Csoportelsőként negyeddöntős férfi vízilabda-válogatottunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte csoportját, miután pénteken egy góllal legyőzte Spanyolországot, így egyenes ágon bejutott a negyeddöntőbe a sanghaji vizes világbajnokságon.

Kemény Dénes csapata, mely nyitótalálkozóján legyőzte Montenegrót, majd később Kazahsztánt is, jövő kedden, magyar idő szerint 8 órától az Egyesült Államok-Kanada találkozó győztesével mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

Eredmény, A csoport, 3., utolsó csoportforduló:
Magyarország-Spanyolország 12-11 (5-5, 4-3, 2-1, 1-2)
—————————————————–
a magyar góldobók: Hárai, Madaras 3-3, Biros 2, Varga Dénes, Kiss G., Szivós, Hosnyánszky 1-1

A Montenegró elleni 11-10-es siker, és a Kazahsztán legjobbjai felett aratott 16-5-ös diadal után Spanyolország legutóbb vb-ezüstérmes pólós armadája sem tudta megállítani Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő legénységét a kínai vb-n.
Pedig az ibériaiak kezdtek jobban a meccsen, alig három percen belül egymás után három lövésük is beakadt Nagy Viktor kapujába, az első kettőre a center Hárai Balázs válaszolt, a harmadikra pedig Madaras Norbert (3-3).

A folytatásban is hasonló maradt a forgatókönyv, amennyiben emberelőnyből újfent a spanyolok voltak eredményesek, ám miután a magyar ellenakciók ekkor hatástalannak bizonyultak, a rivális újabb átlövésből 5-3-ra elhúzott. A módfelett találatdús első negyed végén Varga Dénes révén lopakodott közelebb, a remeklő Hárai húzásával pedig egyenlített a Kemény-alakulat (5-5).

A második játékrészben átvette a vezetést a magyar gárda: a Hárai kiharcolta büntetőből Kiss Gergely volt eredményes, bár az öröm nem tartott sokáig, sőt 6-6 után újabb emberelőnyből visszakerült a vezetés a spanyolokhoz (6-7). A magyar fór végén aztán Szivós Márton is a legjobbkor volt a legjobb helyen, labdaszerzést követően pedig Madaras balkeze villant (8-7). A “kockafordultára” ugyan megint jött a hispán válasz, a nagyszünet hangulatát mégis Hosnyánszky Norbert “mérföldes” pattintott bombája határozta meg (9-8).

Emberelőnyös lehetőségével élve gyorsan egyenlített a harmadik negyedben a vetélytárs, Madaras ötméteresből “visszafeleselt” (10-9). Aztán megduplázódott az előny a két, egyformán háromszoros olimpiai bajnok összjátékából: Kiss pazar átadását a csapatkapitány Biros Péter húzta a spanyol kapuba (11-9).

A befejező nyolc percben tovább javult a magyar védekezés, és a negyed feléhez közeledve megszületett a 12. találat is: egy lecsorgó labdát Biros vágott a hálóba (12-9). Hosszú szünet után a spanyolok is eredményesek tudtak lenni a “bevált módszer”, vagyis távoli lövés segítségével, s a véghajrában még egy büntetőt is értékesítettek (12-11), de többre nem tellett nekik, nyertek és százszázalékos teljesítménnyel csoportjuk élén végeztek Birosék.

Hirdetés