4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportAz Egervári-csapat idei első próbatétele következik

Az Egervári-csapat idei első próbatétele következik

Szerdán megkezdi idei szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, amely közép-európai idő szerint 18 órától Dubajban találkozik az azeri csapattal.

Egervári Sándor szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes négy meccset követően második helyen áll Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, továbbá a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján a 37. helyre lépett előre, s 18 éve nem volt ilyen előkelő pozícióban.

A szakvezető szerint a soron következő két, egyaránt a hollandok elleni selejtezőn alkalmazandó taktika gyakorlására nem feltétlen megfelelő a mostani mérkőzés, de arra igen, hogy a játékosok kellő önbizalommal, egy újabb skalpot begyűjtve várják a márciusi összecsapásokat.

A találkozóra nem kedvezőek az előjelek, mivel három játékos – Szalai Ádám és Kádár Tamás sérülés, míg Lipták Zoltán betegség miatt – nem állhat Egervári rendelkezésére. Szalai helyére Tököli Attila került a keretbe, aki legutóbb hét éve ölthette magára a címeres mezt. Az sem segítette a felkészülést, hogy a keret hétfő hajnalban érkezett meg Dubajba, Rudolf Gergelyt és Vanczák Vilmost csak hétfő estére várták – így ők még az első edzésen sem tudtak részt venni -, míg Király Gábor csak kedden csatlakozik társaihoz.

A találkozón egyesült arab emírségekbeli FIFA-kerettag játékvezetők működnek majd közre, Mohamed Abdalkarim munkáját Ahmed Shamise és Sultan Saho segítik, a negyedik játékvezető Hamed Ali Jusuf lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (TSV 1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria)
középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Elek Ákos (Videoton FC), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Vadócz Krisztián (Osasuna)
csatárok: Rudolf Gergely (Bari), Tököli Attila (Kecskeméti TE-ERECO), Priskin Tamás (Ipswich Town)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő