Az év junior kosárlabdázóját köszöntötték

A Magyar Olimpiai Bizottság február 5-én ünnepélyes keretek között tüntette ki az év legjobb utánpótláskorú sportolóit. A Rátgéber Akadémia tehetsége, Juhász Dorka lett az év legjobb kosárlabda női utánpótlás játékosa.

juhász dorka köszöntése, hl01 (1)

Őri László alpolgármester fogadta a városházán Pécs kiváló fiatal kosárlabdázóját, Juhász Dorkát, és gratulált a fiatal sportolónak a kiemelkedő sportteljesítményéhez. Megköszönte a sportoló kitartását, elszánt szorgalmát, és hangsúlyozta, hogy minden valódi érték, eredmény létrehozása mögött kemény munka van.

Őri László felidézte a kosárlabda-sport hajdani pécsi sikereit, legendás képviselőit, kiemelve azt, hogy a sportág jövője is biztosított. Erre garancia, mondta, hogy az utánpótlás képzése kiváló szakemberek kezében van, és ragyogó tehetségeink vannak.

juhász dorka köszöntése, hl02
Ezt igazolja, mondta, hogy az Országos Kosárlabda Szövetség és a szövetségi kapitány döntése alapján szombaton Pécsett léphet pályára a nemzeti kosárlabda válogatott, amelyben négy pécsi „kosaras” is játszik a szlovákokkal szemben.

A város sport iránti elkötelezettségét mutatja az is, tette hozzá, hogy a pécsi sportélet egyik irányítója Sztojkovics Éva, a pécsi „kosarasok” egykori ikonikus alakja. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a sportág pécsi sikereinek köszönhető az a kormányzati döntés, amely szerint a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsett épül fel.

Az esemény kapcsán Rátgéber László mesteredző elmondta, hogy az elmúlt 25 évben nem találkozott olyan kivételes képességű kosárlabdázóval, mint Juhász Dorka.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés