5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapCsemegeBetegség áll Kenderesi útjában

Betegség áll Kenderesi útjában

A pécsi úszó viszonylag rövid idő alatt négyszer is lebetegedett, és nem kizárt, hogy ez még mindig a két és fél évvel ezelőtt elkapott mirigyláznak a következménye. Nincs nagy baj, de Kenderesinek mielőbb stabilizálni kell meggyengült immunrendszerét – írja az Infostart

Szerencsére nincs nagy baj az olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes Kenderesi Tamással, de a pécsi úszónak vitaminkúrára van szüksége, hogy a felkészülése újra zavartalan lehessen.

Futott a szekér Kenderesi Tamással 2015-ben, amikor Cseh Lászlót harmadszor is megelőzve országos bajnok lett a 200 pillangón, és az elképesztően jó eredményével a tizenkettedikről a világranglista második helyére száguldott előre. Nem sokkal később fáradékonyságra és rossz közérzetre kezdett panaszkodni. Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy az ifjúsági olimpiai bajnok szervezetét mononukleózis, azaz mirigyláz támadta meg.

„Két hete kezdtem el keményebben edzeni, és nagyon örülök annak, hogy pénteken a napfényes Thaiföldre utazhatok el, ahol három hétig elsősorban a kilométerek gyűjtéséről, tehát az állóképesség növeléséről szólnak majd az edzések. Minden kerek lenne, ha az elmúlt hónapokban négyszer nem betegedtem volna le. (…) Nincs nagy baj, de Tari Imrével, az edzőmmel a végére akarunk járni a dolgoknak, és mind a ketten azt szeretnénk, ha a puketi edzőtábor után már az első nemzetközi tesztversenyen biztató eredményeim születnének” – nyilatkozta Kenderesi az SzPress Hírszolgálatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő