3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaA pécsiek is kijutottak a Világjátékokra

A pécsiek is kijutottak a Világjátékokra

BaliDani

Dél-Koreában küzdöttek a magyar aerobikosok azért, hogy a jövő évi World Games-re, azaz a Világjátékokra kvalifikálják magukat. Ez sikerült, nem is akárhogy. Többen is mennek Pécsről.

Több kategóriában, több pécsi is kijutott a jövő évi Világjátékokra, amit Lengyelországban Wroclaw-ban rendeznek majd.

Bali Dániel, a PSN Zrt. versenyzője egyéniben ezüst érmet vehetett át, párosban Hegyi Dórával kiegészülve szintén a dobogó második fokára álltak, ezzel pedig ugyanúgy kvalifikálták magukat a Világjátékokra. Bali Dániel emellett sportaerobik csoportban Mazács Fannival ért el olyan eredményt, amellyel kijutottak a World Games-re. Mazács Fanni egyébként egyedüli pécsiként egy nyolc fős csoportban is szerepelt, akikkel szintén kijutottak Lengyelországba Aerodance kategóriában.

Hatodik helyen végeztek a Forma Fitt Sportaerobik Egyesület versenyzői. Az Aerostep kategóriában versenyző csapatban két pécsi is van, Varga Dorottya és Szilvás Angéla. A felnőttek között pedig Erdősi Dániel mutatta meg, hogy mit tud. Ő először szerepelt egyéniben felnőtt világbajnokságon, melyen nagyon szép teljesítménnyel, magas pontszámmal a középmezőnyben végzett. Ez a pécsi csoport is, budapestiekkel kiegészülve szintén ott lehetnek a Lengyelországi Világjátékokon.

Az pedig, hogy ők mind kijutottak a Világjátékokra azt jelenti, hogy magyarok között a pécsiek is ott vannak azon a legnagyobb sporteseményen, amit a nem olimpiai sportágaknak rendeznek négy évente.

Íme a videó Bali Dánielről:

És a Forma Fitt Sportaerobik Egyesület versenyzőiről:

A Forma Fitt Sportaerobik Egyesület egyébként  3 évvel ezelőtt a Kolumbiai Világjátékokon 4. helyezést ért el. A Világjátékokra a magyarok összesen négy kvótát szereztek.

Mi az a World Games, azaz a Világjátékok?

A Világjátékok egy nemzetközi multisportesemény, melyet négyévente rendeznek meg a nyári olimpiai játékokat követő első évben. A játékok programja mindössze 11 nap leforgása alatt zajlik le. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) szervezésében levő világesemény olyan sportágakat tartalmaz, amelyek nem szerepelnek az olimpiai programban. Néhány sportág, amelyek korábban a Világjátékok programján szerepeltek (például triatlon) ma már az olimpián is szerepelnek. Sok olyan sportág is alkotja a Világjátékok programját, melyek egykoron az olimpián is szerepeltek. Az eseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) is támogatja.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő