaiból áll a válogatott, amelybe többen is bekerültek a pécsi Piranha Vízihoki Egyesületből (Sasvári László, Koppány Péter, Horváth Tamás, Sarlós Kázmér, Szőke Zsolt).

Az Európa-bajnokság első mérkőzése szombaton 9.30-kor kezdődik, a kontinensviadalról még több információ található a www.piranha.hu oldalon, a sportág szabályairól pedig a www.vizihoki.hu –n lehet tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő