8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportAranyérmes a pécsi ifi kosárlabdacsapat

Aranyérmes a pécsi ifi kosárlabdacsapat

Kiválóan szerepeltek a PVSK U20-as kosárlabdázói idén, ugyanis a rájátszásban megnyerték a Magyar Bajnokságot, miután Juhász Olivér tanítványai a döntőben legyőzték a Falcót. A pécsi kosarasoknak szerda délután dr. Őri László sportért felelős alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő is gratulált a Városházán.

Feltették a koronát az egész éves teljesítményükre a PVSK U20-as férfi kosárlabdázói, Juhász Olivér tanítványai remek idényt követően nyerték meg a bajnokságot.

pvsk köszöntése, hl3

A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi paksi tehetségről, Morgen Ferdinándról elnevezett U20-as bajnokság döntőjében a pécsiek ellenfele a szombathelyi együttes volt. A finálénak a Falco vághatott neki nagyobb önbizalommal, hiszen amellett, hogy a csapat megnyerte az alapszakaszt, sokáig egyáltalán nem is talált legyőzőre.

A nyolcas döntőben a PVSK tehetségei jól teljesítettek, a középdöntőben és az elődöntőben is minden gond nélkül győzték le soros ellenfelüket. Az aranyérem sorsáról döntő találkozón csak arra kellett figyelniük Juhász Olivér tanítványainak, hogy az előnyük kitartson a meccs végéig, ami sikerült is, így a pécsi U20-as játékosok nyakába került az aranyérem.

A nyolcas döntő legértékesebb játékosának a felnőttek között is meghatározó kosárlabdázónak számító Bíró Olivért választották, míg Antóni Csanád az All Star ötösben kapott helyet. A győzelem után pedig szinte nem is volt kérdéses, hogy a legjobb edzőnek a PVSK U20-as trénerét, Juhász Olivért választották.

pvsk köszöntése, hl1

Csizi Péter országgyűlési képviselő a kosarasok szerdai városházi köszöntésekor azt mondta, a látvány-csapatsport támogatásának adókedvezménye komoly hatást gyakorolt a pécsi csapat megerősödésére. Mint mondta, a kormány intézkedéseinek köszönhetően ma jóval több forrásból folyik az utánpótlás-nevelésre. Ennek megerősödése azzal is együtt jár, hogy több magyar, saját nevelésű játékos van a keretekben, több fiatal érzi úgy, hogy érdemes sportolni, s a sikerek is jönnek, ahogy az látható is.

Őri László alpolgármester elmondta: a fiatal felnőtt kosarasok sikere azt jelenti, hogy Pécsen a kosárlabdának nemcsak múltja és jelene, hanem jövője is van. Kiemelte, a minap az immáron aranyérmes játékosok sporttörténelmi sikert értek el, hiszen U20-as pécsi férfi kosárlabda csapat még nem szerzett elsőséget a bajnokságban.

Hozzátette: a győzelem azt üzeni, hogy a következő idényekben Pécsnek olyan felnőttcsapata játszik a legmagasabb bajnokságban, amelytől minden ellenfélnek tartania kell, s amely sikerre van ítélve.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány városunkban építi meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, a létesítmény pedig szintén garancia arra, hogy Pécsen hosszú évtizedeken át továbbra is komoly tehetségek lépjenek pályára, indítsák el, építsék karrierjüket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő