Diákolimpia: döntő gálával, közönségkorival

Az ország leggyorsabb diákkorcsolyázói találkoznak a jövő hét végén Pécsett. Hat korcsoportban több ezer gyerek versenyzett tavaly ősz óta országszerte azért, hogy február 25-27. között a pécsi Műjégpályán szerepelhessen a 22. Rövid pályás gyorskorcsolyázó diákolimpia országos döntőjében. A sportág növekvő népszerűségét mutatja, hogy 15 megye indít teljes csapatot.

– Az ifjú tehetségek rövid és hosszú távon, valamint váltóban mérik össze tudásukat – mondja a lebonyolításról Mattyasovszky Zoltán, a versenybíróság helyi vezetője.

A futamokra pénteken délután, szombaton egész nap és vasárnap délelőtt kerül sor, azokat az érdeklődők ingyen tekinthetik meg. Szombaton este a rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. munkatársai különleges csemegével kedveskednek a résztvevőknek és a sportszerető közönségnek. Egy gálaműsor keretében mutatkoznak be a különböző jeges szakágak pécsi képviselői, sőt a rövid pályás gyorskorcsolyázók bemutatóján igazi világhírességek is jégre lépnek.

– Szombaton este hat órától a legkisebbek, a Pécsi Sportóvoda nagycsoportosai nyitják a sort, majd a legifjabb jégkorongozók mutatják be tudásukat – mondja Németh Károly, a PSN Zrt. sportmunkatársa, a gála rendezője.

A hokisok meg is mérkőznek egymással, majd egy kevésbé ismert szakág, a szinkronkorcsolyázás pécsi művelői mutatják be látványosnak ígérkező versenyprogramjukat. Végül Telegdi Attila szövetségi kapitány vezetésével a példaképek, a teljes magyar short-track válogatott lép a jégre.

Akik pedig maguk is kedvet éreznek egy kis korcsolyázáshoz, ne hagyják otthon sporteszközüket! A gálaműsor után ugyanis a közönség is pályára léphet – kedvezményes belépőjeggyel, amely felnőtteknek 400 forintba kerül –, és egészen este tíz óráig élvezhetik a jégen siklás örömeit.

Szűcs Zsolt írása.

Hirdetés