Az esély nem nyomaszt

Ha már Pécs, illetve a Pécsi VSK rendezheti a 2014-es leány junior bajnoki döntőt kosárlabdában, az 1995 után születettek korcsoportjában, akkor bizony nem árt megjegyezni, a Pécsi VSK PEAC együttese, Debreceni Eszter vezetőedző és Meszler Balázs edző vezetésével mindenképpen a győzelemre esélyes együttesek közé tartozik.

Mindez azonban sem a játékosokat, sem a szakembert, sem Tiszay Lászlót, az eseményt szervező klub utánpótlás-szakosztályának vezetőjét nem nyomasztja.

Ennek ellenére, vagy pont ennek okán úgy a sportvezető, mint a szakmai irányító, no meg a sportolók is nagy erőbedobással, elszántan készülnek a március 26-án kezdődő, aztán március 30-án befejeződő sorozatra. Aminek a pécsi Gandhi Gimnázium Sportcsarnoka ad otthont, elejétől a sorozat végéig.

– Természetesen, ahogyan közeleg a labda feldobásának időpontja, úgy vesz rajtunk erőt a versenyláz – jelentett ki még azért viszonylag higgadtan Debreceni Eszter. – Ha kimondjuk, hogy esélyünk van fellépni a dobogó legfelsőbb fokára, az külön terhet nem rak a kosarasaim vállára. Hiszen, aki a nyomást nem képes elviselni, az rossz versenyzői alkattal, lelkülettel rendelkezik. Ezért a hazai pálya lélektani előnyét megragadva, szeretnénk bizonyítani azt, érdemes bennünk bíznia minden szakmabelinek, szülőnek, barátnak, drukkernek egyaránt.

Március 26-án, szerdán 18:40-kor a hivatalos megnyitón Csizi Péter, Pécs alpolgármester mond köszöntőt.

Képünk illusztráció

 

Hirdetés