5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaBerta Dániel Európa-bajnok!

Berta Dániel Európa-bajnok!

A PTE-PEAC vívója a magyar válogatott tagjaként lépett pástra a Pozsonyban rendezett U23 Európa-bajnokság férfi párbajtőr csapatversenyében.

A 11 nemzet válogatottját felvonultató megmérettetésen a magyar fiúk a negyeddöntőben végig kiélezett csatát vívtak Oroszország együttesével, amelyet egy találattal nyertek meg, 45-44 arányban.

Az elődöntőben az olasz válogatottnál bizonyultak jobbnak, 45-42-es tusaránnyal. A döntőben az egyéni verseny két döntősét sorai között tudó Ukrajna válogatottjával találkoztak a mieink, és 45-37 arányú győzelmükkel megszerezték a végső győzelmet. Danka Sándor tanítványa mellett a magyar csapat tagjai Hanczvikkel Márk (Balaton Vívóklub), Budai Dániel (Honvéd SE) és Györgyi Levente (BVSC) voltak.

Az első pécsi vívó Európa-bajnok elmondása szerint az orosz válogatott ellen jól ment a neki vívás, amit egy kis hullámvölgy követett az olaszok elleni asszóban. Ennek okát abban látja Berta, hogy az olaszok vívóstílusának ellenszerét nehezebben találja. A legjobb teljesítményt az ukránok elleni döntőben hozta újdonsült bajnokunk, itt tette legtöbbet hozzá a magyar csapat sikeréhez.

Korábban az egyéni versenyszámban a 62 fős mezőnyben Berta Dániel a csoportban 4 győzelmet és 2 vereséget szerzett, majd a táblán magabiztosan felülmúlta a német Kuchalskit (15-5). Ezt követően, a nyolcaddöntőben a lengyel Nycz 15-13 arányban jobbnak bizonyult nála, így a pécsi vívó a 11. helyet szerezte meg a kontinensviadalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő