10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportAsztalitenisz Eb: szombaton rajt, kilenc magyarral

Asztalitenisz Eb: szombaton rajt, kilenc magyarral

Szombattól a csehországi Ostrava ad otthont az asztaliteniszezők Európa-bajnokságának. A nőknél mindhárom számban éremszerzési eséllyel indulnak a versenyzők, csapatban a legmagasabb osztályban szerepelnek Tóth Krisztináék, csoportjukban a házigazdák együttese mellett a fehéroroszok és a svédek kaptak helyet.

A férfiaknál a magyar csapat a második divízióban szerepel, s a célja, hogy ott a legjobb három között végezzen, s így kiharcolja a jogot, hogy a jövő évi Eb-n a legmagasabb osztályban állhasson asztalhoz. Harczi Zsolt gárdája a csoportmeccsek során a hollandokkal, az ukránokkal és a svájciakkal csap majd össze.

A nőknél az egyéni versenyszámokat tekintve jó pozícióból várhatják a rajtot, Tóth ugyanis a harmadik a kiemelési rangsorban, de Póta Georgina (14.) és Lovas Petra (15.) is ott van a 16 legjobb között. A negyedik női játékos Pergel Szandra.

A férfiaknál egyesben egy nyolcaddöntős szereplésben reménykedik a szakvezetés, ez magyar részről legutóbb Pázsy Ferencnek sikerült, még 2003-ban. A legmagasabban rangsorolt magyar Jakab János (29.) lesz, Kosiba Dániel az 50., a válogatottba visszatérő Zwickl Dániel pedig az 52. pozícióból várhatja a nyitányt. Lesz egy újonca is a küldöttségnek: Muskó Péter az egyéni számokban debütál.

Egy éve, Stuttgartban a női együttes csupán a 12., a férfi pedig a 16. helyen zárt, és az egyéni számokban sem termett babér a játékosoknak. Az idei, moszkvai csapat-világbajnokságon remekül teljesítettek a magyarok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő