A legjobbak Rátgébernél

Rátgéber László két korábbi játékosa, a világ legjobbjai között számon tartott női kosaras, Diana Taurasi és Sue Bird a Rátgéber Akadémia első két tiszteletbeli tagja.

Az akadémia pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két amerikai sztár – többszörös olimpiai és világbajnokok, Euroliga-győztesek – a pécsi sikeredző korábbi tanítványaiként örömmel fogadták el a felkérést. A két világklasszis játékos múlt héten látogatott Magyarországra, amikor a címvédő orosz Jekatyerinburg színeiben játszották le idei első Euroliga-mérkőzésüket a HAT-AGRO UNI Győr vendégeként.

A tengerentúli női liga (WNBA) történetének 15 legjobbja közé beválasztott kosarasok Rátgéber irányítása alatt Euroligát nyertek a Szpartak Moszkvával 2009-ben. Taurasi később a török Fenerbahcéba is követte a magyar mesteredzőt.

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Épp most olvastam, hogy ez olyan mintha Messi és Ronaldo tiszteletbeliek lennének a PMFC Akadémián. Végre valaki világhírű kötődik Pécshez. Rátgéber neve az brand. Kihez kötődnek itt világhírű sportolók? Jó lenne Rátgébert még egyszer a kispadon látni, mert sem előtte sem utána nem láttunk értékelhetőt a csarnokban.

  2. Miért nem a pécsi lányok azok? Talán többet tettek ezért a sportért mint ez a két hölgy, akik idejövetelük előtt is sztárok voltak. A mi lányaink, akikre korábban büszke volt Páva is nem érdemelték volna meg a tiszteletbeli cimet? Ilyen feledékenyek azok az emberek, akik sütkéreztek korábban mellettük?

Comments are closed.