7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaA magyar bajnokságból is kimarad a Pécs 2010?

A magyar bajnokságból is kimarad a Pécs 2010?

Az Euroligában már biztosan nem, de elképzelhető, hogy a magyar bajnokságban sem lesz ott a pécsi női kosárcsapat. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) visszautalja a nevezésre befizetett 22.600 eurós összeget. Közben július 15-éig 150 ezer euró tartozást kellene kifizetnie a pécsieknek ahhoz, hogy az NB I-ben indulhassanak – tudta meg a Pécs TV híradója.

A FIBA Europe múlt héten tájékoztatta a magyar szervezetet, hogy nem áll módjában az Euroliga nevezési határidejét módosítani június 30-ra. A nemzetközi szövetség június 24-én 15.30-ig adott időt a pécsi női kosárcsapatnak arra, hogy a nevezéshez szükséges dokumentumokat benyújtsa. Az adott határidőig a kért dokumentumok közül azonban nem minden érkezett meg.

– A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének minősítő bizottsága ezeket áttanulmányozta, azonban – főképp az adóhatóság és a vámigazolás hiányára hivatkozva – azt a javaslatot tette, hogy ne hagyja jóvá a Pécsi Női Kosárlabda Kft. nevezését. Tekintettel arra, hogy a FIBA határideje 15.30-kor lejárt, erről a nemzetközi szövetséget az MKOSZ értesítette – nyilatkozta a Pont Ma című hírműsornak Bodnár Péter, az országos szervezet ügyvezető igazgatója.

A már befizetett 22.600 eurós nevezési díjat a FIBA visszautalja majd Pécsnek – tette hozzá.

Azonban az NB I-es szereplés sem biztos még, a nevezési határidő ez esetben július 15-e. Bodnár elmondta: a Pécsnek 150 ezer eurós köztartozást kell eddig az időpontig rendeznie, továbbá egy igazolást is be kell nyújtaniuk arról, hogy a csapatnak nincsen tartozása.

Ha ez nem történik meg, a pécsiek a magyar bajnokságban sem indulhatnak. Rózsa Gábor, a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetője a Pécs TV-nek nem kívánta kommentálni a fejleményeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő