12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportA pécsi Lajkó Márton bekerült a pólóválogatottba!

A pécsi Lajkó Márton bekerült a pólóválogatottba!

Hatalmas megtiszteltetés érte a PSN Zrt. Sportiskolában nevelkedő, jelenleg a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatát erősítő Lajkó Mártont, aki részt vehet a Világliga-küzdelmekre készülő felnőtt magyar válogatott edzésein.

Október 24–25-én, Budapesten tartja keretedzését a magyar pólóválogatott, amelyen a szövetségi kapitány számít a pécsi Lajkó Mártonra is. A sportoló azt hitte, csak viccelődik az edzője, Lukács Gergely, amikor közölte vele a hírt.

– Szinte még fel se fogtam, mi történt. Először azt hittem, hogy az edzőm csak viccel velem, majd magamra hagyott egy rövid időre, hogy megemészthessem az egészet. Nagyon magukkal ragadtak az érzelmek, először apukámat hívtam fel a hírrel, nagy dolognak tartom, hogy számít rám Märcz Tamás. Minden vízilabdásnak az az álma, hogy szerepelhessen az országa válogatottjában, de azt nem gondoltam volna, hogy ez mostanában fog megtörténni velem. Gondolom, hogy a szövetségi kapitány felfigyelt a fiatal csapatunk teljesítményére és ennek is köszönhetem a meghívót, emellett úgy látom, a vezetőségnek az is célja, hogy megmutassa, mindenkinek lehetősége van bekerülni a legjobbak közé, de ezért keményen meg kell dolgozni – foglalta össze a fiatal játékos első gondolatait a hír hallatán.

Egy álom vált valóra

A PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila nagyon büszke a mindössze 20 éves sportolóra.

– Lajkó Márton már az utánpótlás-korosztályban is kimagaslóan jól szerepelt a nemzetközi megmérettetéseken, továbbá az OB I-es bajnoki rajt első fordulójában a nagy nevekből álló Miskolc ellen három találatot is szerzett, így rögtön az első találkozón megmutatta tehetségét a szakmának és a közönségnek egyaránt. Büszke vagyok arra, hogy a PSN Zrt. Sportiskolában nevelkedett sportoló ilyen nagyszerű eredményeket ér el hétről hétre, az pedig, hogy Märcz Tamás a válogatott keretében is számít rá, bizonyítéka annak, hogy színvonalas és eredményes munka folyik a vízilabda pécsi műhelyében – mondta Vári Attila.

A PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője, Lukács Gergely régóta ismeri Lajkó Mártont, először még az utánpótláscsapatok trénereként terelgette a pólós karrierjét, majd a felnőttek közé is bedobta a mélyvízbe a fiatal játékost.

– Óriási személyes sikernek könyvelheti el Lajkó Márton, hogy Märcz Tamás számít rá a válogatottban, ugyanakkor a PSN Zrt. Sportiskolának és a PVSK-Mecsek Füszértnek is nagy megtiszteltetés, hogy pécsi játékos szerepelhet a legjobbakkal egy medencében. Mindig hangsúlyozom, hogy a fiataloknak soha nem szabad elégedetten hátradőlniük, továbbra is sokat kell dolgozniuk a célokért. Bízom benne, hogy ez a siker csak az út kezdete Lajkó Márton és a pécsi vízilabdázás számára is – mondta a szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő