Anthony Dill nem kell a PVSK-nak

Anthony Dill nélkül vág a bajnokságnak a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabdacsapata. Az amerikai légiós a felkészülési tornákon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a próbaidő letelte után a szakvezetés megvált tőle. A szezonnyitó sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Szolnok csapatának Adria Liga szereplése miatt nehezebb lesz a rájátszásba kerülés idén.

Bán Gábor ügyvezető a szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: Anthony Dillre, akinek szeptember végén járt le próbaideje, nem számít a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabdacsapatának vezetősége. Az indoklásban az szerepel, hogy az idei évben olyan élvonalbeli gárda építésére törekednek, amelyben nem két játékoson múlik a mérkőzések végkimenetele. Anthony Dill játékstílusa nem illeszkedik a tervekbe. A center képességeivel nincs baj, ám a felkészülés során sokszor nem azt mutatta, amire képes – tette hozzá Csirke Ferenc vezetőedző.

A csapat összeállításán kívül a sajtótájékoztatón szó volt az új bajnoki lebonyolítási rendszerről is. Tavaly is komoly teljesítményt kellett nyújtani a rájátszásba kerüléshez, idén azonban még nehezebb feladat előtt állnak a kosarasok. Az úgynevezett középszakasz bevezetésével a biztos rájátszást érő helyek száma ötre csökkent, hozzájuk csatlakozik az Adria Ligában szereplő Szolnoki Olaj KK. Az alsóházi középszakaszból további két feljutó veheti majd ki a részét a megszokott módon lebonyolítandó play-off szakasz versengéseiből.

A PVSK-PANNONPOWER férfi kosarasai pénteken Nyíregyházán kezdik a 2012/13-as szezont.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés