8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaBuzánszky Jenőre emlékeztek

Buzánszky Jenőre emlékeztek

Március 11-én zajlott le a VIII. Buzánszky Kupa a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban. A torna megnyitóján megemlékeztek az Aranycsapat januárban elhunyt hátvédjére, és átadták a róla elnevezett díjat.

Szerdán került megrendezésre a VIII. Buzánszky Kupa a Leőwey Napok keretében. A torna megnyitóján az egybegyűltek megemlékeztek az Aranycsapat nemrégiben elhunyt hátvédjéről. A Buzánszky Alapítvány és a Leőwey Klára Gimnázium vezetése, valamint a résztvevő csapatok kapitányai virág elhelyezésével rótták le tiszteletüket a torna névadója előtt.

A megnyitó során került átadásra a Buzánszky-Díj, melyet idén Tóth Dalma, a Gimnázium 11. évfolyamos tanulója kapta aerobicban elért eredményei miatt (2014-ben: Magyar Kupa 1. fordulójában 1., a májusi 2. és októberi 3. fordulókban, valamint a novemberi döntőben 2. helyezést ért el. Emellett 2013-ban hasonló eredményei mellett az Európa Bajnokságon csoport 7. és trió 9. helyezést ért el).

A megnyitó után következtek a mérkőzések, melyeket az MLSZ Baranya megyei Igazgatósága által biztosított játékvezetők irányítottak. Idén először vettek részt aktívan a csapatok küzdelmében a sérülés miatt a játékra nem bevethető osztálytársak, akik a partvonalról irányították a gárdákat. A csapatok lelkesen, kitartóan, küzdöttek a dicsőséget szimbolizáló kupáért. A torna végig izgalmas és kiélezett volt, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a döntő is döntetlenre végződött a rendes játékidőben. A VIII. Buzánszky Kupát végül a büntetőpárbajt követően a 12.C osztály csapata nyerte meg a 13.E osztály legyőzésével. A torna legjobb játékosa a bronzérmes Valkovics Dávid, míg a legjobb kapus a győztes Kozári István lett. A döntőben mutatott játékával a döntő legjobb játékosa címet Hafner Bence nyerte el.

Buzánszky kupa

A VIII. Buzánszky Kupa is az alapító szándék szerint zajlott, a végzős osztályok utoljára megküzdöttek egymással, és eldöntötték, ki a legjobb. A rivalizálás csak a pálya széléig tartott, a pályán kívül újra a közösségé, nem pedig a küzdelemé volt a főszerep. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy szerdán Pécsett úgy emlékeztek meg Buzánszky Jenőre, ahogy ő is szerette volna: focival.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő