Az állami gondozott pécsi gyerekek hisznek az álmaikban

„Higgy az álmaidban!” – ez a szlogenje a világ legnagyobb fiataloknak szóló futballtornájának, amelynek pécsi – Danone focitornának nevezett – regionális selejtezőjét április 29-én rendezték meg a PMFC műfüves pályáján. Az egészségnappal egybekötött eseményen 10-12 éves gyermekek vettek részt. Bár a cél az egészséges életmód népszerűsítése volt, a tét nem volt kicsi.

Az MLSZ és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány támogatásával zajló program keretében ugyanis 6 városban tartanak előválogató focitornákat. Ezek győztesei Budapesten mérik össze tudásukat, az országos bajnok pedig Párizsban képviselheti majd hazánkat, ahol 31 másik nemzet legjobbjaival versenghetnek tovább. Ráadásul találkozhatnak Zinedine Zidane-nal is, aki az esemény nemzetközi fővédnöke.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma is elvi támogatásban részesítette a rendezvényt, amelyen Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok vízilabdázó, a PSN vezérigazgatója, id. Dárdai Pál a PMFC élő legendája és Knoch Viktor olimpikon személyesen is részt vettek.

Danone2 - g
Vári Attila (b3) és id. Dárdai Pál (b4) részt vett a tornán

Az egészség- és sportnapon bőven várta program a nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő fiatalokat a foci mellett is, hiszen megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehettek testtömegindex mérésen, illetve a szervezők egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat is biztosítottak.

A körmérkőzések végén a csapatok érmekkel, oklevelekkel és focilabdákkal gazdagodtak. A győztes együttes a budapesti jegy mellé természetesen egy szép serleget is hazavihetett.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés