8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportA pécsi ügyvédek lefocizták Európát

A pécsi ügyvédek lefocizták Európát

Remekelt a magyar labdarúgó-ügyvédválogatott a Mariborban megrendezett Európa- bajnokságon, ahol a mezőnyt végigverve állhattak a dobogó legfelső fokára. A csapat tagjai közül rengetegen pécsiek, vagy Pécsen végeztek, valamint a legjobb kapus, Váradi Gábor és a gólkirály, Hergenrőder Tamás is a városban dolgozik.

Az Eurolawyers kupáját kétévente rendezik meg, amit zsinórban harmadszor nyert meg a magyar csapat, 2013-ban Nápolyban, két évvel később Máltáról hozták el az aranyérmet. Idén júniusban a 35 év felettiek kategóriájában Mariborban mérettették meg magukat az ügyvédek a nagypályás foci bajnokságon, ahol a magyar csapat 20 rúgott gól mellett mindössze egyetlen egyet kapott. A gólok felét Hergenrőder Tamás pécsi ügyvéd szerezte, aki ezzel gólkirály és legjobb játékos is lett, de elmondta, a siker nem jöhetett volna össze a fantasztikus védelem és az ügyvéd világbajnokság legjobbjának megválasztott Váradi Gábor – szintén pécsi ügyvéd – kapus nélkül.

Veretlenül hódították el a kupát a magyarok (Fotó: Eurolawyers – Lawyers European Football Cup)

Az Európa-bajnokságokon a nemzetek többnyire egy-egy csapattal indulnak, kivéve 1-2 országot, ahonnan időnként akár két válogatott is jelen van, így például az olaszoknál is. A mérkőzések hossza 2×30 perc.

A gólvágó hozzátette, a tornának már nagy hagyománya van, és mindenki őket szerette volna megverni az előző sikerek után. A magyar ügyvédek azonban állták a sarat, és ismét bebizonyították, hogy ők a legjobbak Európában.

A tornán öt meccset kellett megvívniuk a magyaroknak, ahol a csoportkörben a spanyolok, a szerbek és az olaszok voltak az áldozatok, ezt követően pedig az elődöntőben a lengyeleket tiporták el egy ötgólos győzelemmel, majd a döntőben a nagyon erős és masszív rómaiakat verték 2-0-ra, ezzel elhódítva a trófeát.

Harmadszor is Európa trónján (Fotó: Eurolawyers – Lawyers European Football Cup)

A teljes, 26 fős keret: dr. Fonnyadt Benedek, dr. Hergenrőder Tamás, dr. Balázs Péter, dr. Gyalog Balázs, dr. Máté Nándor, dr. Pfeifer Tamás, dr. Tímár László, dr. Nagy Tamás, dr. Gábor László, dr. Nemes Iván Sándor, dr. Bíró Csaba, dr. Néder Zoltán, dr. Turi Attila, dr. Turi Ákos, dr. Onder Péter, dr. Csák Zsolt, dr. Keöves András Péter, dr. Váradi Gábor, dr. Fehér Zsolt, dr. Polgár Károly, dr. Rácsai Lajos, ifj. dr. Rácsai Lajos, dr. Kőszegi Géza, dr. Kőrösi Tibor, dr. Jancsik Zoltán, dr. Polányi Tamás.

A Pécsen végzett és jelenleg is Pécsen dolgozó ügyvédek: Váradi Gábor, Turi Ákos, Turi Attila, Keöves András és Hergenrőder Tamás.

Jelenleg más városban dolgozó, de Pécsen végzett jogászok: dr. Fonnyadt Benedek, dr. Pfeifer Tamás, dr. Fehér Zsolt, dr. Jancsik Zoltán és dr. Polányi Tamás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő