10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportDecathlon-kupa: két veretlen a Szuperligában

Decathlon-kupa: két veretlen a Szuperligában

Lezárult a tavaszi idény a Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kipályás labdarúgó-bajnokságban: az elitmezőny, azaz a Szuperliga élén két veretlen gárda, a Hungaro Chemicals és a Linox Róth-Ker „nyaralhat”.

A 18 fordulós, tavaszi-őszi rendszerű kispályás-bajnokságban nemcsak az első fél idény zárult le, hiszen a csapatok már két előrehozott őszi fordulón is túljutva tartanak az augusztus 25-ei folytatásig két hónapnyi nyári szünetet.

A Szuperligában ketten versengenek az első helyért: a Hungaro Chemicals és a Linox Róth-Ker. Még mindketten veretlenek, utóbbi egy pont hátrányban, igaz, eggyel kevesebb mérkőzésből. A dobogós küzdelemben egyelőre a Duplex Rota áll nyerésre a Forza Yellows és a Diana Vendéglő előtt. A tabella alján a Trans-O-Flex tanyázik, a Pinkk Pécsi 424 pedig idény közben visszalépett a bajnokságtól. A góllövőlistát Hegedűs Krisztián (Róth-Ker)vezeti 18 találattal.

Az I. osztályban szorosabb a küzdelem az élbolyban, az élen a Gaston Villa áll a kissé rosszul kezdő Rapid Speed Fitness Studió előtt, őket a frissen feljutó Hauni Sopiana követi; a tabellát a még nyeretlen Alkonyi Dental zárja. A góllövőlista éllovasa Schvedics Zoltán (MGSE) 15 találattal.

Az egyik legkiegyenlítettebb csoport a II. osztályé, ahol meglepetésre az LBFA áll az élen, majd a Baranya Aranya és a Pécsi Közutasok jönnek két ponttal lemaradva. A tabella alján Red Label áll, előttük három csapat küzd a bent maradásért. A góllövőlista élén Ulicska Barna (Sárga Lap) áll 11 góllal.

A III. osztályból kiemelkedik a tapasztalt játékosokból álló City-Delikát (a soraiból kerül ki a 18 találattal góllövőlista-vezető Resch Péter), amely már hat ponttal vezet a Bliccelhecc és kilenccel a Nonstop előtt, ugyancsak meggyőző, +56-os gólkülönbséggel. Pontja ugyan még nincs, ám töretlen lelkesdéssel játssza mecseit a sereghajtó Málta.

A Szenior A csoportban kilencen harcolnak a bajnoki címért. A tavaszt az AC Mecsek Klíma zárta az élen, amelyet szorosan követ a Duplex Rota és az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Kungáz Bt. A tabellát az utolsó körben első győzelmét megszerző Bioszoft zárja. A legjobb góllövő itt 14 találattal Vadász Viktor (AC Mecsek Klíma).

A Szenior B éllovasa, az FC Candy vezet a legnagyobb fölénnyel (11 találattal innen kerül ki a góllövőlista éllovasa, Kész Péter is), tíz ponttal a második Amatőrök előtt, őket az Old Fireman és a Suba FC követi. A sort a 2×20 Perc zárja, mindössze egy győzelemel a tarsolyában.

A Szenior 50+ csoportban az idén bővült a létszám, a tabella itt fordulóról fordulóra változott, most Csibe FC, Európa Pékség az élmezőny sorrendje, utóbbinak eggyel kevesebb meccsel a tarsolyában.

A sereghajtó a Pécsi Honvéd és a ProsTaták-kal; a góllövőlistát Mijics Dragan vezeti 12 góllal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő