Az ország ötödik legjobbjai a pécsi kézisek

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. U 14-es kézilabdázói ötödik helyezést értek el a múlt hétvégi országos döntőben. Az alsóörsi tornán a pécsiek az MKB Veszprém csapatát is legyőzve érték el ezt a kimagasló eredményt.

– Izgatott kezdés után fokozatosan javult a játékunk. A védekezünk az egyik legjobb volt az egész döntő során, a támadójátékunkon viszont akad még csiszolni valónk. Azt gondolom, hogy a szélsőjátékban, kapusteljesítményben és összjátékban sikerült a legtöbbet fejlődnünk erre a döntőre – nyilatkozta Kovács Gábor, a pécsiek edzője.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tizennégy éven aluli kézilabdázói az első két csoportmérkőzésüket ugyan elvesztették, azonban a csoport utolsó összecsapásán elszánt, harcos játékkal, hatgólos hátrányból felállva 27-25-re győzték le az FTC-PLER együttesét.

Az első három meccs után a pécsiek az MKB Veszprémmel csaptak össze, a 21-16-os győzelmet követően Kovács Gábor tanítványai az ötödik helyért mérkőztek meg a Balmazújvárossal.

– Talán a teltházas csarnoknak, a kiváló hangulatnak volt köszönhető, hogy az első félidőben megilletődötten játszottak a fiúk és döntetlent mutatott az eredményjelző. A második félidőben azonban feljavult a támadójátékunk, stabilabbá vált a védelmünk, a kilencgólos előnyünkből hármat sikerült megtartanunk a végére – mondta a tréner.

Temesvári Zalán, a pécsiek legjobb játékosa 27 góllal a második helyen végzett a góllövőlistán (29 góllal nyert a legtöbb gólt lövő kézis).

Eredmények:

Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – Csurgói KK 13:18 (6:12)
XVI. Ker. KMSE – Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. 17:14 (5:8)
FTC-PLER – Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. 25:27 (15:12)
Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – MKB Veszprém 21:16 (12:8)
Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – Balmazújváros 12:10 (23:20)

A csapat tagjai: Kis Dániel, Bognár Áron, Csizmadia Bence, Mayer Balázs, Szegleti Richárd, Somogyvári Attila, Temesvári Zalán, Pais Kálmán, Bárány Balázs, Mészáros Erik, Erdélyi Balázs, Emberovics Milán, Szommer Erik, Temesvári Csanád, Zengei Martin, Réti Márton.

Edzők: Kovács Gábor, Halmai Csaba

Hirdetés